NetDoktor Hírlevél – 2021. 23. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

  • Helyettesítések beállítása
    – Teendők az EESZT-n
    – Több praxis adatbázisa is összekapcsolható helyettesítéshez
    – A helyettesítés bekapcsolása
  • Gyakori Kérdések – Válaszok

Helyettesítések beállítása

Hamarosan elérkezik a várva várt nyári szabadságolások ideje, ezért szeretnénk segíteni abban, hogy a helyettesítések zavartalanul menjenek. Az alábbi bejegyzésben összefoglaltuk a szükséges teendőket, amelyeket az EESZT-n el kell, illetve javasolt elvégezni.
Összefoglalónk tartalma:
  • Jogosultságok beállítása – VMÁTRIX
  • Távoli elérés – EESZT mobilToken

 

Megnézem

Több praxis adatbázisa is összekapcsolható helyettesítéshez

A helyettesítés beállítását megelőzően minden érintett praxis vezető orvosának írásos nyilatkozatot kell küldenie ügyfélszolgálatunk számára, melyben megerősítik szándékukat, illetve engedélyezik a több praxis felhasználói számára, hogy hozzáférhessenek a páciensek adataihoz. Ez az engedély természetesen a későbbiekben bármikor visszavonható. Ezt szintén írásban kell jelezni ügyfélszolgálatunk felé.

Amennyiben minden praxisból beérkezett a nyilatkozat, kollégáink összekapcsolják az adatbázisokat. 
Miután az összekapcsolás megtörtént, minden praxis vezető orvos felhasználójának megjelenik a Helyettesítés menü Engedélyek fülén a többi praxis licensz száma, illetve az adott adatbázisban szereplő felhasználók neve.

A táblázat felett lévő gombok használatával tömbösítve lehet jogosultságot adni, vagy elvenni más praxisok felhasználóitól. Az Összes engedélyezése és Összes tiltása gombokkal egységesen minden összekapcsolt körzet minden felhasználójának a jogosultságát lehet állítani.
A lenyiló listában kiválasztva egy licensz számot a választott adatbázis felhasználóinak jogosultságát lehet módosítani a Praxis felhasználóinak engedélyezése és a Praxis felhasználóinak tiltása gombokkal.
Egyedi jogosultságok beállítására a táblázat sorai végén található szerkesztés gombra (ceruza ikon) kattintva van lehetőség. Itt kizárólag az adott felhasználóra vonatkozóan lehet megadni, hogy számára engedélyezve van-e a helyettesítés, vagy sem, illetve ha igen, akkor mely időszakban. Ha a Kezdete és Vége mezők nem kerülnek kitöltésre, akkor visszavonásig kap a választott felhasználó jogosultságot.

Miután minden jogosultság megfelelően ki lett osztva, az engedélyezett felhasználók Profiljában megjelennek az összekapcsolt adatbázisok azonosítói. A szükséges azonosítókra való kattintás, illetve a Profil mentése után a Helyettesítés funkció elérhető válik. Bekapcsolásához a jobb felső sarokba kattintva a Beuszó menü Helyettesítés opcióját kell választani. Ezután az oldal újratölt és a pácienslista tetején megjelennek a kiválaszott praxisok azonosítói, melyekre kattintva a választott praxis pácienslistája érhető el.

A helyettesítés bekapcsolása

Miután minden jogosultság megfelelően ki lett osztva, az engedélyezett felhasználók Profiljában megjelennek az összekapcsolt adatbázisok azonosítói. A szükséges azonosítókra való kattintás, illetve a Profil mentése után a Helyettesítés funkció elérhető válik. Bekapcsolásához a jobb felső sarokba kattintva a Beuszó menü Helyettesítés opcióját kell választani. Ezután az oldal újratölt és a pácienslista tetején megjelennek a kiválaszott praxisok azonosítói, melyekre kattintva a választott praxis pácienslistája érhető el.
A profilnál a helyettesítés alatt láthatja a praxisokat, amelyekben lehetséges a helyettesítés. Itt lehet kiválasztani és aktiválni azt a praxist, amiben éppen dolgozni szeretne.

Helyettesítés2A páciens lista tetején, a bal felső sarokban választhatja ki, melyik praxis betegét szeretné látni. Az éppen aktív praxist kék szín jelöli. Előfordulhat olyan eset, amikor egy páciens több praxisban is szerepel, így erre mindig érdemes külön is odafigyelni ellátáskor. A “Ma” panelen, a jobb szélső sávban nyomon követhető az aznap ellátott személyek listája, illetve az ellátást biztosító praxis.s

Gyakori Kérdések – Válaszok

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

Hol lehet bejelenteni a fertőző betegeket EESZT-be?

EESZTA jelentendő pácienst kiválasztva, a páciens fejlécben található EESZT gombra kattintva találja a Fertőző beteg jelentést. Itt kell felvenni a pácienst, majd miután mentette, ezt a bejegyzést szerkesztve tudja végrehajtani a kijelentést is.

Nem találom az egyik páciensemet, és újra felvenni sem tudom, mert azt írja, hogy az adott TAJ szám már megtalálható az adatbázisban.

Ilyenkor érdemes a pácienslistában kiválasztani az ambulánsok és a kijelentettek megjelenítését is, mert gyakran ezért nem találják őket.

Lehet a programból biankó táppénzes igazolást nyomtatni?

Igen, a Táppénz ellátásrész fejlécében található nyomtatógombra kattintva a megjelenő listából kiválasztható a Biankó táppénz című nyomtatvány.

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!

 

 

 

 Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

 

NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva