NetDoktor Hírlevél – 2021. 24. hétKedves Doktornő / Doktor Úr!
Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

 • Szoros praxisközösségek prevenciós és szakmai feladatai
  – Kardiovaszkuláris prevenció támogatása
  – Kérdőíves szűrések támogatása
  – Telemedicina támogatása
  – Beszámolók, jelentések támogatása
 • A NetDoktor felkészítése megindult az új praxisközösségi előírásokra
 • Megújul a Páciens Applikáció kezelői felülete
 • Rapid Antigén tesztek feltöltése az EESZT-be
 • Gyakori Kérdések – Válaszok

Szoros praxisközösségek prevenciós és szakmai feladatai

Megjelent a szoros praxisközösségek (egyesült praxisközösség, integrált praxisközösség, valamint praxisközösségi konzorcium) nyilvántartásba vételére vonatkozó felhívás és a szoros praxisközösségek számára ajánlott prevenciós és egyéb szakmai feladatok listája.
A PK számára javasolt prevenciós és kiegészítő tevékenységekhez a praxiskezelő OKFŐ különböző pontszámokat határozott meg. A mellékletben szereplő szakmai tevékenységekhez társított pontszámokból a praxisközösségben részt vevő praxisonként éves szinten összesen 1200 pontszám elérése kötelező
Az egyes tevékenységek egy-egy nagyobb tevékenység csoport elemeit alkotják. A praxisközösségekkel szemben támasztott követelmény, hogy az adott csoportokba sorolt feladatokat a megadott minimum feltételeknek megfelelően hangolják össze. Például a kardiovaszkuláris vonatkozású szakmai tevékenység pontszámainak el kell érnie a 15 %-ot. (Praxisközösségi szinten egybeszámított elvárt minimum.) Azzal is fontos tisztában lenni, hogy az OKFŐ csak bizonyos százalékban ismeri el az adott elvárások teljesítését. Az egy szakmai tevékenység mértéke a szoros praxisközösség által vállalt összes tevékenység pontértéknek 30%-át nem haladhatja meg praxisközösségi szinten. (Nem kerül beszámításra.) Ez a korlátozás az egyes praxisok szakmai teljesítményére nem vonatkozik.

Kardiovaszkuláris prevenció támogatása

Az OKFŐ által javasolt tevékenységek között a Holter EKG vizsgálat végzése és a vizsgálati eredmény medikai szoftverben történő dokumentálása kiemelten magas pontszámot (15 pont) ér. A NetDoktor lakosság számára fejlesztett alkalmazásához (NetDoktor Páciens Mobilapplikáció) már illesztve van a Savvy Holter EKG eszköz, és már nagyszerű eredményeket értünk el a tesztek során ezzel a kis 20 grammos bluetooth kapcsolattal működő holter EKG-val, ami képes akár 4 napos holter EKG felvételre és annak jeleit on-line módon bejuttatni a NetDoktorba. Ezzel eszközzel és NetDoktor integrációjával kényelmes módon sok-sok páciens szűrésére biztosítunk lehetőséget, ami jelentős mennyiségű pontszámot jelent a PK-k számára.

EKG mérés

Kérdőíves szűrések támogatása

Az OKFŐ által javasolt tevékenységek között számos olyan található, melynek teljesítése kérdőíves kikérdezés formájában végezhető. Ilyen az 55 év feletti lakosság (vaszkuláris) demencia szűrése, a 40 év felettiek osteoporosis törési kockázatának felmérése, a depresszió kérdőíves szűrése, a Diabetes mellitus szempontjából veszélyeztetettek szűrése, az egészségértés felmérése a felnőtt lakosság körében, a dohányzás dependencia szűrése, az alkohol dependecia szűrése, stb. Ezek mind 6 pontot érnek a tevékenységi lista alapján. A NetDoktor lakosság részére fejlesztett szolgáltatásaival, ezek a feladatok gyorsan és megbízhatóan elvégezhetők. A NetDoktor ugyanis nem csak egy medikai szoftver, hanem egy komplett medikai rendszer. A páciens az otthonában is ki tudja tölteni a számára kiküldött kérdőíveket és az eredmények közvetlen az orvosi szoftverbe kerülnek betöltére. Rögzítésükről az orvos rendszerüzenet formájában értesítést kap a kezelőfelületen. A kiértékelésben a beépített automatizmusok segítik a felhasználót. 

kérdőív

Telemedicina támogatása

Az OKFŐ által javasolt tevékenységek között számos olyan található, mely telemedicina alkalmazásával, a beteg otthonában történő monitorozást jelent. Ilyen a vérnyomás beállítás, vércukor beállítás, testsúlykontroll, stb. Ezek mind 6 pontot érnek a tevékenységi lista alapján. A NetDoktor medikai rendszer és a NetDoktor lakosság részére fejlesztett szolgáltatásainak az összekapcsolásával ezek a feladatok gyorsan és megbízhatóan végezhetők. A páciens által feltöltött mérési adatok közvetlenül a medikai rendszerbe kerülnek be. Rögzítésükről az orvos rendszerüzenet formájában értesítést kap a kezelőfelületen. A kiértékelésben a beépített automatizmusok segítik a felhasználót.

EKG görbe

Beszámolók, jelentések támogatása

Az elvégzett szakmai munkáról és teljesítményekről három havonta kell beszámolót készíteni. A szoros együttműködést vállaló praxisoknak első alkalommal 2021. október 10-ig kell majd a beszámolót beküldeniük a praxiskezelő, OKFŐ részére.
A „szoros” praxisközösségek esetén előírás praxis és praxisközösségi szintű morbilitási, mortalitási és egyéb statisztikák, jelentések folyamatos készítése.

praxisközösségi jelentések

A NetDoktor felkészítése megindult
az új praxisközösségi előírásokra

A NetDoktor könnyű összekapcsolhatóságának köszönhetően hatékonyan képes támogatni a vállalt kötelezettségek teljesítésének összehangolását és nyomon követését a praxisközösség egészének tekintetében.
NetDoktor Praxisközösségi modul szolgáltatásai:
 • Praxisok flexibilis összekapcsolhatósága Praxisközösséggé a PK vezető által meghatározott jogosultságok mellett.
 • Praxisok közötti helyettesítések, ügyeleti ellátások igény szerinti kialakítása.
 • A praxisközösséghez tartozó praxisok számára közös informatikai felület biztosítása és adatszolgáltatás támogatása.
 • A praxisközösségi munkatársak feladatvégzésének összehangolásához automatikusan szinkronizálódó közös naptár és közös adminisztrációs felület biztosítása.
 • A PK management számára praxisközösségi riportolási, statisztikai és jelentési felület biztosítása.
 • A felmerülő informatikai igények rugalmas megvalósítása.
 • Lakossággal történő kapcsolattartás kommunikációs hátterének biztosítása.

   

  Bővebben

Rapid Antigén tesztek feltöltése az EESZT-be

Jelenlegi információnk alapján az országban július elsejétől az Európai Unió által kiadásra kerülő Digital Covid Card kiállításához, az egészségügyi szolgáltatók által végzett Rapid Antigén Tesztek eredményét kötelező beküldeni az EESZT-be. A NetDoktort az elsők között felkészítettük erre a funkcióra, és várjuk, hogy az OKFŐ engedélyezze a NetDoktorból való (RAT) Rapid Antigén Teszt eredmények feltöltését.

Megújul a Páciens Applikáció kezelői felülete

Egyre bővül a NetDoktor felhasználók tábora mind a lakossági, mind az orvosi oldalon, ezért a folyamatos, funkcionalitást érintő fejlesztéseken kívül az applikáció megjelenése is előtérbe kerül.

mobil app

Gyakori Kérdések – Válaszok

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

Oltóponton oltott páciensem számára hogyan tudok oltási igazolást kiállítani?

Ellátáson belül az Oltások ellátásrész fejlécében található nyomtatógombra kattintva a megjelenő listában kiválasztható az Igazolás SARS-COV-2 elleni védőoltásról című nyomtatványt választva lehet ezt megtenni.

A kártyaolvasóm CAN számot kér, de nem tudom hol találom.

A CAN szám a személyi igazolvány arcképes oldalán, az aláírás felett található hat karakterből álló számsor.

Mit jelent az a piros szám a jobb felső sarokban?

Ez a beérkező értesítések számát jelzi. Az értesítéseket a csengőre kattintva tudja megtekinteni.

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!

 

 

 

 

 Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…

 

NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit,
melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft.
1095 Budapest, Ipar u. 2./B
info@dericom.hu
www.dericom.hu
Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva