Tisztelt Ügyfelünk, Kedves Doktornő, Kedves Doktor Úr!

 

                                                                                                    

 Közeleg az év vége, így szokásunkhoz híven szeretnénk Önt tájékoztatni a 2019-ben történt eseményekről és a 2020-as terveinkről.

Eseményekben és sikerekben gazdag 2019-as évet hagyunk magunk mögött.

Szinte az EESZT-vel párhuzamosan 2017. novemberében startolt új rendszerünk a NetDoktor.
Számunkra ez egy igazi sikertörténet.
A kezdeti bevezetéssel kapcsolatos nehézségek után, ma már bátran mondhatjuk, (és ezt nem mi, hanem NetDoktor felhasználóink mondják), hogy Magyarország legjobb alapellátási szoftverét alkottuk meg, amiben az alkalmazott technológiát figyelembe véve még hatalmas potenciálok vannak.
A „jó bornak nem kell cégér” közmondást mi is tapasztaljuk, hisz a szoftver jó híre miatt az utóbbi hónapokban hetente 6-8 praxist indítunk a NetDoktor rendszerrel, és nagy örömünkre szolgál, hogy nem csak PraxisPro-s és MedMaxPro-s saját ügyfeleink térnek át, hanem szép számmal jönnek egyéb szoftvert használó orvosok is.
Az általunk kidolgozott adatmigrációs technikának köszönhetően nagy adatkonvertálási pontossággal térnek át körzetek a következő szoftverekről: VisualIx, IxNet, Meditor, MedMax, Prodoki, Viktória, Ursula, PraxisPlusz, Dokirex, Nucleus, stb.
Büszkék vagyunk arra, hogy ma már több száz praxisban használják a NetDoktort, és az elmúlt évben 100%-os eléréssel szolgáltattuk a NetDoktort, azaz a rendszer mindig elérhető volt, és nem történt szolgáltatás-kiesés vagy karbantartás miatti leakadás.
Az általunk kidolgozott adatmigrációs technikának és folyamatnak köszönhetően ma már rutinszerűen állítunk át 1-1 praxist szinte bármilyen előző szoftverről. Kidolgozott folyamataink vannak az adminisztrációra, a technikai feladatokra, oktatásra és az éles bevezetésre is.
 Mivel előzőleg PraxisPro-t, illetve MedMax/MedMaxPro-t használt NetDoktoros ügyfeleinktől szinte kivétel nélkül azt a visszajelzést kapjuk, hogy megérte számukra az átállás, ezért nem titkolt szándékunk az, hogy ügyfeleink a jövőben egy közös szoftvert, a NetDoktor-t használják, mert így még nagyobb erőkkel tudunk mind a fejlesztésre, mind a support minőségére összpontosítani.

 

Egy hónappal ezelőtt küldtük ki a megvalósult, ill. a közeli bevezetés előtt álló fejlesztéseinkről szóló hírlevelünket. E szerint a következő fejlesztéseink valósultak meg idén ill. lesznek elérhetőek a jövő év elején:

 • Gyermekorvosi fejlesztések
 • EESZT –e beutaló és EHR dokumentum beküldési lehetőség
 • Nyomtatások gyorsítása, optimalizálása
 • Értesítési modul
 • Indikátor modul (Alap és Extra változat)
 • Prevenciós modul (egészségterv készítéssel)
 • Gondozási modul (folyamatosan fejlődő 6 protokoll)
 • Kérdőív és űrlap modul
 • Integrált betegbehívó modul (VIR utódja)
 • Praxisközösségi és 3G modul
 • Helyettesítés modul
 • Grafikus statisztikai modul
 • NEAK modul (praxis létszámot kontrolláló modul)
 • Elektronikus Labor Modul
 • Számlázó Modul (papír alapú és e-számla)
 • Orvosi mobil App továbbfejlesztése
 • Lakossági mobil app

A modulok használati feltételeiről, funkcióiról a bevezetés előtti időszakban tájékoztatni fogjuk Önöket.

 

2020-as terveinkben szerepel a NetDoktor Orvos mobil app továbbfejlesztése, és a NetDoktor Páciens mobil app piaci bevezetése, további hasznos funkciókkal történő bővítése. A Páciens mobil app 20 praxisos tesztcsoporton belüli tesztelése és bevezetése már elindult.
Már most néhány tesztorvos és asszisztens véleménye alapján azt látjuk, hogy rengeteg előnye lehet mind az orvosnak, mind a páciensnek abból, hogy zárt csatornán keresztül tudnak egymással kommunikálni, adatokat, dokumentumokat küldeni, személyes találkozást nem igénylő ügyeket intézni.

Néhány orvosunkat az tartott vissza eddig a NetDoktorra való áttéréstől, hogy a VIR betegbehívó rendszerünk nem volt még integráltan összekapcsolva a NetDoktorral. Ezt is megoldottuk, mégpedig úgy, hogy a VIR a NetDoktor egy modulja lett, azaz online módon működik, így ennek a rendszernek sincs már nagy hardverigénye. Azaz jóval kedvezőbb költségek mellett lehet bevezetni a várótermi betegbehívást az Ön rendelőjében is.
Jövő év során a NetDoktor Páciens mobil app-al is összekapcsoljuk a behívó rendszerünket, aminek eredményeként a mobilról történő előjegyzést is kezeli a betegbehívó, valamint az app-ot használó páciensnél nem kell, hogy legyen behívó kártya és a várótermi bejelentkezés után mobilján láthatja, hogy hányan vannak még előtte, azaz nem kell a váróban ülnie, a várakozás alatt intézheti ügyes bajos dolgait.

     Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk Felhasználóink tájékoztatására, és az új fejlesztéseinkkel kapcsolatos oktatásokra. Ennek keretén belül folyamatosan tájékoztatjuk Önöket heti hírleveleinkben, termék-honlapunkon a www.netdoktor.hu oldalon, zárt és publikus Facebook csatornáinkon.

2020–ra elértük, hogy a 27 éves matuzsálemnek számító Praxis Pro-t már csak néhányan használják, és ők is hamarosan a NetDoktorra térnek át, vagy nyugdíjba vonulnak.

 

A NetDoktor ma már minden funkcióval rendelkezik, ami a MedMaxPro-ban benne van, sőt annál sokkal bővebb funkcionalitás, testreszabhatóság, mobilitás jellemzi új rendszerünket. Természetesen MedMaxPro termékünket továbbra is támogatjuk, de érdemes átgondolni az új rendszer adta előnyök kihasználását, főként úgy, hogy ez  nem jelent jelentős anyagi megterhelést MedMaxPro-s ügyfeleink számára.

Az Önök minőségi támogatása érdekében bevezettük a személyes ügyfélszolgálati kapcsolattartó rendszerünket, aminek eredményeként minden ügyfelünk személyre szabott kiszolgálást kap. Ezért bővítettük ügyfélszolgálatunkat Kanai András személyével, így már 6 support munkatársunk áll az Önök rendelkezésére.
 Fejlesztői csapatunk is bővült Gyovai Viktor személyével, aki a mobil applikáció fejlesztés projektvezetője és Nagy Gyulával, aki a NetDoktor medikai projekt fejlesztési szakértője. Így a NetDoktor medikai rendszeren már 6, míg a mobil applikációk fejlesztésén 3 szoftverfejlesztő dolgozik.

A NetDoktor üzembiztos és gyors működése érdekében folyamatosan fejlesztjük a NetDoktor online szerver-architektúráját is. A folyamatosan készülő biztonsági mentések és a 4-szeres, különböző szervereken és szolgáltatónál történő adattárolás kizárja az adatvesztés lehetőségét

2020. január 1.-től a magánorvosoknak is kötelező az EESZT-hez történő csatlakozás. A NetDoktor medikai szoftver a magán és üzemorvosok számára is nyújt megoldást, hiszen a rendszer rendelkezik üzemorvosi, NEAK finanszírozott szakorvosi és magánorvosi kiépítéssel is.
A Praxis Pro üzemorvosi rendszert használó orvosaink számára javasoljuk a NetDoktor Üzemre való áttérést az EESZT kapcsolódási kötelezettség miatt.

A magánorvosok számára kifejlesztettük a NetDoktor Lite verziót, ami egy csökkentett funkcionalitású költséghatékony NetDoktor rendszer, és amihez fejlesztés alatt állnak szakmai modulok (szülészet-nőgyógyászat, plasztikai sebészet, fogászat, szemészet, diabetológia, stb.)

 Továbbra is célunk az Önök igényeinek maximális kielégítése, munkájuk teljeskörű támogatása és az, hogy termékeink és szolgáltatásaink révén hosszútávon elégedett partnereink maradjanak. Ezzel kapcsolatban szívesen fogadjuk észrevételeiket, javaslataikat, kritikáikat az info@dericom.hu e-mail címen, ami alapján még magasabb szintű szolgáltatásokat nyújthatunk.

Köszönjük a 2019 évi együttműködését, és reméljük 2020-ban is a munkáját magas szinten segítő partnere lehet a DeriCom Kft.

a DeriCom Kft. munkatársai