NetDoktor Hírlevél – 2021. 3. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!

 • COVID-19 teszt időpontfoglalás menete
 • Friss hír a KSH jelentésről
 • Praxis Weboldal, ahogy orvosaink látják
 • Oltástájékoztatás a Páciens appban

COVID-19 teszt időpontfoglalás menete

Az Országos Mentőszolgálat a COVID-19 járvány során kialakult tömeges virológiai vizsgálatkérések átláthatósága, nyomon követése és az esetleges torlódások elkerülése érdekében interneten elérhető felületet hozott létre, mely segíti az személyes megjelenésre képes betegek mintavételi pontokra történő irányítását, valamint biztosítja az adott mintavételi helyszínre történő időpontfoglalás lehetőségét.
Ugyanakkor a “régi” OMSZ vizsgálatkérő rendszer is működik, ezért rövid segédanyagot készítettünk a COVID-19 vizsgálatkérési lehetőségekről.

Időpontfoglalás nélküli vizsgálatkérés – OMSZ

NetDoktor e-beutaló 
A NetDoktorból e-beutalóval lehet kérni vizsgálatot olyan módon, hogy a beutaló intézmény kiválasztásnál már nem kell beírni, szerkeszteni semmit, csak kiválasztani az OMSZ mentőt a listából.
Mint ismeretes, kétféle kérés létezik, az egyik esetben a mentőt küldjük a helyszínre, a másikban pedig a pácienst küldjük a mintavételi pontra. Amennyiben a helyszínre kérünk mentőt, nem kell időpontot foglalni.

 

omsz vizsgálatkérő

 

Vizsgálat mintavételi ponton

Időpontfoglalás az Ágazati portálon

Amennyiben mintavételi pontra küldjük a pácienst, időpontot kell foglalni az Ágazati portálon (www.portal.eeszt.gov.hu) és az itt lefoglalt időpontot kell beírni a NetDoktor vizsgálatkérőjén. Ez a menet csak és kizárólag azokra azokra az esetekre vonatkozik, amikor mintavételi pontra küldjük a beteget. A “régi” OMSZ vizsgálatkérő weboldalon ez az időpont beírási felület jelenleg még hiányzik.

Az ágazati portálon lévő időpont foglaló megfelelően működik, a mintavételi ponton történő vizsgálatokhoz problémamentesen foglalható időpont. A belépés egyszerűen, mobil tokennel is lehetséges, az alábbi módon:

Mobiltokenes bejelentkezés

A “COVID-19 teszt időpontfoglalás mintavételi helyen” webes felület alkalmazásról itt tudhat meg további részleteket:

                                                              Részletek

Friss hír a KSH jelentésről

A KSH a napokban elkészült az új fogadó oldallal, melyre a NetDoktort felkészítettük. Jelenleg folynak a felküldéssel kapcsolatos tesztelések, és terveink szerint a jövő héten már beküldhetők lesznek a jelentések. A KSH jelentések leadási határideje 2021. február 15.

Praxis Weboldal, ahogy orvosaink látják

NetDoktor felhasználóink számára biztosítjuk azt a lehetőséget, hogy egyszerűen, gyorsan és minden informatikai segítség nélkül létrehozhassák és folyamatosan aktualizálhassák saját praxisuk weboldalát.

Az alábbiakban egy kérdőív kiértékelését láthatják, mellyel felhasználóink online jelenlétét, működését  és terveit igyekeztünk jobban megismerni.

Beszéljenek helyettünk a számok!

Milyen előnyökkel járhat egy weboldal?

A kérdéskörben megoszlanak a vélemények, vannak akik úgy tekintenek a praxis weboldalára, mint egy kommunikációs csatorna a páciensek irányába, mások tartanak attól, hogy plusz terhekkel jár annak üzemeltetése és adminisztrációja.

A válaszadók közül sokan egyetértettek abban, hogy egy weboldal előnye lehet, hogy:

 • Gyorsan és hatékonyan lehet híreket, információkat eljuttatni a páciensek széles csoportjához.
 • Kevesebb megkeresés érkezik telefonon, mert a páciensek számos kérdésre már a weboldalon megtalálják a választ.
 • A weboldalon keresztül hatékonyan lehet a pácienseket edukálni, és növelni lehet egészségtudatosságukat.
 • Egy weboldal növeli a praxis presztízsét.

 

grafikon

A praxisok online jelenléte

Számos online felületen lehetséges kapcsolatot tartani, információt közölni páciensekkel, ezek közül is a két leggyakoribb csatornát, a Facebookot és a weboldalt említettük kérdéseinkben. Általánosságban elmondható, hogy a válaszadók nem rendelkeznek weboldallal, inkább a Facebookot próbálják hasonló célokra használni. Szembetűnő az is, hogy többen még csak tervezik, hogy valamilyen online kommunikációt folytatnak majd a jövőben.

Weboldal adminisztrációs terhek nélkül

Amikor weboldal létrehozásán gondolkodik egy praxis, a legfőbb félelmek, melyek felmerülnek, az a technikai háttér és támogatás biztosítása, illetve a megnövekvő adminisztrációs teendők, különösen annak tükrében, hogy a bürokrácia egyébként is leterheli a rendelő dolgozóit.
A Praxis Weboldal használatával ezek a terhek lekerülnének a praxis válláról. Ugyanis ebben az esetben:
 • Nincs szükség külön domain és tárhelyszolgáltató igénybevételére.
 • A NetDoktor alkalmazásba feltöltött publikus adatokat (praxis adatok, elérhetőségek, munkatársak, rendelők, rendelési idők)  a Praxis Weboldal modul automatikusan átveszi.
 • Ha valamit módosítani, aktualizálni szükséges, azt a felhasználó is gyorsan és egyszerűen megteheti, nem kell az oldal üzemeltető közreműködését kérni.
 • Teljesen testre szabható formailag, megjelenésben és tartalmilag egyaránt.
 • Külső weblap szolgáltatóhoz képest alacsony indulási és üzemeltetési díj.
grafikon

Online tréninggel is segítünk

A Praxis Weboldal modul felületének kialakításakor törekedtünk rá, hogy segítsünk felhasználóinkat áttekinthető navigációval és gyors szerkesztési megoldásokkal, melynek köszönhetően akár egy délután alatt elkészíthető a praxis weboldala.

Annak érdekében, hogy a tanulási folyamat még gyorsabb és hatékonyabb legyen, a Praxis Weboldal indulásakor végig vezetjük felhasználóinkat a főbb lépéseken, segítünk beállítani a főbb elemeket, kiválasztani a designt, illetve válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

grafikon

A próbaidőszak igényléséhez kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet. A kérdőív kitöltése után kollégánk elkészíti próba környezetét és rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Próbálja ki a Praxis Weboldal modult!

Az ingyenes próbaidőszak alatt alaposan megismerheti a Praxis Weboldal működését, illetve meggyőződhet arról, hogy valóban szüksége van a használatára.

grafikon

A próbaidőszak igényléséhez kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet. A kérdőív kitöltése után kollégánk elkészíti próba környezetét és rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

                                                                             Kérdőív kitöltése

Oltástájékoztatás a Páciens appban

Védőoltások beadása előtt a Kommunikációs modulon keresztül értesítést küldhet páciensének arról, hogy elérhető az adott oltóanyag.
Páciense telefonhívás nélkül is foglalhat időpontot a Páciens applikáció Előjegyzés funkciója segítségével, mely a NetDoktor medikai rendszerrel szinkronizáltan működik, így azonnal láthatja, ha páciense sikeresen időpontot foglal. Az időpontot naptárában Ön igény szerint módosíthatja, illetve le is mondhatja, amennyiben egyéb fontos teendője akad.

A páciensnek beadott, a kötelező, illetve az ajánlott oltások a Páciens applikáció Védőoltások funkciója alatt láthatók, így a beteg pontosan nyomon követheti, milyen oltóanyagokat kapott meg korábban, illetve melyek azok a készítmények, melyek prevenciós célból elérhetők számára.

Gyermekorvosok, illetve kisgyermekes szülők számára a kötelező oltások listája segítség lehet, hiszen a szülőknek nagyon sok időpontot kell észben tartaniuk, ami sajnos nem mindig sikerül nekik és ez a rendelés menetét is zavarhatja.

Ajánlja betegei figyelmébe a NetDoktor Páciens applikációt!

                                                                                      Weboldal

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

NetDoktor minden eszközön


Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva