NetDoktor Hírlevél – 2022. 10. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

 • NetDoktor CRP Modul webinárium felvétel
 • Informatikai segítség a menekültek ellátásában 
 • Legújabb NetDoktor fejlesztések, frissítések
 • Gyakori Kérdések – Válaszok
  • Miért nem mindig aktuális a COVID státusz és COVID oltási lista
  • NetDoktor naptár új beállításai
  • e-Beutaló kérdések

NetDoktor CRP Modul webinárium felvétel

 Március 8-án, kedden egy webinárium keretében mutattuk be a NetDoktor és az IQ labor betegreferáló program együttműködését.
A résztvevők megismerhették többek között a klinikai gyógyszervizsgálatok által biztosított lehetőségeket, azok szerepét az alapellátásban, a referálás menetét, és az elérhető többletbevétellel kapcsolatos tudnivalókat is.

A webináriumot a közreműködő IQ labor munkatársai, illetve  Horváth Lajos, a Dericom Kft. ügyvezető igazgatója prezentálták.
A webinárium legfontosabb részleteit az alábbi videó felvétel elindításával nézheti vissza:
 • A lap alján megjelenő POtaj ütköztetésCT vizsgálatnál beemeljük a INR értéket

  Informatikai segítség a menekültek ellátásában 

  A NetDokor online működéséből adódóan a regisztrált felhasználók számára bárhonnan, bármikor, bármilyen informatikai eszközről elérhető, és a praxisok meghatározott jogosultságok mellett könnyen összekapcsolhatók. Erre alapozva került kialakításra az ukrán menekült gyermekek ellátását támogató többfelhasználós NetDoktor rendszer Miskolcon.
  Több miskolci gyermek háziorvos megkeresésére a hétvégén a NetDoktorban létrehoztunk egy olyan platformot, ami abban segíti a menekültek ellátásában részt vevő háziorvosokat, hogy a menekült szálláson lévő gyermekek adatai és a velük kapcsolatos ellátások (vizsgálatok, védőoltások, gyógyszerfelírások, stb.) egy közös adatbázisba kerülnek úgy, hogy minden, az ellátásban szereplő gyermekorvos akár a szálláson, akár a rendelőjében el tudja látni a gyermekeket, a saját EESZT kódjával tudja az ellátást, illetve a vényfelírásokat adminisztrálni az EESZT felé. Így bár több miskolci gyermekorvos osztja meg a feladatot egymás között, mégis minden érintett gyermek kórtörténetét minden orvos folyamatosan követheti helyszíntől függetlenül, és a jelentési (ambuláns ellátások, EESZT felküldések) kötelezettségeiknek is eleget tudnak tenni.
  A menekültek ellátásának rögzítéséről előző heti hírlevelünkben írtunk, melyet az alábbi gombra kattintva olvashat:

  Részletek

  Legújabb NetDoktor fejlesztések, frissítések

  Március 10-én csütörtökön az alábbi fejlesztések kerültek ki a NetDoktor medikai rendszerébe:
   

  Integrált nézetben a vizsgálati helyszín kikerült
  az ellátási felületre

  A továbbiakban nem szükséges a vizsgálat helyét az adatok között megadniuk.

  A vizsgálatokon belül, a műszeres vizsgálat kiválasztása POCT ( saját) vizsgálatban elmentett INR értékek átkerülnek az INR naplóba is.

  A vizsgálatokon belül, a műszeres vizsgálatok lenyíló menüben kipipáljuk a POCT (saját) vizsgálatot:poctA lap alján megjelenő POCT vizsgálatnál beemeljük az INR értéketpoct vizsgálat inr értékA vizsgálati lap INR nyomógombjának megnyomásával az INR naplóba jutunk, ahol a korábban beemelt értékeket látjuk. A sor végén található PRXK tevékenység oszlopban pipával jelölhető, hogy praxisközösségi tevékenységként végeztük- e.inr napló

  A táppénzes jelentés eredménye PDF formátumban megtekinthető, nyomtatható

  A riportok fülön belül, a táppénzes menüpontban, táppénz jelentés létrehozása után a létrehozott rekordra kell kattintani. A képernyő alsó részén megjelenik a tételes lista fül, ahol maga a táppénzes jelentés megtekinthető. A táppénzes jelentés eredménye a letöltés gomb megnyomásával PDF formátumban automatikusan mentésre kerül a számítógép kiválasztott mappájába. A nyomtatás nyomógomra kattintva lehetőségünk van a táppénzes jelentés kinyomtatására is.táppénz jelentés pdf

   

  TAJ ütköztetés

  Lehetőségünk van összehasonlítani a praxisban szereplő bejelentett páciensek, és a taj ütköztetés után a NEAK-tól visszakapott eredmény XLS fájl tartalmát, ami alapján manuálisan elvégezhető a páciensek bejelentési állapotának megváltoztatása, hogy mindkettő adatbázis megegyezzen.
  A riportok fülön a jelentések menüpontban a változás jelentésre szükséges kattintani.változás jelentésAz oldalon szereplő TAJ ÜTKÖZTETÉS nyomógombra kattintva tudjuk beemelni a NEAK-tól kapott Excel fájlt.taj ütköztetés

   A fájl kiválasztása nyomógomb megnyomása után kiválasztjuk a NEAK-tól visszakapott feldolgozási eredmény rekordját.betű nélküli nyomtatófájl kiválasztása

  A betallózás után a program létrehoz egy összehasonlító táblázatot, mely alapján a páciensek ki- és bejelentett státusza manuálisan módosítható, hogy a két adatbázis megegyezzen.összehasonlító táblázat

  Betegszállítási utalvány: oda-vissza cím megadható, 
  akár a páciens lakcíme is

  A beutalás fülön rákattintunk a betű nélküli nyomtatóra.betű nélküli nyomtató

  Kiválasztjuk a betegszállítási utalványt.
  betegszállítási utalvány kiválasztása
  Ki tudjuk választani, hogy a betegszállítási utalvány egyirányú legyen, vagy oda-vissza, illetve azt, hogy intézménybe szállítsák a pácienst, vagy címre. Intézmény esetén a nagyítóra kattintva kereshetünk az intézmények listájában.betegszállítási utalvány nyomtatványHa a címre kattintunk a nagyító eltűnik, és szabadon írhatunk be címet.

  Saját adagolás szerkesztése

  Ha szeretnénk a saját adagolásokon szerkeszteni vagy akár törölni, akkor menjünk be az Adattárakba, amit a nevünkre kattintva tehetünk meg.saját adagolásEzután kattintsunk bal oldalon a Praxis törzsekre, azon belül az Adagolásokra.
  Megjelenik a saját adagolások menü, ahol megtaláljuk azokat az adagolásokat, amiket mi adtunk meg a múltban. Ezek neveit, napi mennyiségét változtathatjuk, illetve törölhetjük egyenként vagy akár az összeset a jobb felső kuka ikonra kattintva.saját adagolások törlése

Gyakori Kérdések – Válaszok

Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

NetDoktor Naptár új beállításai

Az új fejlesztések célja, hogy minden, a betegellátással kapcsolatos tevékenységet nyilván lehessen tartani akár egyszerű bejegyzésként, akár kategorizált, tevékenységekhez kötött időszeletek szerint. Így a naptár alkalmas (az eddig megszokott módon) egyszerű időponthoz kötött bejegyzésre is, és összetettebb ellátási folyamatok kontrollált szervezésére, time-manegement feladatokra is. A naptár kezelni tudja a több felhasználó – több rendelő – több szak – több típushoz tartozó bejegyzéseket, privát és publikus jogosultságokat, láthatóságokat, több napos bejegyzéseket is.

A naptár használatához segítséget az alábbi gombra kattintva talál:

Naptár segédanyag

Miért nem mindig aktuális a COVID státusz és
COVID oltási lista

A COVID státusszal és oltásokkal kapcsolatos aktuális adatokat az EESZT szolgáltatja. Mivel az EESZT nem biztosít csoportos lekérdezési lehetőséget (napi státuszfrissítés a praxis bejelentett paciensei részére), így egy adott páciens COVID státusza akkor frissül, amikor ellátás nyitás történik, és a NetDoktor lekérdezi az EESZT-től TAJ alapján a 6 hónapon belüli COVID oltásokat, CRP teszteket és RAT tesztet, COVID fertőzöttség BNO-ját. Amennyiben az adott beteg nem volt ellátáson és így nem történt adatlekérés, illetve az orvos sem rögzítette az adatokat a NetDoktorban, akkor az nem kerül be a rendszerünkbe.
Dolgozunk azon a megoldáson, hogy rendelési idő után, este vagy rendelési idő előtt reggel 7-kor (amikor az EESZT-t nem terheljük a napi terhelés mellett) az orvosnak lehetősége legyen egy automatikus sorozat-lekérdezésre, ahol a bejelentett TAJ-okon végigmenve az EESZT-ből frissítjük az összes páciens státuszát. Ehhez azonban szükségünk van még az EESZT hozzájárulására.

e-Beutaló kérdések

Az e-beutaló felküldés működik abban az esetben, ha a publikus intézmény lista tartalmazza a 6 és 9 jegyű OTH szervezeti egység azonosítót. A beutaló létrehozása, és a mentés gomb megnyomása után automatikusan felkerül az EESZT- be, amennyiben az előző két feltételnek megfelel. Ezek az azonosítók az OKFŐ által publikált intézmény listában találhatóak meg, de sajnos a mai napig nincs meghatározva minden magyar eü. intézményhez a két kód.

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva