NetDoktor Hírlevél – 2022. 2. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

   • KSH jelentés tudnivalók
   • Klinikai kutatás modul (CRP) – Extra bevétel a praxisnak
   • Páciens applikáció – a virtuális asszisztens
   • Gyakori Kérdések – Válaszok – Praxisközösség
    • Praxisközösségi / Prevenciós naptárbejegyzések
    • Praxisközösségi pontok felküldése az EESZT-be
    • Praxisközösségi vezető – Statisztikák megtekintése

     KSH jelentés tudnivalók

 

Az idén is február 15-ig kell a KSH éves jelentését kitölteni és feltölteni az ELEKTRA oldalára. Ennek kitöltését a NetDoktor egy adatfájl generálásával segíti. 

ksh jelentés

Az Elektra oldalán az alábbi statisztikai kérdőívet kell megnyitni:

A legenerált XML fájlt le kell tölteni és az Elektra oldalon a belépés után a 1021-es űrlap kitöltésére be kell importálni.

ksh jelentés elektra

A sikeres betöltés után még vannak adatok, amelyeket itt a felületen kell megadni: ki a felelős kitöltő, ki a feltöltő maga stb. Fontos végigfutni a beírt adatokat is és a sikeres ellenőrzés után beküldeni a kérdőívet.

 

Klinikai kutatás modul (CRP) – Külön díjazással

 

Kifejlesztésre került a NetDoktorban a CRP klinikai kutatási modul, amely segítségével praxisa kapcsolatba kerülhet olyan hazai és külföldi CRO-kal (Klinikai Kutatásokat Szervező cégekkel), amelyek számtalan alapellátásra szabott 3. és 4. fázisú gyógyszerkutatási projektet menedzselnek.
Amennyiben előfizet a CRP modulunkra, úgy partner cégünkön, az IQ laboron keresztül folyamatosan láthatja a NetDoktor felületén az aktuálisan futó projekteket, ezen projektek leírásait, és a projektbe választás/páciens referálás feltételeit.
A NetDoktor megoldotta, hogy az egyes projektekbe, a projekt kritériumok alapján beválasztható pácienseket nyilvántartja, listázza, az ellátás során felhívja rá figyelmét.
Így Ön eldöntheti, hogy a rendelésen megjelenő páciensnek felajánlja-e a projektbe kerülést.
Amennyiben a beteg beleegyezik a kutatási programban történő részvételbe, csak egy aláírás szükséges egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével, majd az IQ labor felveszi a kapcsolatot a pácienssel a további tennivalók miatt. Betegei státuszát a klinikai vizsgálatban bármikor nyomon követheti. A referálást így néhány kattintással, szinte többlet munka nélkül valósíthatja meg.
Ön jelentős bevételhez juthat egy-egy páciense referálásával. Ezt mind a NetDoktor, és az IQ labor referáló rendszer közti kapcsolat teszi lehetővé, így az orvosra minimális adminisztrációs feladat hárul.
Klinikai kutatás modul

Hogyan működik?

 

Páciens applikáció – a virtuális asszisztens

Bátorítsa a pácienseit, hogy töltsék le a NetDoktor Páciens applikációt, és azon keresztül küldjék el a gyógyszerfelírási igényeiket, foglaljanak időpontot, illetve küldjenek üzeneteket! Látni fogja, mennyivel kevesebb telefonon érkező megkeresés lesz. Az alkalmazás a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

Gyors app regisztráció QR-kóddal

Az Extra Kommunikációs Modulban minden páciensének generálni tud egy egyedi QR kódot, amelyet kiküldhet az érintett e-mail címére. Ehhez egy e-mail sablon is rendelkezésére áll a programban, ami tartalmazza a páciens számára szükséges utasításokat. A kód beolvasását követően a kapcsolat a páciens és Ön között azonnal létrejön.
Lépjen be a Kommunikációs Modul felületre és válassza az e-mail küldés funkciót, majd kövesse a képeken látható lépéseket.
A regisztráció menete
A regisztráció menete
Hamarosan lehetősége lesz A5 méretű dokumentumra kinyomtatni a páciensei QR-kódját.
QR kódos regisztráció
Ezen kívül A5 méretű tájékoztató dokumentumokkal is bővítjük a NetDoktort, amelyet a páciens e-mail címére is kiküldhet, ezzel is segítve a páciensei felé történő könnyebb tájékoztatást.
Páciens regisztráció

Gyakori Kérdések – Válaszok

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

Praxisközösségi pontok felküldése az EESZT-be

Ahhoz, hogy biztosan felkerüljenek az EESZT-be az ellátás során rögzített Praxisközösségi tevékenységek fontos, hogy az ellátás nyitás előtt csatlakozzanak az EESZT-be, és csak ezt követően nyissanak ellátást pácienseiknek.

 

A negyedéves praxisközösségi jelentés beküldése

A jelentéshez szükséges adatok a NetDoktorból egyszerűen, az alábbi lépéseket követve tölthetők le:
A NetDoktorban a Riportok / Praxisközösség menüpont alatt lehet a jelentést lekérni.
jelentés lekérése
praxisközösségi jelentés
A képen látható tevékenység darabszámokat vagy az Excel gombra kattintva generált listában lévő adatokat kell az OKFŐ honlapján lévő űrlapra kézzel felvinni. Az OKFŐ űrlapot az alábbi gombra kattintva éri el:

 

OKFŐ adatfelvitel

Kommunikációs modul tömeges e-mailek kiküldése

 

A kommunikációs modulon belül a név oszlop mellett választhatjuk ki, hogy az összes páciens akiknek rögzítve lett az email címe felkerüljön a címzettek listájára. Ezután a bal alsó sarokban található melléklet hozzáadása gombbal csatolhatunk dokumentumokat. A szöveges mezőbe beilleszthetünk sablon szöveget, illetve a NetDoktor páciens mobil alkalmazásba, pácienseiknek küldhetnek meghívót.
Tömeges e-mailek küldése

Kiemelt gyógyszerek mentett BNO-kkal, adagolásokkal

Rendszeresen szedett (állandó) gyógyszerek, vagy előzőleg már felírt gyógyszerek vényre történő átemelésekor minden jellemzője (BN, jogcím, adagolás, dobozszám, megj. stb.) a már felírt gyógyszerből átmelődik. Ha egy új készítmény kerül felírásra a gyógyszertörzsből, a rendszer akkor is figyeli pl. az adott páciens gondozott vagy aktuális diagnózisait, és ez alapján, valamint az ATC-BNO összerendelés alapján “ajánlatot tesz a diagnózisra”. Hasonlóan “ajánlatot tesz adott készítmény adagolására”, ha már a körzetben volt ilyen készítmény felírva. Természetesen ezek az “intelligens” funkciók ki/be kapcsolhatók a beállításoknál.

Intézmények keresése mentett kódokkal

A NetDoktor folyamatosan frissített hivatalos kód állományokkal rendelkezik, így például az intézmény listában a régebbi megváltoztatott intézmény névre is kereshetünk. A rendszer egyik nagy előnye a rendkívül gyors információ keresés, ami hasonló a Google internet keresőhöz. Elég a kereső mezőbe 3-4 karaktert beírni, a keresett információ bármely tulajdonságaiból tetszőleges sorrendbe (pl. intézmény név 3-4 betű, szóköz osztály 3-4 betű) és máris kidobja a megfelelő találati listát.

Intézmények keresése

Amennyiben a mező végén lévő kereső ikonra kattint, akkor egy összetett szempontok szerinti szűrési lista is lekérhető, így az intézmény és osztály akkor is megtalálható, ha azok neve időközben megváltozott.

Intézmény szűrő

Hasonló módon kereshetők a rendszerben egyéb információk is (pl. országos orvoslista, BNO, WHO lista, gyógyszerlista, oltóanyagok, stb.).

A nyomtató formátumok főbb tudnivalói

A NetDoktor 48 db hivatalos nyomtatványt és 122 db kérdőívet tartalmaz. Minden nyomtatvány esetén külön-külön megadható, hogy melyik nyomtatóra, milyen tájolással történjen a nyomtatás. Ahol értelmezhető és megoldható, ott az A4, A5 és sok esetben az A6 méret közül is lehet választani.
Minden nyomtatvány és kérdőív küldhető közvetlenül a NetDoktorból e-mailen keresztül vagy a lakossági mobil appra is. A legtöbb nyomtatványt és kérdőívet elektronikusan aláírhatja az orvos (rákerül a már előre rögzített aláírás és orvosi pecsét a dokumentumra). Továbbá sok kérdőív és nyomtatvány a pácienssel is aláíratható elektronikusan, a NetDoktor Orvos mobil app aláírás funkciójával. A dokumentumok így a nyomtatás, aláírás és szkennelés kör nélkül, egyből aláírt formában kerülnek a doktárba.
Nyomtatványok listája
Nyomtatványok

Elektronikusan aláírt nyomtatvány

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva