NetDoktor Hírlevél – 2021. 2. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!

 • Praxis Weboldal, ahogy orvosaink látják
 • KSH jelentés – Februárban érdemes leadni
 • COVID-19 teszt időpontfoglalás – webes felület
 • Oltástájékoztatás a Páciens appban

Praxis Weboldal, ahogy orvosaink látják

NetDoktor felhasználóink számára biztosítjuk azt a lehetőséget, hogy egyszerűen, gyorsan és minden informatikai segítség nélkül létrehozhassák és folyamatosan aktualizálhassák saját praxisuk weboldalát.

Az alábbiakban egy kérdőív kiértékelését láthatják, mellyel felhasználóink online jelenlétét, működését  és terveit igyekeztünk jobban megismerni.

Beszéljenek helyettünk a számok!

Milyen előnyökkel járhat egy weboldal?

A kérdéskörben megoszlanak a vélemények, vannak akik úgy tekintenek a praxis weboldalára, mint egy kommunikációs csatorna a páciensek irányába, mások tartanak attól, hogy plusz terhekkel jár annak üzemeltetése és adminisztrációja.

A válaszadók közül sokan egyetértettek abban, hogy egy weboldal előnye lehet, hogy:

 • Gyorsan és hatékonyan lehet híreket, információkat eljuttatni a páciensek széles csoportjához.
 • Kevesebb megkeresés érkezik telefonon, mert a páciensek számos kérdésre már a weboldalon megtalálják a választ.
 • A weboldalon keresztül hatékonyan lehet a pácienseket edukálni, és növelni lehet egészségtudatosságukat.
 • Egy weboldal növeli a praxis presztízsét.

 

grafikon

 

A praxisok online jelenléte

 

Számos online felületen lehetséges kapcsolatot tartani, információt közölni páciensekkel, ezek közül is a két leggyakoribb csatornát, a Facebookot és a weboldalt említettük kérdéseinkben. Általánosságban elmondható, hogy a válaszadók nem rendelkeznek weboldallal, inkább a Facebookot próbálják hasonló célokra használni. Szembetűnő az is, hogy többen még csak tervezik, hogy valamilyen online kommunikációt folytatnak majd a jövőben.

 

Weboldal adminisztrációs terhek nélkül

Amikor weboldal létrehozásán gondolkodik egy praxis, a legfőbb félelmek, melyek felmerülnek, az a technikai háttér és támogatás biztosítása, illetve a megnövekvő adminisztrációs teendők, különösen annak tükrében, hogy a bürokrácia egyébként is leterheli a rendelő dolgozóit.

A Praxis Weboldal használatával ezek a terhek lekerülnének a praxis válláról. Ugyanis ebben az esetben:

Egyéb tudnivalók:

 • A táppénz igazolás e-mailben küldhető (a beteg és a munkáltató részére) a veszélyhelyzet alatt
 • Az igazolást 14 naponta kell zárni
 • Nincs szükség külön domain és tárhelyszolgáltató igénybevételére.
 • A NetDoktor alkalmazásba feltöltött publikus adatokat (praxis adatok, elérhetőségek, munkatársak, rendelők, rendelési idők)  a Praxis Weboldal modul automatikusan átveszi.
 • Ha valamit módosítani, aktualizálni szükséges, azt a felhasználó is gyorsan és egyszerűen megteheti, nem kell az oldal üzemeltető közreműködését kérni.
 • Teljesen testre szabható formailag, megjelenésben és tartalmilag egyaránt.
 • Külső weblap szolgáltatóhoz képest alacsony indulási és üzemeltetési dí

 

grafikon

Online tréninggel is segítünk

A Praxis Weboldal modul felületének kialakításakor törekedtünk rá, hogy segítsünk felhasználóinkat áttekinthető navigációval és gyors szerkesztési megoldásokkal, melynek köszönhetően akár egy délután alatt elkészíthető a praxis weboldala.

Annak érdekében, hogy a tanulási folyamat még gyorsabb és hatékonyabb legyen, a Praxis Weboldal indulásakor végig vezetjük felhasználóinkat a főbb lépéseken, segítünk beállítani a főbb elemeket, kiválasztani a designt, illetve válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

Kérjük, rendszeresen ellenőrizze a rózsaszín táppénz nyomtatvány készletét, és ha úgy tapasztalja, hogy az fogytán van, feltétlenül keresse fel kapcsolattartóját, hogy beállítsa nyomtatóját az új igazoláshoz!

grafikon

Próbálja ki a Praxis Weboldal modult!

Az ingyenes próbaidőszak alatt alaposan megismerheti a Praxis Weboldal működését, illetve meggyőződhet arról, hogy valóban szüksége van a használatára.
grafikon

A próbaidőszak igényléséhez kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet. A kérdőív kitöltése után kollégánk elkészíti próba környezetét és rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérdőív kitöltése

 

KSH jelentés – Februárban érdemes leadni

A KSH jelentés leadási határideje 2021 02.15. A KSH-ELEKTRA adatgyűjtési rendszerben teljesen új felületet hoztak létre, mely a kérdőívek kitöltésére és beküldésére egyelőre nem áll készen.
Mivel a technikai háttér még nem áll teljes mértékben rendelkezésre a KSH oldaláról, a sikertelen kísérletek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy február elejétől próbálkozzanak a jelentés leadásával.

COVID-19 teszt időpontfoglalás – webes felület

Az Országos Mentőszolgálat a COVID-19 járvány során kialakult tömeges virológiai vizsgálatkérések átláthatósága, nyomon követése és az esetleges torlódások elkerülése érdekében interneten elérhető felületet hozott létre, mely segíti az személyes megjelenésre képes betegek mintavételi pontokra történő irányítását, valamint biztosítja az adott mintavételi helyszínre történő időpontfoglalás lehetőségét.

A felület 2021. január 14-én 07.00-tól elérhető a https://portal.eeszt.gov.hu/hu/bejelentkezes-eszig weboldalon.
A felület alkalmazása mind az OMSZ, mind a tesztet megrendelő háziorvos, mind a beteg számára egyértelmű előnyöket jelent.

Kiegészítés:
EESZT felhasználónév: O (O, mint orvos)+pecsétszám, pl. O12345″

Részletek

A COVID-19 virológiai vizsgálat kérést a NetDoktor-ból is el lehet indítani az EESZT e-Beutaló kérés részeként. Az ellátás beutaló lapján a “labor”  szakrendelést kell kiválasztani, a Labor űrlapnál pedig az “Elektronikus COVID-19 PCR virológiai vizsgálatkérő lap” pontot kell választani, az adatokat megfelelően kitölteni, és e-Beutalóként kell felküldeni az EESZT-be.

Oltástájékoztatás a Páciens appban

 

Védőoltások beadása előtt a Kommunikációs modulon keresztül értesítést küldhet páciensének arról, hogy elérhető az adott oltóanyag.
Páciense telefonhívás nélkül is foglalhat időpontot a Páciens applikáció Előjegyzés funkciója segítségével, mely a NetDoktor medikai rendszerrel szinkronizáltan működik, így azonnal láthatja, ha páciense sikeresen időpontot foglal. Az időpontot naptárában Ön igény szerint módosíthatja, illetve le is mondhatja, amennyiben egyéb fontos teendője akad.

A védőoltásokról küldött értesítéshez oltást megelőző kérdőívet is mellékelhet a Páciens applikációba, melyet a beteg kitöltve visszaküldhet Önnek a NetDoktor Kommunikációs moduljába.

 

A páciensnek beadott, a kötelező, illetve az ajánlott oltások a Páciens applikáció Védőoltások funkciója alatt láthatók, így a beteg pontosan nyomon követheti, milyen oltóanyagokat kapott meg korábban, illetve melyek azok a készítmények, melyek prevenciós célból elérhetők számára.

Gyermekorvosok, illetve kisgyermekes szülők számára a kötelező oltások listája segítség lehet, hiszen a szülőknek nagyon sok időpontot kell észben tartaniuk, ami sajnos nem mindig sikerül nekik és ez a rendelés menetét is zavarhatja.
Ajánlja betegei figyelmébe a NetDoktor Páciens applikációt!
Irány a weboldal

 

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

NetDoktor minden eszközön


 

 

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva