NetDoktor Hírlevél – 2021. 51. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

Tájékoztatjuk, hogy az év végi munkarendünk az alábbiak szerint alakul:
 • 2021. december 24. (péntek) pihenőnap
 • 2021. december 27. (hétfő)  munkanap 
 • 2021. december 28. (kedd)  munkanap  
 • 2021. december 29. (szerda) munkanap
 • 2021. december 30. (csütörtök) munkanap
 • 2021. december 31. (péntek) munkanap 8-12 óráig
Munkatársaink a szokásos elérhetőségeken állnak rendelkezésére.karácsony

Ahogy a 2021-es évet láttuk…

 

Közeleg az évvége, így szokásunkhoz híven szeretném Önt tájékoztatni a 2021-ben történt eseményekről.

Eseményekben és sikerekben gazdag 2021-es évet hagyunk magunk mögött, amelyet sajnos továbbra is beárnyékolt a pandémiás helyzet.
A DeriCom Kft. egész csapatának a nevében köszönöm valamennyi Felhasználónknak, Partnerünknek és Munkatársunknak az egész éves közös munkát és együttműködést!

Miközben szívünk lelkünk benne van ebben a kihívásokkal teli évben, közben egy cseppet sem veszítettünk az elkötelezettségünkből. Büszkék vagyunk rá, hogy a NetDoktor a medikai szoftverek között az ígéretes új program kategóriából az ország legnépszerűbb alapellátási rendszerévé nőtte ki magát.

Mostanra a MedMaxPro-s fehasználóink közül a legtöbben már váltottak a NetDoktorra. Számukra egyszerű a váltás, hisz a NetDoktor a MedMaxPro filozófiájára épül, de attól jóval gyorsabb, és megkíméli a Felhasználót a járulékos informatikai feladatoktól.

A netdoktoros praxisok száma 2021-ben csaknem megduplázódott. Mára már több mint 800 praxisban használják a NetDoktort, és közel 6500 páciens használja folyamatosan a NetDoktor Páciens lakossági applikációt.

 A NetDoktor már jóval több, mint egy medikai szoftver. A lakossági szolgáltatásokon keresztül a páciensek közvetlen kapcsolódhatnak orvosukhoz.
A program számos ponton kapcsolódik más „külső” rendszerhez is. Elkészült a Synlab illesztés, a medikai szoftverből közvetlenül lehet „NAV kompatibilis” számlát kiállítani, számos magán egészségügyi szolgáltató felé lehet e-Beutalót küldeni, és decembertől orvosaink számos klinikai kutatásba is delegálhatnak pácienseket.
A praxisközösségi modul pedig a szorosan együttműködő praxisok számára teremti meg a hatékony közös munka lehetőségét.

Amikor belekezdtünk a NetDoktor fejlesztésébe volt egy víziónk. Olyan szoftvert szerettünk volna alkotni, ami jobban megfelel a jövő felhasználói igényeinek.
Az idő bennünket igazolt.

Amikor berobbant a járvány, sokan arra kényszerültek, hogy otthonról dolgozzanak, beigazolódott, hogy szükség van a  mobilitásra, és erre csak a webes technológiák nyújtanak kényelmes és biztonságos megoldást.
Olyan szoftvert hoztunk létre, amivel bármikor, bárhonnan ki tudják nyitni a digitális kartoték-szekrényüket, elő tudjuk venni egyik vagy másik páciensük digitális kartonját és nem csak beleolvashatnak, hanem akár teljes körű betegellátást is adminisztrálhatnak ily módon.
Nem számít, hogy hol vannak, lehetnek a betegük lakásán, a saját otthonukban, vagy egy külföldi nyaralóhelyen is, ha van Önöknél egy olyan eszköz, ami képes felcsatlakozni az internetre. Ez akár a mobiltelefonjuk is lehet. Nincs rá szükség, hogy a távoli elérés miatt bekapcsolva hagyják a rendelői szervert, sőt szerverre sincs szükség. Továbbá arra sincs, hogy bármit feltelepítsenek a csatlakozáshoz használni kívánt eszközre. Sőt, az időt rabló verzió-frissítésekkel, biztonsági adatmentésekkel sem kel a továbbiakban vesződni. Elég ha elindítják a böngészőt, és bejelentkeznek a NetDoktor fiókjukba, ugyan úgy, mintha a Gmail fiókba lépnének be, vagy a bankszámlájuk az egyenlegét kérdeznék le netbanking fiókból.

Szeretnénk a mai korszerű mobil technológiákkal megoldani, hogy a személyes beteg-orvos kapcsolatot nem igénylő adminisztrációs feladatok automatikusan távolról megtörténjenek, és az orvos sokkal több információval rendelkezzen a betegeiről és a betegek is sokkal tájékozottabbak legyenek.

Büszkeséggel olvastam ma reggel a NetDoktor rendszerből kiküldött körlevelet, amelyet saját háziorvosomtól kaptam sok száz páciensével együtt. Az üzenetben kellemes ünnepeket kíván, és beszámol arról, hogy milyen mértékben gyorsult a rendelés, és csökkent a rendelői zsúfoltság azáltal, hogy sok páciens használja már a NetDoktor Páciens mobil applikáció időfoglalási, receptfelíratási, konzultációs és kérdőíves funkcióit, és mennyire hatékony a NetDoktor várótermi behívó rendszer. A levélben arra is felhívja a páciensek figyelmét, hogy folyamatosan tájékozódjanak a COVID helyzettel kapcsolatosan a praxis NetDoktor rendszerében adminisztrált honlapján keresztül.

A felhasználói igények és a COVID által teremtett új helyzet feladatai mellett a 2021-es év a rengeteg jogszabályváltozásról, az OKFŐ által előírt folyamatos fejlesztésekről és kötelező szoftver akkreditációkról is szólt. Többek között a következő akkreditációhoz kötött, előírt fejlesztéseket kellett elvégeznünk mindenféle külső forrás nélkül:

 • COVID státusz lekérdezés
 • Új táppénz napló formátum bevezetése
 • Elektronikus OMSZ COVID19 PCR mintavételi lap továbbítása eBeutalóban
 • Elektronikus COVID19 PCR virológiai vizsgálatkérő lap továbbítása eBeutalóban (OMSZ)
 • Elektronikus Gépjárművezetői Eü. Alkalmassági Vélemény felküldése EESZT-be
 • COVID védőoltások legyűjtés és importálás a saját megoldással
 • Stukturált RAT beküldés (Rapid Antigén Tesztek)
 • Praxisközösségi tevékenységek EESZT-be küldése
 • eGYSE felírás akkreditálása, 20-nál több eGYSE – EESZT funkció lefejlesztése
 • Várandósság megállapítása és rizikófelmérés strukturált EHR beküldése

 Az Önök minőségi támogatása érdekében bővítettük support csapatunkat. A 2020-ban bevezetett személyes ügyfélszolgálati kapcsolattartó rendszerünk továbbra is egyedülálló támogatást biztosít ügyfeleink számára.

Ezek ellenére, azon időszakokban, amikor egy időben történik több jogszabályváltozás bevezetése, vagy az EESZT lassulásból/leállásból adódóan szinte egyszerre hívnak ügyfeleink, csak bizonyos várakozási idő után, visszahívással tudjuk kiszolgálni felhasználóinkat. Ezen várakozások csökkentésére vezettük be “Alert” szolgáltatásunkat, amikor a mindenkit érintő problémákról üzenetet jelenítünk meg a program felületén. Kérjük, ezen üzeneteket ne hagyják figyelmen kívül, és előre is köszönjük türelmüket ezekben az esetekben!

A NetDoktor üzembiztos és gyors működése érdekében folyamatosan fejlesztjük a NetDoktor on-line szerver-architektúráját is. A folyamatosan készülő biztonsági mentések és a 4-szeres, különböző szervereken és szolgáltatónál történő adattárolás kizárja az adatvesztés lehetőségét.

Továbbra is célunk az Önök igényeinek maximális kiszolgálása, munkájuk teljes körű támogatása és az, hogy termékeink és szolgáltatásaink révén hosszútávon elégedett partnereink maradjanak. Ezzel kapcsolatban szívesen fogadjuk észrevételeiket, javaslataikat, kritikáikat az  info@dericom.hu e-mail címen.

A Dericom Kft. csapatának nevében köszönöm a 2021. évi együttműködését. Remélem, 2022-ban is színvonalas támogatást tudunk biztosítani a munkájához!

Horváth Lajos
ügyvezető igazgató

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva