NetDoktor Hírlevél – 2022. 8. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

 • Online oktatás a NetDoktor legújabb fejlesztéseiről
 • Webinárum a klinikai gyógyszer kísérletekbe történő betegreferálásról és a NetDoktor CRP modul működéséről
 • Gyakori Kérdések – Válaszok
  • EESZT kapcsolódási problémák
  • Fertőzőbeteg bejelentés
  •  FONO VIII probléma
  • e-Beutaló kérdések
  • COVID RAT kérdések

 

Online oktatás a NetDoktor legújabb fejlesztéseiről

Az oktatási igényt felmérő kérdőívekre érkezett válaszok alapján ingyenes online oktatást szervezünk a gyógyszeradagolással és  a NetDoktor naptár funkciókkal, illetve előjegyzéssel kapcsolatban.
A csoportos oktatás Google Meets-en keresztül történik, a tervezett időpont március  3. csütörtök, 18 óra.
Kérünk mindenkit, aki szeretne részt venni az oktatáson, jelezze az info@dericom.hu e-mailen február 28. hétfő éjfélig.

Webinárum a klinikai gyógyszer kísérletekbe történő betegreferálásról és a NetDoktor CRP modul működéséről

A közelmúltban a NetDoktorba beépítésre került a CRP modul. A modul lehetőséget biztosít ügyfeleink számára számos, klinikai gyógyszervizsgálatra alkalmas páciens kiválasztására és referálására. 
Az online webináriumon a klinikai gyógyszervizsgálati study-kat szervező partnerünk, az IQ Labor munkatársai mutatják be a betegreferálás lehetőségeit és a betegkiválasztás folyamatát a NetDoktorban.
A webinárium prezentálása Google Meets-en valósul meg. Időpont: 2022. március 8. kedd, 18.00 óra.
Minden kedves érdeklődő ügyfelünket kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát az info@dericom.hu e-mailen február 28. hétfő éjfélig.

Gyakori Kérdések – Válaszok

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

EESZT kapcsolódási problémák

A cyberJack leakad, az eSzig olvasó túl sokszor van megnyitva…
Megoldás: a feladatkezelőben le kell állítani a kapcsolódó folyamatokat, és mindkettőt újra kell indítani. Amennyiben ezek után sem működik, akkor újratelepítés szükséges.

Fertőzőbeteg bejelentés

Esetenként hibás beküldések történnek. A speciális karakterek (telefonszám, e-mail cím) megzavarják a feltöltést. Minden adatot listából és naptárból kell kiválasztani. Akinél van, az első 2 Covid oltást is rögzíteni kell. Rapid Antigén Tesztet csak akkor kell rögzíteni, ha az orvos végezte el azt. További probléma szokott lenni, hogy az NNK-nál nincs frissítve a szolgáltatói OEP azonosító (4 jegyű), a NEAK e-jelentésen használt felhasználó név első 4 karaktere.

 FONO VIII probléma

Az aktuális PUPHA törzsben szerepelnek, így a NetDoktorban is. Ha a kereső mezőbe beírjuk a FONO VIII szöveget, és engedélyezzük a vény nélküli készítményeket is a listában, akkor a találatok között megjelennek a FONO VIII készítmények.

e-Beutaló kérdések

Az e-beutaló felküldés működik abban az esetben, ha a publikus intézmény lista tartalmazza a 6 és 9 jegyű OTH szervezeti egység azonosítót. A beutaló létrehozása, és a mentés gomb megnyomása után automatikusan felkerül az EESZT- be, amennyiben az előző két feltételnek megfelel. Ezek az azonosítók az OKFŐ által publikált intézmény listában találhatóak meg, de sajnos a mai napig nincs meghatározva minden magyar eü. intézményhez a két kód.

COVID RAT kérdések

A rendelőben elvégzett COVID rapid antigén tesztelés csak akkor számít az EU által elfogadott hivatalos tesztnek, ha maga a teszt eszköz uniós valid COVID teszt. Ezt a NetDoktor jelzi (lásd előző hírlevél). Információink szerint jelenleg az NNK által a rendelőkbe kiküldött tesztek nem uniós valid tesztek.

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva