Kedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!
 

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani Facebook oldalunkat!

A praxist, a mindennapi betegellátást, valamint a NetDoktor üzemeltetését és fejlesztését érintő legfrissebb információkat naprakészen publikáljuk a szoftver Facebook oldalán.

Azt itt megosztott információkból szemlézünk a heti hírleveleinkben.
Amennyiben Ön, vagy a munkatársa rendelkezik Facebook fiókkal, úgy azonnal értesülhet a legfontosabb híreinkről.

Csak egy kattintásba kerül.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

NetDoktor Facebook oldala


Magyar Falu Program
Összesen 7 milliárdra lehet pályázni orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére.

Megnyíltak a Magyar falu program első pályázatai, amelyben orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére nyújthatják be pályázatukat kedd délutántól az ötezer lakosúnál nem nagyobb települések, illetve önkormányzati társulások – közölte a Miniszterelnökség kedden.
A tárca közleményében hangsúlyozta, a három alprogramra összesen 7 milliárd forint támogatási keretösszeg áll rendelkezésre.

A szolgálati lakás alprogram orvosi szolgálati lakások létrehozásához nyújt támogatást olyan településeken, amelyeken az orvosi praxis a pályázat benyújtásától számított legalább 6 hónapja tartósan betöltetlen, a programnak 3 milliárd forint a keretösszege – írta a Miniszterelnökség.

A kormány az orvosi rendelők fejlesztésére indított alprogramban új, többcélú egészségügyi intézmény létesítését vagy már meglévő (akár eltérő funkciójú vagy használaton kívüli) önkormányzati tulajdonú létesítmény átalakítását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését teszi lehetővé, összesen 2 milliárd forint értékben.

Az orvosi eszközök alprogram célja az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközök beszerzésének elősegítése a kedvezményezett településeken – ismertette a Miniszterelnökség, hangsúlyozva, hogy a fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei. Erre a támogatásra 2 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtására a Magyar Államkincstár elektronikus felületén van lehetőség.


Koronavírus regiszter 
 A koronavírus fertőzéssel kapcsolatos helyzetben cégünk a HAOSZ szakmai tanácsai alapján kifejlesztette a Koronavírus Regiszter honlapot, amely segíti a háziorvosokat a COVID-19 gyanús esetek nyilvántartásában, azzal kapcsolatos intézkedésekben. 

Az oldal múlt hét csütörtökön indult, és jelenleg 350 orvos regisztrált.

Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a rendszerről. Az eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján a háziorvosok munkáját nagy mértékben segíti és támogatja az egyszerűen használható oldal.  

A betegnek kiküldött COVID-19 csekklista adatai alapján az orvos az összes szükséges intézkedést adminisztrálhatja :
  • virológiai vizsgálatot kérhet,
  • rögzítheti a kórházba utalást,
  • betegszállítást,
  • nyomon kísérheti betegének állapotát.
 

Hamarosan a NetDoktor-ból és elérhető lesz a Koronavírus Regiszter összes szolgáltatása.

A koronavírus regiszter oldal


A DeriCom munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebben a válsághelyzetben az Önök munkáját maximálisan támogassák, és lehetővé tegyék a megváltozott feltételek melletti otthoni munkát, illetve a betegek on-line módon történő ellátását, azért hogy a nem indokolt esetekben Önök ne legyenek kitéve fertőzés veszélynek.
 
Használjuk mi is a rendelkezésünkre álló technológiát a járvány megfékezésre!

Végül szeretnénk megkérni, hogy segítse munkánkat!
Továbbra is várjuk visszajelzését,
hogy a NetDoktor rendszerében mik azok a kérdéses pontok, amikben videókkal segíthetjük Önt és orvostársait.