NetDoktor Hírlevél – 2021. 12. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

  • Azonnali segítséget szeretnénk nyújtani az oltásszervezéshez
  • A következő frissítésben gyorsul a helyettesítés!
  • Praxisközösségek lehetőségei


COVID-19 oltások adminisztrálása (EESZT)

Azok a vakcinák, melyekből várhatóan a háziorvosi praxisok is kaphatnak, bekerültek a programjainkba. A beadott oltásokat a B-300-as (havi) jelentés tartalmazni fogja, és a riportokon belül áttekinthetők, szűrhetők lesznek a COVID-19 ellen beoltott pácienseik is.
Mivel az OKFŐ nem biztosít lehetőséget arra, hogy az adatokat az orvosi szoftverek automatikusan adják fel az EESZT felé, ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a COVID-19 oltás tényét igazoló jelentéseket kötelező adminisztrálni az EESZT felületén (https://portal.eeszt.gov.hu) is!
 

A NetDoktor oltástámogató lehetőségei

Az oltás előtti állapotfelmérő, illetve a COVID-19 oltás tájékoztató sablonok, a telefonhívásokat kiváltó csoportos e-mail küldés lehetősége és a NetDoktor Páciens applikáció mind olyan eszközök, melyek segítik az oltásszervezői feladatokat.
Az eddigi tapasztalatok és igények alapján jelenleg jelentős fejlesztés folyik a NetDoktorban, hogy még több segítséget nyújtsunk az oltandó, illetve már beoltott páciensek nyilvántartásával, előjegyzésével, értesítésével kapcsolatban.
 
A NetDoktor oltástámogató lehetőségeit az alábbi bejegyzésben részletesen is bemutatjuk.
 
 
 
  • Azonnali segítséget szeretnénk nyújtani az oltásszervezéshez
  • A következő frissítésben gyorsul a helyettesítés!
  • Praxisközösségek lehetőségei

Azonnali segítséget szeretnénk nyújtani
az oltásszervezéshez

Azért, hogy minél több felhasználóval meg tudjuk ismertetni a munkájukat megkönnyítő módszereket, csoportos oktatást szervezünk. 

Az oktatást online formában és térítés mentesen kívánjuk megtartani!

Szeretnénk megmutatni, hogyan tudják

 

• a NEAK által megküldött listából az adatokat átemelni,
• az oltási értesítőket csoportos e-mailben kiküldeni,
• az értesítőhöz oltási tájékoztatót és/vagy nyilatkozatot csatolni,
• a belegyező nyilatkozatokat elektronikusan kezelni,
• az oltási időpontokat a naptárban vezetni.

Szeretnénk ismertetni, hogy milyen alternatívái vannak a páciensekkel való kapcsolattartásnak a személyes találkozások és a telefonhívások mellett.

Hírleveleinkben és média felületeinken már több alkalommal találkozhattak az erről szóló információkkal. A járvány miatt kialakult  helyzetben azonban hatékonyabb segítségnek érezzük, ha egy online tréninget tartunk a témában, ahol kérdezhetnek is.

A NetDoktor Oltástámogató Paneljén keresztül, hamarosan további támogatást kapnak a kommunikációs modult használók, az oltandó páciensek nyilvántartásában, előjegyzésében, értesítésében.  Az oltás-támogató rendszerről bővebb információt kaphatnak a webináriumon.

A webinárium időpontja: 2021.03.30. 18:00
 
Azokat, akik az alapoktól indulóan szeretnének tájékoztatást kapni 18:00-tól várjuk, azoknak, akik a NetDoktor oltásszervezést támogató jelenlegi funkcióit már rutinosan használják, azt javasoljuk, hogy Ők 18:45-től csatlakozzanak, mivel a tréning második felében fogunk sort keríteni az új funkciók megismertetésére.
Az érdeklődőket az online tréninggel kapcsolatosan, további hírlevélben értesítjük.

A következő frissítésben gyorsul a helyettesítés!

 

A gyorsabb keresés érdekében a helyettesítés során mostantól a páciens lista tetején választhatják, ki hogy melyik praxis pácienseit szeretnék látni. A helyettesítés során elérhető a helyettesítendő praxis táppénzes naplója is.

 

Praxisközösségek lehetőségei

 

Mit tartalmaz az alapellátásra vonatkozóan a 2021-2027-es időszakra meghirdetett ágazati stratégia? Feladatokat, vagy forrásokat is?

Praxisközösségi pályázat

 

 

„EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁG 2021−2027” címet viselő 130 oldalas anyagból kiderül, hogy az intézkedéscsomag koordinálásával megbízott egészségügyért felelős államtitkárság az alapellátás szereplőinek a jelenleginél nagyobb szerepet szán az egészségfejlesztés, a szűrés és gondozás, valamint a krónikus betegségek kezelésének a területén.

Mindezt a praxisközösségi munka keretein belül kívánja megvalósítani.
A tárca a lakóhelyközeli ellátások erősítését célzó többletfeladatokhoz plusz forrásokat is biztosítani kíván. Ehhez az EU az EU4Health program számára jóváhagyott 9,4 milliárd eurós csomagból származó támogatásokat is fel kívánja használni.

 
A praxisközösségi nyilatkozatok megtételére alig két hét állt rendelkezésre. Ha a szolgáltatók a jelentkezéseket 2021. február 28-ig postára adták, akkor az áprilisi utalásokkal együtt az emelt összegű bértámogatást az év elejéig visszamenőleg meg kell kapniuk.
 
További részletekért olvassa el bejegyzésünket!

 

Részletek

 

 

 
 
 
 
 
 

 Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

 

NetDoktor minden eszközön

 

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva