Kedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!
 

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani Facebook oldalunkat!

A praxist, a mindennapi betegellátást, valamint a NetDoktor üzemeltetését és fejlesztését érintő legfrissebb információkat naprakészen publikáljuk a szoftver Facebook oldalán.

Azt itt megosztott információkból szemlézünk a heti hírleveleinkben.
Amennyiben Ön, vagy a munkatársa rendelkezik Facebook fiókkal, úgy azonnal értesülhet a legfontosabb híreinkről.

Csak egy kattintásba kerül.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

NetDoktor Facebook oldala

 


A koronavírus (COVID-19) fertőzéssel kapcsolatban kialakult helyzetben cégünk a DeriCom Kft. minden informatikai segítséget biztosít az Önök számára, hogy a vírussal fertőzött vagy a fertőzés gyanújába került betegeik esetében a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb intézkedést tudják megtenni. 

C:\!TMP\virus2.jpg

A Kommunikációs modulra most nagy az érdeklődés a pácienssel történő távoli kapcsolat miatt. Ezt már néhány teszt praxisnál bekapcsoltuk, és a héten mindenkinek elérhető lesz.

 

A válsághelyzet miatt ezt a modult minden igénylő orvosnak ingyenesen bekapcsoljuk és elérhetővé tesszük a válsághelyzet ideje alatt.

 


Kinek ajánljuk a NetDoktor Kommunikációs Modult?

Minden ügyfelünknek, aki szeretne pácienseivel kapcsolatot tartani a NetDoktor Páciens mobil appon keresztül: 

  • Mobilra egyéni v. csoportos értesítéseket, dokumentumokat, kérdőíveket küldeni, tőlük előjegyzést, írásos kéréseket, dokumentumokat, mérési adatokat stb. fogadni
  • Aki szeretne egy netdoktoros rendelői e-mail címen keresztül pácienseivel, kollégáival a NetDoktor-ból közvetlenül kommunikálni, e-maileket, csatolmányokat küldeni, fogadni
  • Aki szeretne páciensei számára jogosítvány alkalmasságival, oltással, szűréssel, kötelező státuszvizsgálattal, adminisztrációs feladatokkal kapcsolatos egyéni vagy csoportos értesítéseket küldeni
  • Aki szeretné nyomon követni külső laborokból, intézményekből, más NetDoktor felhasználóktól és a NetDoktor Support-tól érkező adatokat, infókat
  •  Aki szeretne más NetDoktor praxisba átadandó páciens teljes digitális kartonját és kórtörténetét átküldeni, vagy onnan átjött páciens ezen adatait fogadni és beimportálni (hamarosan elérhető)

Bővebb információkért hívja kollégáinkat!

 


A SZAKORVOSI JAVASLATOK ÉRVÉNYESSÉGE MEGHOSSZABBODIK, de ezt rögzíteni kell! A későbbi problémák megelőzése érdekében, ezt érdemes jól megfontoltan végezni!

A járványügyi helyzetre tekintettel a napokban több olyan rendeletmódosítás is született, mely azt a célt szolgálja, hogy az orvos-beteg találkozások száma minimalizálható legyen.

Ezek közé tartozik a 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelet, mely arról szól, hogy az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

A rendelet úgy fogalmaz, hogy ha a szakorvosi javaslat érvényessége a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt, a háziorvos az egészségügyi dokumentációban rögzíti, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel ideiglenesen meghosszabbításra került a szakorvosi javaslat. 

FONTOSNAK TARTJUK felhívni a figyelmet arra, hogy ezt a későbbi esetleges problémák elkerülése érdekében úgy célszerű megtenni, hogy szűrhető és könnyen visszakereshető legyen, hogy mely páciensek esetében került sor, ezen rendelkezés alapján az egyes szakorvosi javaslatok meghosszabbítására.

Annak érdekében, hogy később szűrhető és könnyen visszakereshető legyen, hogy mely páciensek esetében került sor, a 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelet alapján az egyes szakorvosi javaslatok meghosszabbításra, megoldottuk azt, hogy a 2020.03.10-e után lejáró szakorvosi javaslatos gyógyszerek beemelésekor a program automatikusan beírja a megjegyzés szövegébe, hogy azt a rendelet alapján a háziorvos meghosszabbította.


EESZT gördülékeny működése válsághelyzet alatt

A koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet az orvosainkat sem kímélí, különösképpen nagy fenyegetést jelent az idősebb korosztály számára. Ez sajnos hatalmas kiesést jelent a szakképzett munkaerő tekintetében.

Köszönhetően a korszerű technikának, a helyettesítés EESZT használatával is hamar beállítható.
Ezzel megkönnyítve a veszélyeztetett korúak tehermentesítését. 

Ami szükséges a beállítások elvégzéséhez az csupán a praxist vezető orvos (EESZT adminisztrátor) e-személyi igazolványára, illetve a helyettesítő orvos adataira. 

Ezen adatok birtokában kollégánk segíteni fognak a környezet kialakításában. 

Amennyiben távmunkát végezne a “kényszerpihenő” alatt, a NetDoktor programunk erre is lehetőséget ad!

Egy hordozható kártyaolvasó segítségével akár otthonról is teljes értékű munkát tud végezni, e-recept küldéssel, vagy bármely EESZT funkció használatával.

 
A DeriCom munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebben a válsághelyzetben az Önök munkáját maximálisan támogassák, és lehetővé tegyék a megváltozott feltételek melletti otthoni munkát, illetve a betegek on-line módon történő ellátását, azért hogy a nem indokolt esetekben Önök ne legyenek kitéve fertőzés veszélynek.

Végül szeretnénk megkérni, hogy segítse munkánkat!
Továbbra is várjuk visszajelzését,
hogy a NetDoktor rendszerében mik azok a kérdéses pontok, amikben videókkal segíthetjük Önt és orvostársait.