NetDoktor Hírlevél – 2021. 4. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!

  • KSH Éves Jelentés Beküldése
  • Szociális Otthoni Elhelyezés Nyomtatvány
  • Felírási Igazolás
  • Foglalkozás-egészségügyi Jelentés
  • COVID-19 teszt időpontfoglalás menete

KSH Éves Jelentés Beküldése

Határidő: 2021.02.15.

Első lépésként össze kell gyűjteni a praxisban használt medikai szoftverből a KSH számára jelentendő adatokat. A szoftver elkészíti a jelentést egy XML fájl formájában, amit a programból exportálni tudunk.

KSH jelentés a NetDoktorban

Második lépésként a KSH oldalra történő belépést követően a Kérdőívek menüből, ki kell választani a Beküldendő kérdőíveket a 2020-as 1021-es űrlap feltöltéséhez. FIGYELEM: A KSH Elektra felülete tavaly év végén megváltozott.

Az idén a rövidített jelentést kell elkészíteni. Az XML beolvasásával a KSH Elektra alkalmazás automatikusan feltölti azokat az adatokat, amiket a szoftverünk ki tudott gyűjteni és bekerült az XML-be. Az ellenőrzésünk után az alkalmazással is készítsünk egy ellenőrzést! Az érzékelt hibákat javítsuk! Ha nincs több hiba, akkor el lehet küldeni a jelentést, illetve félre is lehet tenni későbbi beküldésre.

KSH Elektra

Szociális Otthoni Elhelyezés Nyomtatvány

A nyomtatványok között mostantól elérhető a szociális otthoni elhelyezéshez szükséges egészségi állapotra vonatkozó igazolás. Az űrlap kitöltése gyorsan végrehajtható, hiszen például a páciens rögzített krónikus betegségei, összes diagnózisa vagy éppen állandó gyógyszereinek listája egyetlen kattintással betölthetők. Az űrlapon új krónikus betegség, állandó gyógyszer is hozzáadható, ha éppen erre van szüksége.

 

Szociális otthoni elhelyezés

 

 
 

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

Felírási Igazolás

A vényírás nyomtatványai között kattintson a betűjel nélküli nyomtató ikonra, majd válassza ki a felírási igazolás lehetőséget. A felírási igazolást így automatikusan le is generálja a rendszer, az EESZT-be felküldött készítmények feltüntetésével. A dokumentumot az EESZT előírásai alapján készítettük el.

Foglalkozás-egészségügyi Jelentés

Az éves üzemorvosi jelentést a Riportok menü kötelező jelentések almenüje alatt automatikusan generálhatja le a NetDoktorban, egyetlen gombnyomással. Amennyiben a jelentés adatainak módosítására van szüksége, az egyes mezőket szerkesztheti, tartalmát megváltoztathatja.
Az éves foglalkozás-egészségügyi jelentés leadási határideje február 15.

fogleü jelentés

COVID-19 teszt időpontfoglalás menete

Az Országos Mentőszolgálat a COVID-19 járvány során kialakult tömeges virológiai vizsgálatkérések átláthatósága, nyomon követése és az esetleges torlódások elkerülése érdekében az EESZT-ben elérhető felületet hozott létre, mely segíti a személyes megjelenésre képes betegek mintavételi pontokra történő időpontfoglalását.

Ugyanakkor a “régi” OMSZ vizsgálatkérő rendszer is működik, ezért rövid segédanyagot készítettünk a COVID-19 vizsgálatkérési lehetőségekről.

Fontos tudnivaló, hogy e-beutaló mindig szükséges, helyszínre kért, illetve mintavételi helyen történő vizsgálat esetén is azért, hogy egyértelműen követhető legyen a páciens számára vizsgálatot kérő személy azonossága, jogosultsága.

Időpontfoglalás nélküli vizsgálatkérés – OMSZ

NetDoktor e-beutaló 

A NetDoktorból e-beutalóval lehet kérni vizsgálatot olyan módon, hogy a beutaló intézmény kiválasztásnál már nem kell beírni, szerkeszteni semmit, csak kiválasztani az OMSZ mentőt a listából.
Mint ismeretes, kétféle kérés létezik, az egyik esetben a mentőt küldjük a helyszínre, a másikban pedig a pácienst küldjük a mintavételi pontra. Amennyiben a helyszínre kérünk mentőt, nem kell időpontot foglalni.

omsz vizsgálatkérő

Vizsgálat mintavételi ponton

Időpontfoglalás az Ágazati portálon

Amennyiben mintavételi pontra küldjük a pácienst, az e-beutaló beküldése mellett időpontot is kell foglalni az Ágazati portálon (www.portal.eeszt.gov.hu) és az itt lefoglalt időpontot kell beírni a NetDoktor vizsgálatkérőjén. Ez a menet csak és kizárólag azokra azokra az esetekre vonatkozik, amikor mintavételi pontra küldjük a beteget. A “régi” OMSZ vizsgálatkérő weboldalon ez az időpont beírási felület jelenleg még hiányzik.

Az ágazati portálon lévő időpont foglaló megfelelően működik, a mintavételi ponton történő vizsgálatokhoz problémamentesen foglalható időpont. A belépés egyszerűen, mobil tokennel is lehetséges, az alábbi módon:

Mobiltokenes bejelentkezés

A “COVID-19 teszt időpontfoglalás mintavételi helyen” webes felület alkalmazásról itt tudhat meg további részleteket:

                                                                            Részletek

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva