NetDoktor Hírlevél – 2022. 7. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

 • Gyakori Kérdések – Töltse ki kérdőívünket!
 • Ismét bővült a NetDoktor szerverparkja
 • KSH jelentés leadása
 • COVID Rapid Tesztek – Digitális Covid EU Igazolvány
 • Fono VIII készítmények
 • Gyógyszeradagolás újratöltve
 • NetDoktor naptár, előjegyzés

 

Gyakori Kérdések – Töltse ki kérdőívünket!

A következő hetekben várható, hogy időlegesen enyhül a praxisok terheltsége. Ne mulasszák el a lehetőséget, hogy felkészüljenek a következő krízisre!
Ismerkedjenek meg:
 • a NetDoktor eddig nem használt moduljaival,
 • a programba bekerült újdonságokkal,
melyek mindegyike jelentős munkaterhelést képes levenni a praxis dolgozóinak a válláról!
Jelentkezzenek a szervezés alatt álló oktatásainkra!
Kérdőívünket eddig 13 partnerünk töltötte ki, ezért ezen a héten ismét kérjük Önöket, hogy akik úgy gondolják, szeretnének bővebb információt, válaszokat kapni újabb fejlesztéseinkkel kapcsolatban, – és még nem töltötték ki a kérdőívet, – töltsék ki, hogy megszervezhessük az igényelt témákkal kapcsolatos oktatásainkat. 

Ismét bővült a NetDoktor szerverparkja

Szerdán ismét bővítettük NetDoktor szerverparkunk kapacitását, így a folyamatosan növekvő terhelésből adódó időleges lassulások remélhetőleg véglegesen megszűnnek a jövőben.

KSH jelentés leadása

Aki eddig nem adta le praxisának KSH jelentését, még a következő héten is megteheti ezt. Korábbi hírlevelünkben küldött kitöltési segédlet alapján a NetDoktorban egyszerűen létrehozhatják és feltölthetik a KSH-ELEKTRA hivatalos oldalára. 
KSH jelentés útmutató

 

COVID Rapid Tesztek –
Digitális Covid EU Igazolvány

A NetDoktor-ban több száz forgalomban lévő COVID rapid antigén teszt típus van nyilvántartva. Ezen teszteknek csak egy kis hányada felel meg az EU hivatalos validációs eljárásának, és csak ezek az EU által validált teszteket fogadja be az EESZT olyan tesztként, ami alkalmas a digitális COVID igazolvány kiállítására.
A NetDoktor külön jelzi azokat a teszteket, amelyek nem alkalmasak hivatalos digitális EU Covid igazolvány kiállítására.   

Az alábbi teszt nem EU validált:

nem EU validált teszt
Az alábbi teszt EU validált, az EESZT befogadja, az EESZT COVID mobil appban meg fog jelenni mint a COVID digitális igazolvány alapja:
EU validált teszt

Fono VIII készítmények

Február 1-től a patikák már csak az új, FONO VIII-ra kiállított vényeket fogadják el, a FONO VII készítmények már nem válthatóak ki. A NetDoktor tartalmazza az új FONO VIII készítményeket. Ezek nagy része vény nélkül is felírható, ezért ha a gyógyszerkereső szűrőjében a VN jelölésű gyógyszereket kikapcsolták, akkor nem fog a listában megjelenni a legtöbb FONO VIII készítmény. A lista az aktuális hivatalos NEAK gyógyszer listát tartalmazza.

Gyógyszeradagolás újratöltve

A gyógyszeradagolással kapcsolatos fejlesztésünk célja az, hogy Önök a lehető leggyorsabban tudják a szükséges gyógyszeradagolást  beírni, és a rendszer a lehető legpontosabban számolja ki a vényszám, dobozszám, kiszerelés és napi adag alapján az ellátottság idejét. Visszajelzéseik alapján folyamatosan alakítjuk/fejlesztjük a programrész kezelhetőségét és az összetett adagolások esetén (insulinok, tápszerek, stb.)  is a számítási algoritmust. A napokban ismét kiadunk egy újabb verziót, amit a visszajelzéseik alapján fejlesztettünk.

NetDoktor naptár, előjegyzés

A naptár fejlesztésünk célja az, hogy a betegellátás szervezése során a naptár minden szervezési, előjegyzési folyamatnak megfeleljen és figyelembe vegye a különböző igényeket (pl. több felhasználó, több rendelő, tevékenységek szerinti időpont foglalás, előjegyzések torlódásának megakadályozása, dinamikusan létrehozható előjegyzési időszakok, azok klónozása, szín információk, stb.). Az előző hetekben a változtatások révén számunkra világossá vált, hogy nagyon sok féle módon használják ügyfeleink a NetDoktor naptárat, és az új fejlesztések sokuknak korlátokat jelentenek. Ezért a következő napokban az új lehetőségek és naptár tulajdonságok mellett lehetővé tesszük, hogy a régebbi “előjegyzési szabadságot” is tovább használhassák. 

  Írja meg kérdését!

  Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
       Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
  NetDoktor minden eszközön

   

  Maradjunk kapcsolatban!

  Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

  DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva