NetDoktor Hírlevél – 2021. 7. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!

  • Praxisközösségi együttműködés lehetősége
  • Magánbeutaló rögzítése
  • Az új táppénz igazolás nyomtatásának beállítása
  • Az oltásszervezés támogatása

Praxisközösségi együttműködés lehetősége

A 53/2021. praxisközösségekről szóló kormányrendelet igen szűk határidőt szabott meg arra vonatkozóan, hogy a háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok nyilatkozzanak, részt kívánnak-e venni praxisközösségi együttműködésben.

Praxisközösség

Míg a szakmai képviseletek a határidő kitolásáért és a részletszabályok –  közös ügyeleti és helyettesítési rend kérdése, területi kollegiális szakmai vezetők személye, területi egységek újragondolása, orvosírnokok foglalkoztatása, kilépés szabályozása, stb. – mielőbbi megismerhetőségéért lobbiznak, addig mi, a DeriComnál a praxisközösségek munkáját támogató funkciók bővítésén dolgozunk.

A NETDOKTOR MÁR BIZONYÍTOTT a praxisközösségek létrehozásáról szóló EFOP 1.8 pályázat nyerteseinek körében.
A NetDoktor praxisközösségi modulját a pályázatban résztvevő praxisközösségekkel szorosan együttműködve alakítottuk ki, amelyen keresztül a praxisok és a praxisközösségi munkatársak tevékenységeiknek teljes adminisztrálását és jelentési kötelezettségét digitalizálni és automatizálni tudták a NetDoktor segítségével.

A praxisközösségek számára nyújtott szolgáltatások:

  • A praxisközösséghez tartozó praxisok számára közös informatikai felület biztosítása.
  • A közös adminisztráció és adatszolgáltatás támogatása.
  • A praxisközösségi munkatársak feladatvégzésének összehangolásához automatikusan szinkronizálódó közös naptár biztosítása.
  • Az elvárt összesítések, statisztikák, jelentések elkészítése.
  • A felmerülő informatikai igények rugalmas megvalósítása.

A Praxisközösségeket érintő tudnivalókkal, illetve a NetDoktor kínálta lehetőségekkel kapcsolatban várjuk kérdéseit!

Kapcsolat

Magánbeutaló rögzítése

A jelenlegi egészségügyi helyzet és jogszabályváltozások következményeként egyre nagyobb szerepet kap az állami egészségügy mellett a magánegészségügy. Ezért létrehoztunk egy hidat a NetDoktorban – az alapellátási rendszerek között elsőként – ami a két rendszert összeköti.

A Magánbeutaló funkció használatával a háziorvosnak lehetősége van arra -figyelembe véve a betege érdekét és lehetőségét, – hogy amennyiben további diagnosztizálásra (Labor, Rtg, MRI, CT, stb.)  vagy szakorvosi konzultációra, vizsgálatra, terápiára van szüksége a betegnek, és az állami feltételek nem megfelelőek a páciens számára (pl. túl hosszú várakozási idő), akkor a beteggel egyeztetve a magánegészségügy felé irányítsa páciensét. Miután az Ellátás / Beutalás / Magánbeutaló funkción belül kiválasztotta a kívánt szakterületet, és megjelölte a kért vizsgálatot, a program felkínálja, hogy mely településeken érhető el a szolgáltatás.Egy listában megjelenik valamennyi szakorvos, aki a feltételeknek megfelel. Ezek közül lehet választani. A listában feltüntetésre kerülnek az egyes szolgáltatók által megadott díjak is. A program a kiválasztott orvos naptárában zölddel jelölve mutatja a lefoglalható szabad időpontokat.
Ha a páciens hozzájárul a kiválasztott időpont lefoglalásához, és az adatainak az átadásához, akkor egyetlen gombnyomással elküldhető a beutaló. A magánorvos megkapja a páciens fontosabb adatait, és ha a háziorvos úgy dönt, akkor a beutaló tartalmaként a kórelőzmények, iránydiagnózis, stb. is átküldésre kerül. A magánorvosi vizsgálat ideje, helye, vizsgálatot végző orvos adatai visszakerülnek a beteg vizsgálati lapjára, amit a beteg az aláírásával nyugtáz.

Tekintse meg videónkat a magánorvosi beutalás menetéről!

Medio

A rendszerben lévő magánklinikák, magán szolgáltatók a NetDoktor és a MyMedio magán medikai foglalási rendszer integrációja segítségével érhetők el. Jelenleg több, mint 20 klinika és 3000 orvos szerepel a rendszerben, és a kör dinamikusan bővül.
Amennyiben Önnek is van javaslata azzal kapcsolatban, hogy mely klinikákat, mely magánorvosokat kérjük fel a csatlakozásra, kérjük, jelezze!

Az új táppénz igazolás nyomtatásának beállítása

Bizonyára értesült már arról, hogy a korábban alkalmazott két különböző táppénz igazolás (induló és folyamatos) helyett február 1-től az új formanyomtatványt kell használni.

táppénz igazolás

A NetDoktorban mostantól alapértelmezett az új táppénz igazolás nyomtatása, így nem kell a beállítások módosításával bajlódnia ahhoz, hogy az új formátumra nyomtathasson.

Az oltásszervezés támogatása

A NetDoktorban rendelkezésre állnak olyan lehetőségek, melyek az oltásszervezést támogatják. Ilyenek például az oltás előtti állapotfelmérő, illetve a COVID-19 oltás tájékoztató sablonok. Az oltást érintő tájékoztatók, űrlapok kiküldése most még inkább előtérbe kerül, hiszen hamarosan elindul a fiatalabb generáció tömeges oltása, akik körében az online eszközök hatékony támogatást tudnak biztosítani a szervezési feladatokhoz.
Tippekért, tanácsokért figyelmükbe ajánljuk Dr. Bányai Mónika pécsi háziorvos összeállítását, aki önkéntes oltóorvosi tapasztalattal szervezi meg praxisában a COVID-19 oltások beadását.

Részletek

Azok a vakcinák, melyekből várhatóan a háziorvosi praxisok is kaphatnak, bekerültek a programjainkba. A beadott oltásokat a B-300-as (havi) jelentés tartalmazni fogja, és a riportokon belül áttekinthetők, szűrhetők lesznek a COVID-19 ellen beoltott pácienseik is.
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a COVID-19 oltás tényét igazoló jelentéseket kötelező adminisztrálni az EESZT felületén (https://portal.eeszt.gov.hu) is!

Az oltásszervezői munkához hasznos segítség a Kommunikációs Modul, melyet kérésre egy hónapos ingyenes próbaidőszakra beállítunk Önnek.

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva