NetDoktor Hírlevél – 2021. 50. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

   • Klinikai kutatás modul (CRP) – Külön díjazással
   • Háziorvosi vélemény: Páciens applikáció
   • QR kódos Páciens app regisztráció
   • NetDoktor Kommunikációs modul év végi akció
   • Praxisközösségi beszámoló
   • Gyakori Kérdések – Válaszok
    • Praxisközösségi pontok felküldése az EESZT-be
    • Kommunikációs modul tömeges e-mailek kiküldése
    • Kiemelt gyógyszerek mentett BNO-kkal, adagolásokkal

     Klinikai kutatás modul (CRP) – Külön díjazással

      

     Kifejlesztésre került a NetDoktorban a CRP klinikai kutatási modul, amely segítségével praxisa kapcsolatba kerülhet olyan hazai és külföldi CRO-kal (Klinikai Kutatásokat Szervező cégekkel), amelyek számtalan alapellátásra szabott 3. és 4. fázisú gyógyszerkutatási projektet menedzselnek. 
     Amennyiben előfizet a CRP modulunkra, úgy partner cégünkön, az IQ laboron keresztül folyamatosan láthatja a NetDoktor felületén az aktuálisan futó projekteket, ezen projektek leírásait, és a projektbe választás/páciens referálás feltételeit.
     A NetDoktor megoldotta, hogy az egyes projektekbe, a projekt kritériumok alapján beválasztható pácienseket nyilvántartja, listázza, az ellátás során felhívja rá figyelmét. 
     Így Ön eldöntheti, hogy a rendelésen megjelenő páciensnek felajánlja-e a projektbe kerülést.
     Amennyiben a beteg beleegyezik a kutatási programban történő részvételbe, csak egy aláírás szükséges egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével, majd az IQ labor felveszi a kapcsolatot a pácienssel a további tennivalók miatt. Betegei státuszát a klinikai vizsgálatban bármikor nyomon követheti. A referálást így néhány kattintással, szinte többlet munka nélkül valósíthatja meg.   
     Ön jelentős bevételhez juthat egy-egy páciense referálásával. Ezt mind a NetDoktor, és az IQ labor referáló rendszer közti kapcsolat teszi lehetővé, így az orvosra minimális adminisztrációs feladat hárul.
     Klinikai kutatás modul

     Hogyan működik?

     Vegyen részt az orvostudomány fejlesztésében miközben külön díjazásban

     Az orvostudomány fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy olyan pácienseket vizsgáljunk, akik régóta élnek bizonyos betegségekkel, tünetekkel. Segítségükkel még hatékonyabb gyógyszereket, kezelési módokat lehet megalkotni.
     A NetDoktor és az IQ labor betegreferálási rendszer együttes használatával megtalálhatja ezeket a betegeket, akiknek lehetőségük nyílik a gyógyszeripar legmodernebb eszközeinek használatára. Az együttműködő orvosok munkáját az IQ labor betegreferálási díjjal honorálja.
     Csatlakozzon Ön is a NetDoktor – IQ labor betegreferálási rendszerhez és találja meg az Ön praxisában a potenciális pácienseket! 
     A betegreferálási rendszer egyszerű és automatikus
     Nincs szükség az Ön részéről külön adminisztrációra, vizsgálatok elvégzésére vagy extra papírmunkára. Csatlakozása után a NetDoktor IQ labor kapcsolatán keresztül automatikusan értesítéseket kap, ha bármely betege alkalmas egy számára releváns klinikai vizsgálatra.
     Amennyiben a beteg beleegyezik a kutatási programban történő részvételbe, mindössze az adatait kell elküldenie az IQ labor részére egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével, mi pedig felvesszük a kapcsolatot a pácienssel a további tennivalók miatt. Betegei státuszát a klinikai vizsgálatban bármikor nyomon követheti. Munkáját minden referált beteg után sikerdíjjal honoráljuk.

     Háziorvosi vélemény: Páciens applikáció

     • Segítség a betegellátásban
     A Netdoktor Páciens applikáció és Praxis Weboldal jelentősen átalakítja a háziorvosi ellátás menetét, a mindennapi munkánkat. Egy éve rendszeresen használjuk az applikációt, ami nagy segítség volt a vészhelyzet okozta megváltozott feltételek mellett! Időt spórolhatunk a betegellátás során, részben pedig plusz adatokat, információkat kaphatunk betegekről, illetve hatékonyabbá válhat a betegellátás.
     • Időpontfoglalási lehetőség
     Kényelem a páciens és a rendelő számára is, hogy az applikáción keresztül időpontot foglalhat a páciens személyes és távkonzultációra is, megspórolva ezzel számos telefonhívást, e-mail váltást. 
     • Rendszeres gyógyszerek felírása
     Az egyik legidőigényesebb feladat a krónikus betegségek miatt gondozott betegek rendszeres gyógyszereinek felírása. Ez is egyszerűsödött, mert a páciens az applikáción keresztül indíthat gyógyszerfelírási kérelmet, amit az orvos áttekintve jóváhagy vagy elutasít, a jóváhagyott gyógyszer pedig egy gombnyomással azonnal felkerül az EESZT-be anélkül, hogy külön ellátást kellene nyitni, telefonokat bonyolítani, e-maileket váltani. Egyre több betegünk használja lelkesen ezt a funkciót.
     • Hatékony kommunikációs eszköz
     A betegekkel való kommunikációt segíti a chat funkció is, amely összeköti a medikai szoftverünket a páciens applikációval, így könnyű megbeszélni a beteg problémáit. Képeket, PDF-fájlokat is tud küldeni a páciens, ha ez szükséges. Az ide érkező dokumentumokat utána direktben tárolhatjuk a betegdokumentációban.
     • Támogatja az egészségi állapot felmérést
     Az applikáció “Egészség” funkcióján keresztül a beteg feltöltheti életmód és egyéb egészség adatát, amely az egészségi állapot felmérésekhez nélkülözhetetlen. 
     Egyelőre ezeket a funkciókat használjuk és a betegek nagyon nyitottak, lelkesek az alkalmazásában! A legnagyobb előnyét az időpont foglalásnak, a receptigénylés és chat funkciónak látjuk most, de küszöbön áll a kérdőív kiküldési lehetőség, és a távkonzultációval való mérési adatok beküldésének
     bevezetése is, amely szintén nagy előrelépés lesz. dr. Hasitz Ágnes
     dr. Hasitz Ágnes, Szentendre

     QR kódos Páciens app regisztráció

     Bátorítsa a pácienseit, hogy töltsék le a NetDoktor Páciens applikációt, és azon keresztül küldjék el a gyógyszerfelírási igényeiket, foglaljanak időpontot, illetve küldjenek üzeneteket! Látni fogja, mennyivel kevesebb telefonon érkező megkeresés lesz. Az alkalmazás a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

     NetDoktor Kommunikációs modul év végi akció 
     A Páciens applikáció használatához az Extra Kommunikációs modul bekapcsolása szükséges. Azért, hogy a Páciens applikáció minél több praxis munkáját segíthesse, felhasználóink az Alap Kommunikációs Modulról díjmentesen válthatnak az Extra Kommunikációs Modulra.
     Azoknak a Felhasználóinknak, akik még nem használják a Kommunikációs Modult, most az Alap Modul áráért az Extra Modult biztosítjuk, így 20 ezer forint helyett 10 ezer forintért kaphatja meg az Extra Modul szolgáltatásait.
     Az Extra Modul havi követési díja 3 ezer forint (2 362 Ft+áfa).
     További részletekért érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon vagy kiemelt kapcsolattartójánál.
     Az app regisztráció menetét könnyebbé teheti páciensei számára
     Az Extra Kommunikációs Modulban minden páciensének generálni tud egy egyedi QR kódot, amelyet kiküldhet az érintett e-mail címére. Ehhez egy e-maik sablon is rendelkezésére áll a programban, ami tartalmazza a páciens számára szükséges utasításokat. A kód beolvasását követően a kapcsolat a páciens és Ön között azonnal létrejön.
     Lépjen be a Kommunikációs Modul felületre és válassza az e-mail küldés funkciót, majd kövesse a képeken látható lépéseket.

     Mit nyújt az Extra Kommunikációs Modul?

     Rengeteg adminisztrációs feladatot automatikusan elvégez Ön helyett.
     Ha a páciens a kérésével, vagy kérdésével a NetDoktor applikáción keresztül fordul az orvosához, akkor az közvetlenül a NetDoktor orvosi szoftverbe fut be. A kapcsolatot a NetDoktor Extra Kommunikációs Modul teremti meg. A szoftverben a teljes folyamat automatikusan adminisztrálásra kerül.

     Olyan feladatokban segíti a lakossági mobil app, mint pl. az állandó gyógyszerek felírása, a folyamatos telefonhívások kiváltása, pácienseinek csoportos értesítése (pl. covid oltások), előjegyzések automatikus kezelése, stb.

     Praxisközösségi pontok gyűjtését
     Számos, praxisközösségi pontot érő kérdőívet is kiküldhet, amiket a páciens ki tud tölteni az otthonában az applikáción keresztül. A válaszok azonnal az orvosi szoftverbe érkeznek, és rögzülnek a beteg adatokba. A kiértékelést és a plusz pontok „lekönyvelését” a program automatizmusokkal segíti.
     A távmonitorozásban és a távkonzultációban is jelentős segítséget nyújt az app, hiszen betege be tudja küldeni otthonában mért vérnyomás, vércukor, véroxigén értékeit, amit a NetDoktor távmonitorozási pontokra tud váltani az Ön validációját követően.

     Bátorítsa a pácienseit!

     Bátorítsa a pácienseit, hogy töltsék le a NetDoktor Páciens applikációt, és azon keresztül küldjék el a gyógyszerfelírási igényeiket, foglaljanak időpontot, illetve küldjenek üzeneteket! Látni fogják, mennyivel kevesebb telefonon érkező megkeresés lesz.
     Az alkalmazás a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

     A regisztráció menetét is könnyebbé teheti páciensei számára. Mutatjuk hogyan.
     Az Extra Kommunikációs Modulban minden páciensének generálni tud egy egyedi QR kódot, amelyet kiküldhet az érintett email címére. Ehhez egy e-maik sablon is rendelkezésére áll a programban, ami tartalmazza a páciens számára szükséges utasításokat. A kód beolvosását követően a kapcsolat a páciens és Ön között azonnal létrejön.

     Lépjen be a Kommunikációs Modul felületre és válassza az e-mail küldés funkciót, majd kövesse a képeken látható lépéseket.
     A regisztráció menete
     A regisztráció menete
     Hamarosan lehetősége lesz A5 méretű dokumentumra kinyomtatni a páciensei QR-kódját.
     Ezen kívül A5 méretű tájékoztató dokumentumokkal is bővítjük a NetDoktort, amelyet a páciens e-mail címére is kiküldhet, ezzel is segítve a páciensei felé történő könnyebb tájékoztatást.
     Páciens regisztráció

     Praxisközösségi beszámoló

     A szoros praxisközösségeknek a megalakulásukat követően negyedévente jelentést kell készíteniük a praxiskezelő, OKFŐ részére az adott időszakban elért szakmai teljesítményükről. A beszámoló beküldésének határideje: 2022. január 10.
     Az elvárt teljesítménybe az OKFŐ által ajánlott feladatok számítanak be. A praxisoknak a szoros praxisközösség nyilvántartásba vételét követő hónaptól kezdődően külön-külön, havonta 100 pontot kell elérniük. Ez egy átlagérték. Egyes hónapok teljesítménye lehet eltérő, ahogy a praxisközösségen belül az egyes praxisok teljesítménye is. 
     A beszámoló elkészítésének a felelőse a praxisközösségi vezető.

     Bővebben

      

Gyakori Kérdések – Válaszok

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

Kiemelt gyógyszerek mentett BNO-kkal, adagolásokkal

Rendszeresen szedett (állandó) gyógyszerek, vagy előzőleg már felírt gyógyszerek vényre történő átemelésekor minden jellemzője (BN, jogcím, adagolás, dobozszám, megj. stb.) a már felírt gyógyszerből átmelődik. Ha egy új készítmény kerül felírásra a gyógyszertörzsből, a rendszer akkor is figyeli pl. az adott páciens gondozott vagy aktuális diagnózisait, és ez alapján, valamint az ATC-BNO összerendelés alapján “ajánlatot tesz a diagnózisra”. Hasonlóan “ajánlatot tesz adott készítmény adagolására”, ha már a körzetben volt ilyen készítmény felírva. Természetesen ezek az “intelligens” funkciók ki/be kapcsolhatók a beállításoknál.
Vényírás

Intézmények keresése mentett kódokkal

A NetDoktor folyamatosan frissített hivatalos kód állományokkal rendelkezik, így például az intézmény listában a régebbi megváltoztatott intézmény névre is kereshetünk. A rendszer egyik nagy előnye a rendkívül gyors információ keresés, ami hasonló a Google internet keresőhöz. Elég a kereső mezőbe 3-4 karaktert beírni, a keresett információ bármely tulajdonságaiból tetszőleges sorrendbe (pl. intézmény név 3-4 betű, szóköz osztály 3-4 betű) és máris kidobja a megfelelő találati listát.

Intézmények keresése

Amennyiben a mező végén lévő kereső ikonra kattint, akkor egy összetett szempontok szerinti szűrési lista is lekérhető, így az intézmény és osztály akkor is megtalálható, ha azok neve időközben megváltozott.

Intézmény szűrő

Hasonló módon kereshetők a rendszerben egyéb információk is (pl. országos orvoslista, BNO, WHO lista, gyógyszerlista, oltóanyagok, stb.).

A nyomtató formátumok főbb tudnivalói

A NetDoktor 48 db hivatalos nyomtatványt és 122 db kérdőívet tartalmaz. Minden nyomtatvány esetén külön-külön megadható, hogy melyik nyomtatóra, milyen tájolással történjen a nyomtatás. Ahol értelmezhető és megoldható, ott az A4, A5 és sok esetben az A6 méret közül is lehet választani.
Minden nyomtatvány és kérdőív küldhető közvetlenül a NetDoktorból e-mailen keresztül vagy a lakossági mobil appra is. A legtöbb nyomtatványt és kérdőívet elektronikusan aláírhatja az orvos (rákerül a már előre rögzített aláírás és orvosi pecsét a dokumentumra). Továbbá sok kérdőív és nyomtatvány a pácienssel is aláíratható elektronikusan, a NetDoktor Orvos mobil app aláírás funkciójával. A dokumentumok így a nyomtatás, aláírás és szkennelés kör nélkül, egyből aláírt formában kerülnek a doktárba.
Nyomtatványok listája
Nyomtatványok

Elektronikusan aláírt nyomtatvány

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva