NetDoktor Hírlevél – 2021. 48. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

 • Torlódás a telefonos betegforgalomban
 • NetDoktor szerver bővítés
 • Alert üzenetek
 • NetDoktor Fogorvosi Program
 • Online gyógyszerigénylés támogatása
 • GYSE felírás az új rendszerben
 • Gyakori Kérdések – Válaszok
  • Praxisközösség – Prevenciós naptárbejegyzések 
  • Praxisközösségi vezető – Statisztikák megtekintése
  • Antigén Rapid tesztek adminisztrálása

   Torlódás a telefonos betegforgalomban

   torlódás a telefonos forgalomban

   Az alapellátásban dolgozók egyre nehezebben tudják a feladataikat ellátni. Miközben folyamatosan fogadják a telefonhívásokat a rendelés alatt, a rendelési idő végére több tucat üzenet is várja őket a rögzítőn és a mobilon, amit csak a munkaidőn túl tudnak megválaszolni. Ezután tudnak nekilátni az e-mailek feldolgozásának. A folyamatos túlmunka kimeríti az embert, és fáradtan mindenki könnyebben hibázik. Csak hát nem mindegy, hogy a pék kétszer sózza meg a tésztát, vagy az orvos ír fel tévesen gyógyszereket. 
   Mit gondol, egy háziorvoshoz manapság egy 3 órás rendelés alatt hány telefonhívás fut be? Cikkünkből többek között ez is kiderül.

Bővebben

NetDoktor szerver bővítés

A folyamatosan növekvő adminisztrációs feladatok mennyisége és a jogszabályi előírások miatti egyre nagyobb “EESZT függőség” egyre nagyobb szerverterhelést okoz a NetDoktor rendszerében. Ez mostanában, jellemzően hétfő délelőttönként egyes szervereinknél érezhető lassulást okoz.
Ezért tovább bővítettük a NetDoktor szerverparkot, és a héten üzembe állítottuk az újabb éles szerverünket, ami remélhetőleg az érezhető lassulások megszűnését fogja eredményezni.

Alert üzenetek

Kérünk minden felhasználónkat, ha a program felületen megjelenik egy halvány piros hátterű szöveg, azt mindig figyelmesen olvassák el, mert az a Netdoktor Support által aktuálisan kiküldött Alert Üzenet, ami fontos információt tartalmaz a rendeléssel kapcsolatban.

 

NetDoktor Fogorvosi Program

netdoktor fogorvosi program

Elkészült a NetDoktor Fogorvosi Program, ami alkalmas a praxisközösségeken belül a fogorvosi feladatok és a Praxisközösségi tevékenységek adminisztrálására. A NetDoktor fogászati szoftver mind a NEAK finanszírozott mind a magán fogorvosi praxisoknak egyaránt ajánljuk. Bővebb információért látogasson el weboldalunkra.

 

Bővebben

 

Online gyógyszerigénylés támogatása

páciens applikáció

A NetDoktor Páciens applikáció felhasználóinak a száma az elmúlt hetekben jelentősen megugrott, párhuzamosan azzal, hogy egyre több háziorvos és szakorvos érhető el az appon keresztül.
Ma már az idősebb korosztály körében is jelentős arányban használják a netes szolgáltatásokat. A NetDoktor Páciens Applikáció gyógyszerfelírást támogató alkalmazása bizonyára a számukra is vonzó alternatívája lesz a telefonálásnak.
Cikkünkben bemutatjuk, hogy a telefonon fogadott gyógyszerfelírási igényekhez képest mennyiben tér el az állandó gyógyszerek online rendelésének és jóváhagyásának menete a NetDoktorban.

Részletek

eGYSE – új szabályok

gyse felírás

2021. november 1-től már csak az EESZT eGYSE modulján keresztül lehet gyógyászati segédeszközt felírni. Kivéve, ha az elektronikus vény kiállítása nem lehetséges, vagy a rendelés „pro familia” történik.
FONTOS: A korábban felírt GYSE vények még 3 hónapig érvényesek maradnak. 2022. január végéig még kiválthatók.

 

Gyakori Kérdések – Válaszok

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

Praxisközösségi / Prevenciós naptárbejegyzések

A NetDoktor naptárjában és az ellátás során lehetőség van prevenciós ellátások adminisztrálására. A naptárban fel tudnak venni prevenciós napokat és meg tudják határozni, hogy milyen időszakokban legyenek prevenciós ellátások. Útmutatónkban a beállításokat lépésről lépésre bemutatjuk.

Praxisközösségi vezető – Statisztikák megtekintése

A Praxisközösségi vezető néhány egyszerű beállítás végrehajtásával nyomon követheti a praxisközösségi tagok tevékenységét. Útmutatónkból lépésről lépésre megismerheti ennek menetét.

Antigén Rapid tesztek adminisztrálása

Az Antigén Rapid tesztek adminisztrálását útmutatónk segítségével egyszerűen és gyorsan végrehajthatja.

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva