NetDoktor Hírlevél – 2021. 11. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!

  • Praxisközösségek indulása
  • COVID-19 oltások adminisztrálása (EESZT)
  • A NetDoktor oltástámogató lehetőségei
  • Mi a teendő, ha a jogosítvány alkalmassági felküldésekor hiba jelentkezik?
  • Jogosítvány alkalmassági felküldése a NetDoktorból

Praxisközösségek indulása

A praxisközösségi nyilatkozatok megtételére alig két hét állt rendelkezésre. Ha a szolgáltatók a jelentkezéseket 2021. február 28-ig postára adták, akkor az áprilisi utalásokkal együtt az emelt összegű bértámogatást az év elejéig visszamenőleg meg kell kapniuk.
 
 
 
 
 
 
 
 

praxisközösségek indulása

A szakdolgozók után automatikusan 2021. január 1-ig visszamenőleg jár a bértámogatás.
Az orvosokra azonban más szabályok vonatkoznak. A praxisközösséghez nem csatlakozó praxisok is automatikusan megkapják 2021. január 1-ig visszamenőleg az orvos után is a 30%-os bértámogatást. A 80%-os bértámogatás viszont csak abban az esetben jár, ha a háziorvosi szolgáltató 2021. február 28-ig nyilatkozott a praxisközösségbe belépésről. Ha nem, akkor a továbbiakban csak a jelentkezést követő időszakra lesz jogosult a támogatásra, visszamenőleg nem.
Maximális, 100%-os bértámogatásra azok jogosultak, akik vállalják, hogy egyesült, integrált praxisközösség és praxisközösségi konzorcium keretein belül fogják a feladatokat ellátni. A maximális bértámogatásra csak azt követően válnak jogosulttá a szolgáltatók, hogy a praxiskezelő (OKFŐ, Országos Kórházi Főigazgatóság) nyilvántartásba veszi őket.

Azok, akik visszaküldték praxisközösségi felvételi kérelmüket az OKFŐ részére, a nyilatkozat tétellel a Pkr. 2. §. (2) bekezdése szerinti kötelezettségek teljesítésére is vállalást tettek.
A témáról weboldalunkon olvashat bővebben!

 

Részletek

 

COVID-19 oltások adminisztrálása (EESZT)

Azok a vakcinák, melyekből várhatóan a háziorvosi praxisok is kaphatnak, bekerültek a programjainkba. A beadott oltásokat a B-300-as (havi) jelentés tartalmazni fogja, és a riportokon belül áttekinthetők, szűrhetők lesznek a COVID-19 ellen beoltott pácienseik is.
Mivel az OKFŐ nem biztosít lehetőséget arra, hogy az adatokat az orvosi szoftverek automatikusan adják fel az EESZT felé, ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a COVID-19 oltás tényét igazoló jelentéseket kötelező adminisztrálni az EESZT felületén (https://portal.eeszt.gov.hu) is!
 

A NetDoktor oltástámogató lehetőségei

Az oltás előtti állapotfelmérő, illetve a COVID-19 oltás tájékoztató sablonok, a telefonhívásokat kiváltó csoportos e-mail küldés lehetősége és a NetDoktor Páciens applikáció mind olyan eszközök, melyek segítik az oltásszervezői feladatokat.
Az eddigi tapasztalatok és igények alapján jelenleg jelentős fejlesztés folyik a NetDoktorban, hogy még több segítséget nyújtsunk az oltandó, illetve már beoltott páciensek nyilvántartásával, előjegyzésével, értesítésével kapcsolatban.
 
A NetDoktor oltástámogató lehetőségeit az alábbi bejegyzésben részletesen is bemutatjuk.
 
 
 

Pácienseit saját weboldalán keresztül is tájékoztathatja, a NetDoktorból szerkeszthető Praxis Weboldalon minden fontos információt megoszthat, illetve közérdekű dokumentumokat tölthet fel az oltással kapcsolatban is.

Tekintse meg azon Praxisok weboldalát, akik az oltásszervezés terén, gyakorlatban is használják a Praxis Weboldal nyújtotta lehetőségeket! 

Megnézem


Mi a teendő, ha a jogosítvány alkalmassági felküldésekor hiba jelentkezik?

A BM által és az orvosi szoftverben nyilvántartott személyes adatok közötti eltérés esetén a jogosítvány alkalmassági elektronikus felküldése hibára fut. Ha ilyen problémát tapasztal, akkor érdemes ellenőrizni a páciens adatait, különös tekintettel az alábbiakra:
  • születési hely
  • születési név – férfiak esetén is kötelező rögzíteni
    (ez a törzsadatokban szükséges!)
  • több keresztnév
Eltérés esetén a szoftverben tárolt adatokat javítani kell és utána újra kell generálni az alkalmassági igazolást.
 
 
 
 
 

Jogosítvány alkalmassági felküldése a NetDoktorból

A NetDoktorból feltölthető az EESZT rendszerén keresztül a jogosítvány alkalmassági, amelyet a jobb felső sarokban található EESZT gombra kattintva is elérhetnek. Célszerű az előbb említett helyen feltölteni a dokumentumot. Ha a megszokott módon, az ellátáson belül állítja ki a jogosítvány alkalmasságit, akkor a sikeres feltöltést ugyancsak a jobb felső sarokban található EESZT gombra kattintva, az e-Dokumentumok között ellenőrizheti.nyomtatvány kiválasztása
Miután a nyomtatás, mentés gombbal elküldi az alkalmassági vizsgálat űrlapját, a feldolgozáshoz szükséges időt meg kell várnia! Ez egyelőre még nem kiszámolható, a BM feldolgozási rendszerétől függ. A NetDoktor jelenleg 5 másodpercenként ötször kéri le a feldolgozás eredményét, ezt egy folyamatjelző mutatja. Amennyiben ez idő alatt sem kapunk választ, úgy azt a későbbiek során kell ellenőrizni az e-Dokumentumban.
Ha technikai, vagy egyéb okból nem sikerült a feltöltés, a jogosítvány alkalmassági a megszokott módon nyomtatható.
Ezzel megszűnik a többletadminisztráció, amit a miniHis rendszer használata jelent.
Figyelem: Ismét meghosszabbította a veszélyhelyzet alatt lejáró hivatalos okmányok érvényességi idejét a kormány, azok a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek. (63/2021 Kormányrendelet)jogosítvány alkalmassági nyomtatvány

 

 

 

Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

NetDoktor minden eszközön

 

 

 

 

 

 

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva