NetDoktor Hírlevél – 2021. 6. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!

  • Az új táppénz igazolás nyomtatásának beállítása eHVB
  • Elektronikus adatszolgáltatás a vezetői engedélyhez kapcsolódó orvosi alkalmasság vizsgálatról
  • COVID-19 oltás
  • Új funkció pilotja
  • Nem megy az EESZT?

.Az elmúlt hetekben olyan ütemben gyorsultak fel az alapellátást érintő események, amivel lépést tartani Önöknek és nekünk is nagyon nagy kihívást jelent.

A csapat egyik fele azon dolgozik, hogy a szükséges fejlesztéseket mielőbb implementálni tudjuk a rendszereinkbe, a másik fele pedig azon igyekszik, hogy minden szükséges támogatás biztosítva legyen a Felhasználóink számára.
Rövid összefoglalót készítettünk, hogy tájékoztatni tudjuk Önöket a fejlesztések jelenlegi állásáról.

Az új táppénz igazolás nyomtatásának beállítása

Bizonyára értesült már arról, hogy a korábban alkalmazott két különböző táppénz igazolás (induló és folyamatos) helyett február 1-től az új formanyomtatványt kell használni.

táppénz igazolás

A NetDoktorban mostantól alapértelmezett az új táppénz igazolás nyomtatása, így nem kell a beállítások módosításával bajlódnia ahhoz, hogy az új formátumra nyomtathasson.

eHVB

Az orvosi szoftverbe rögzített halottvizsgálati adatokat átadására felkészítettük a rendszereinket, a tesztelés lehetőségére várunk.

Elektronikus adatszolgáltatás a vezetői engedélyhez

kapcsolódó orvosi alkalmasság vizsgálatról

A jogosítványok érvényessége a veszélyhelyzetre tekintettel automatikusan meghosszabbodik. Az új rendelkezés egyelőre csak az új engedélyek kiadását érinti.
Gőzerővel fejlesztjük, hogy az orvosi szoftverbe rögzített adatokat át lehessen tölteni a miniHIS (eDOC) rendszerbe, és ne kellejen duplán adminisztrálni.

Addig is röviden összefoglaljuk az adatfeltöltés jelenlegi menetét:

Az adatokat a miniHIS (eDOC) rendszerébe kell felvinni.
A miniHIS (eDOC) használata előtt az EESZT Vmátrix felületén be kell állítani a szükséges jogosultságot. Ezt az a személy tudja megtenni, aki a praxis részéről adatkezelési jogosultsággal rendelkezik. Menete: Be kell lépni az ágazati portálra (https://portal.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal), az eEgészségügybe, azon belül az IAM+ SSO adminisztráció menübe és rögzíteni a felhasználóhoz az eDokapp jogosultságot, majd ezt követően lehet a http://minihis.eeszt.gov.hu/#/bejelentkezes felületen a vizsgálati adatokat felvenni.
Információink szerint az orvosi alkalmassági vizsgálatot kinyomtatva továbbra is ki kell adni.

COVID-19 oltás

Azok a vakcinák, melyekből várhatóan a háziorvosi praxisok is kaphatnak, bekerültek a programjainkba. A beadott oltásokat a B-300-as (havi) jelentés tartalmazni fogja, és a riportokon belül áttekinthetők, szűrhetők lesznek a COVID-19 ellen beoltott pácienseik is.
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a COVID-19 oltás tényét igazoló jelentéseket kötelező adminisztrálni az EESZT felületén (https://portal.eeszt.gov.hu) is!
A NetDoktorban rendelkezésre állnak olyan lehetőségek, melyek az oltásszervezést támogatják. Ilyenek például az oltás előtti állapotfelmérő, illetve a COVID-19 oltás tájékoztató sablonok.
Tippekért, tanácsokért figyelmükbe ajánljuk Dr. Bányai Mónika pécsi háziorvos összeállítását, aki önkéntes oltóorvosi tapasztalattal szervezi meg praxisában a COVID-19 oltások beadását.

Részletek

Az oltásszervezői munkához hasznos segítség a Kommunikációs Modul, melyet kérésre egy hónapos ingyenes próbaidőszakra beállítunk Önnek.

Új funkció pilotja

Korábbi fejlesztéseink egyik eredményét, a Magánbeutalót beemeltük a rendszerbe, hogy néhány szolgáltató bevonásával megkezdhessük a pilotját.

magánbeutaló

magánbeutaló

Nem megy az EESZT?

Tavaly az EESZT átköltöztette a szervereit a NISZ Zrt. szerverparkjába, és az üzemeltetést is rájuk bízták, ennek ellenére továbbra is gyakran előfordulnak fennakadások, leállások.
Ha problémát észlelnek, kérjük, hogy először a háziorvosi szoftverbe beépített EESZT hírcsatorna megnyitásával ellenőrizék, hogy az EESZT Üzemeltetés tett-e közre értesítést. Az EESZT RSS szolgáltatás egy olyan hírcsatorna, amelynek legfőbb célja, hogy az EESZT működésében felmerült problémákról a legrövidebb időn belül, egyenesen az EESZT üzemeltetésétől kapjanak a Felhasználók tájékoztatást. Ez a csatorna a Főmenü bal oldalán található NetDoktor gombra kattintva, a Vezérlőpulton (Dashboard) alól érhető el, és automatikusan, azonnal frissül, amikor új üzenet érkezik.

EESZT értesítés

Ezen kívül az ilyen esetekre ügyfélszolgálatunkon bevezetésre került a tömeges értesítés lehetősége, melynek segítségével kollégáink is üzennek Önöknek, amikor valamelyik külső szolgálatatásban probléma merült fel. Ezeket az üzeneteket a program felugró ablakban jeleníti meg, bezárás után pedig a Főmenüben található Csengettyű ikonra (az EESZT gomb mellett) kattintva érhetőek el.
Kérjük, amennyiben az EESZT működésében, vagy a kapcsolódási folyamatban hibát észlelnek, ügyfélszolgálatunk hívása előtt ellenőrizzék, hogy van-e friss üzenet esetleges meghibásodással kapcsolatban.
Minderre azért hívjuk fel ezúton is a figyelmüket, mivel az ilyen esetekben ügyfélszolgálatunk a rengeteg beérkező, ugyanakkor elkerülhető hívás miatt nem, vagy csak lassabban tud segítséget nyújtani az olyan telefonálóknak, akik a szoftverrel kapcsolatos segítségre szorulnak.

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva