NetDoktor Hírlevél – 2021. 1. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!

  • Számlázás 2021 január 1-től
  • Táppénz változások január elsejétől
  • Oltástájékoztatás a Páciens appban
  • Próbálja ki a Praxis Weboldal modult!

Számlázás 2021 január 1-től

A NAV Online Számla adatszolgáltatási kötelezettséget érintő változások kapcsán gyakran felmerülő kérdés, hogy azokra is vonatkozik-e, akik Áfa mentesen számláznak. Segítünk a tisztánlátásban.

 

Számlázás

 

Január 1-jétől valamennyi számláról adatszolgáltatást kell teljesíteni a NAV felé függetlenül annak áfa tartalmától. A kötelezettség azokra is vonatkozik akiknek az áfakódja, vagyis az adószámának a 9. számjegye 1-es, vagy mert alanyi adómentes, vagy mert kizárólag tárgyi adómentes tevékenységet végez. Az áfatörvény definíciója (5. §) alapján nemcsak az áfakörbe tartozó vállalkozások minősülnek adóalanynak, hanem azok is, akik az áfatörvény szerint adófizetésre nem kötelezettek. Így például adóalany a kizárólag tárgyi adómentes tevékenységet folytató vállalkozás és az alanyi adómentes státuszú adózó is.
Válasszon a NetDoktor medikai szoftverrel integráltan működő számlázót és nem kell az adatokat duplán berögzítenie!

Bővebben

Táppénz változások január elsejétől

Január 1-től a rózsaszín induló táppénz és folyamatos táppénz (“kutyanyelv”) igazolás helyett saját nyomtatású igazolás kiadására lesz lehetőség. Január 1-től fokozatosan kerül kivezetésre a “rózsaszín” papír június 30-ig, hiszen ezekből még rendelkeznek készlettel a praxisok, azonban ha a “rózsaszín” papír elfogy, akkor már az új típusú igazolást kell használni.

A NetDoktor nyomtatási beállításaiba hamarosan bekerül egy pipa, mellyel ki lehet választani, hogy a régi típusú (rózsaszín) vagy az új táppénz igazolást nyomtassa a rendszer. Június 30-ig, illetve amíg el nem fogy a rózsaszín nyomtatvány, alapértelmezetten továbbra is ezt fogja nyomtatni a rendszer.

Egyéb tudnivalók:

  • A táppénz igazolás e-mailben küldhető (a beteg és a munkáltató részére) a veszélyhelyzet alatt
  • Az igazolást 14 naponta kell zárni
Tipp: Szkenneljen az Orvos applikációval!
A kézzel kitöltött igazolásokat az Orvos applikáció segítségével gyorsan szkennelheti és beküldheti a NetDoktor medikai rendszerbe. Kövesse az alábbi lépéseket!
 
szkenner

Kérjük, rendszeresen ellenőrizze a rózsaszín táppénz nyomtatvány készletét, és ha úgy tapasztalja, hogy az fogytán van, feltétlenül keresse fel kapcsolattartóját, hogy beállítsa nyomtatóját az új igazoláshoz!

Oltástájékoztatás a Páciens appban

Védőoltások beadása előtt a Kommunikációs modulon keresztül értesítést küldhet páciensének arról, hogy elérhető az adott oltóanyag.
Páciense telefonhívás nélkül is foglalhat időpontot a Páciens applikáció Előjegyzés funkciója segítségével, mely a NetDoktor medikai rendszerrel szinkronizáltan működik, így azonnal láthatja, ha páciense sikeresen időpontot foglal. Az időpontot naptárában Ön igény szerint módosíthatja, illetve le is mondhatja, amennyiben egyéb fontos teendője akad.

A védőoltásokról küldött értesítéshez oltást megelőző kérdőívet is mellékelhet a Páciens applikációba, melyet a beteg kitöltve visszaküldhet Önnek a NetDoktor Kommunikációs moduljába.

 

A páciensnek beadott, a kötelező, illetve az ajánlott oltások a Páciens applikáció Védőoltások funkciója alatt láthatók, így a beteg pontosan nyomon követheti, milyen oltóanyagokat kapott meg korábban, illetve melyek azok a készítmények, melyek prevenciós célból elérhetők számára.

 

Gyermekorvosok, illetve kisgyermekes szülők számára a kötelező oltások listája segítség lehet, hiszen a szülőknek nagyon sok időpontot kell észben tartaniuk, ami sajnos nem mindig sikerül nekik és ez a rendelés menetét is zavarhatja.

Ajánlja betegei figyelmébe a NetDoktor Páciens applikációt!

Irány a weboldal

 

 

Próbálja ki a Praxis Weboldal modult!

A DeriCom Kft., mint háziorvosi szoftvergyártó, nem csak egy orvosi szoftvert, hanem egy komplex alapellátási informatikai támogatást kíván nyújtani felhasználói számára.
Ennek része a Praxis Weboldal is, amit a COVID időszak alatt nagyon hasznosnak tartunk és tartanak azok a kollégák, akik elkezdték használni.

Praxis weboldal

Saját weboldal akár egy délután alatt

A korszerű megjelenésű, ízléses honlap kinézete és tartalma is teljesen Ön által testreszabható. Eddigi tapasztalataink alapján akár Ön, akár asszisztenciája is egy délután alatt kialakíthatja azt a felületet, amin keresztül pacientúrájával tudja a kapcsolatot tartani.
Honlapjának domain címét Ön határozhatja meg, az oldalhoz szükséges tárhelyet és az üzemeltetéshez szükséges teljes hátteret mi, azaz a NetDoktor csapata biztosítja.

Tekintse meg bemutató videónkat!

Praxis Weblap

 

Ők már használják Praxis Weboldalukat

Orvosaink közül többen is elkezdték már használni a Praxis Weboldalt, melyet saját maguk töltöttek fel tartalommal, szerkesztettek a NetDoktor rendszerén belül. Természetesen programozói háttértudással nem rendelkeznek, mégis rövid időn belül létre tudták hozni praxisuk honlapját.
 
Dr. Hasitz Ágnes – Szentendre, háziorvos
 
 

 

Dr. Bányai Mónika – Pécs, háziorvos

Weblaoldal

Kérjen ingyenes próbaidőszakot!

Ha szeretné kipróbálni a Praxis Weboldal modult, kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet. A kérdőív kitöltése után kollégánk elkészíti próba környezetét és rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Ha szeretné kipróbálni a Praxis Weboldal modult, kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet. A kérdőív kitöltése után kollégánk elkészíti próba környezetét és rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdőív kitöltése

 

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

NetDoktor minden eszközön


Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva

Ezt a levelet azért kapta, mert Ön megrendelte a NetDoktor szoftvert.
Amennyiben a jövőben nem kíván értesülni
a NetDoktorral kapcsolatos segédanyagokról,
hírekről, itt leiratkozhat:
Leiratkozás