NetDoktor Hírlevél – 2022. 6. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

  • Fontos teendő Billingo API-t használóknak
  • OSZIR, RAT – Praxisközösségi tevékenység beküldése
  • Táppénz igazolás nyomtatvány változás
  • Gyakori Kérdések – Töltse ki kérdőívünket!

 

 

Fontos teendő Billingo API-t használóknak

Az automatikus számlázás a Billingoban 2022. február 15-én éjféltől csak “API +Tömeges” kiegészítő használata esetén működik tovább. 
Ez azt jelenti, hogy amennyiben a NetDoktor Számlázó modulját használja, viszont nem választ a Billingonál API szolgáltatást, úgy nem fog tudni a továbbiakban automatikus számlát kiállítani.

Kérjük, amennyiben jelenlegi Billingo előfizetése nem tartalmazza az API használat díját, viszont továbbra is szeretne automatikusan generált számlákat kiállítani a NetDoktorból, minél hamarabb gondoskodjon a Billingo által kért beállítások végrehajtásáról!

A Billingo tájékoztató hírlevelében kért lépés:

  1. Válassza ki az igényeinek megfelelő “API + tömeges” számlageneráláshoz szükséges csomagot az Előfizetések menüben:

Billingo bejelentkezés

Akár az ingyenes előfizetés mellé is választhat API szolgáltatást
Az API használat mostantól BÁRMELYIK csomagban elérhető, tehát akár a Free előfizetés, (0 Ft számlázó előfizetési díj) mellé is választható API kiegészítő.

További részletek

Táppénz igazolás nyomtatvány változás

Sok-sok felhasználónk kérésére a Táppénz igazolás nyomtatványon a NetDoktor jelenleg feltünteti a munkavállaló munkahely megnevezését. Ezzel kapcsolatban a mai nap során kaptuk az alábbi levelet az EMMI osztályvezetőjétől:

“Tájékoztatom, hogy a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló 102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet 5. számú melléklete nem írja elő a „Munkahely” megnevezését, ezért annak feltüntetése a dokumentumokon nem szabályszerű. Amennyiben az Önök programjai a kiállított igazolásra felvezetik a fent megjelölt mezőt, az jogalap nélküli adatkezelést eredményez, ezért kérem szíves együttműködésüket annak módosításában.”

Ennek értelmében a nyomtatványról levesszük a munkahelyi adatokat, mert a NetDoktornak a hatályos jogszabályoknak megfelelő nyomtatványokat kell előállítania. A nyomtatvány frissítésén már dolgoznak kollégáink, igyekszünk még a mai napon végrehajtani azt.

OSZIR, RAT – Praxisközösségi tevékenység beküldése

2022. január közepén jelent meg az országos tisztifőorvos által kiadott közlemény, mely a koronavírussal kapcsolatos járványügyi és infekciókontroll eljárásrendjéhez kapcsolódik. A szabályozás szerint a betegellátónak a fertőző betegség bejelentést 24 órán belül kell megtennie a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által működtetett Országos Szakmai Információs Rendszer (OSZIR) Járványügyi Szakrendszer Fertőzőbeteg-jelentő alrendszerébe. 
A koronavírus gyanús esetek adminisztrálását támogató másik funkció, hogy a Rapid Antigén Tesztek (RAT) eredményeit a NetDoktor közvetlenül továbbítani tudja az EESZT felé. Ezzel szükségtelenné válik az ágazati portálra történő bejelentkezést követően az ismételt adminisztráció. 

Gyakori Kérdések – Fontos a véleménye!

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.
Fontos, hogy gyakorlati kérdésekre, problémákra tudjunk válaszolni.
Kérjük, az alábbi kérdőív kitöltésével jelezze, ha a következő témákban szeretne további segítséget kapni Online bemutató, oktatás keretében:
  • Gyógyszeradagolás (új) beállításai
  • Előjegyzés (új) beállításai
  • Őn által jelzett új funkció oktatási igénye

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva