NetDoktor Hírlevél – 2022. 14. hét

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Kedves Asszisztens!
Heti hírlevelünk témája

 

  • NetDoktor Páciens mobil alkalmazás új frissítések
  • eSzemélyi kliens verziófrissítés
  • Mi szükség van a „TAJ ütköztetésre”?
  • Praxis weboldal védett oldal – új menü
  • Ukrajnából érkezők gyógyszer és GYSE felírása vényre
  • Gyakori Kérdések – Válaszok
   • A táppénzes jelentés PDF formátumban megtekinthető, nyomtatható
   • Miért nem mindig aktuális a COVID státusz és COVID oltási lista
   • NetDoktor naptár új beállításai
   • e-Beutaló kérdések

    NetDoktor Páciens mobil alkalmazáúj frissítések

    Orvoshoz csatlakozás

    A páciens mostantól visszavonhatja a NetDoktor páciens applikációban kezdeményezett, orvoshoz csatlakozási kérelmét. 

    Visszahívás kérés
    Az új frissítésnek köszönhetően az orvos értesítést kap arról, ha páciense visszahívást kezdeményezett. Az orvosnak páciensenként naponta egy visszahívás értesítőt továbbít a mobil alkalmazás. A páciens a visszahívás értesítőhöz szöveges megjegyzést is csatolhat. A visszahívás kérés a Kommunkációs menüpontból érhető el.
    Páciens 
    Orvos

     Dokumentum kérés

    A páciens a kezelőorvosától a NetDoktorban létrehozott dokumentumokat kérvényezheti. Az orvos által továbbított dokumentumok megtekinthetőek lesznek a mobil alkalmazás dokumentumtárában. A páciens a dokumentum kéréshez is csatolhat megjegyzést.  A dokumentum kérés a Kommunkációs menüpontból érhető el.
    Páciens 
    Orvos

    Beállítások
    Az új funkciókhoz tartozó menüpontok beállításai (engedélyezésük, tiltásuk) elérhetőek lesznek a NetDoktor Páciens mobil alkalmazás beállításai között.

    Orvos

    beállítások

    HAMAROSAN: Videókonzultáció

    Hamarosan elérhető  lesz a NetDoktor Páciens és Orvos mobil alkalmazásban a videó konzultáció. A videókonzultációt a Kommunkikációs menüpontban érhetik el. Az engedélyezést vagy tiltást a beállításokban vagy a profiljukban módosíthatják. 
    Páciens 
    Orvos
    videókonzultáció - páciens

    eSzemélyi kliens verziófrissítés

    Az EESZT Üzemeltetés tájékoztatása szerint április 26-a után csak az 1.6.30 verzióval telepített eSzemélyi kliensek fognak helyesen működni Chrome böngészővel. Érdemes ezért minél előbb elvégezni a szükséges frissítést, hogy az a határidő előtt megtörténjen.

    Az EESZT Üzemeltetés felhívja a figyelmet továbbá arra, hogy a régebbi számítógépeken vélelmezhetően régebbi szoftverek vannak telepítve, ezért javasolják, hogy a betegellátás gördülékeny fenntartása érdekében töltsék le telefonkészülékükre és regisztrálják az EESZT mobilToken alkalmazását, hogy a továbbiakban is zökkenőmentesen tudjanak bejelentkezni az EESZT rendszerébe.

    Az eSzemélyi olvasó alternatívája az EESZT mobilTokenes azonosítási alkalmazás. A mobilTokenes belépés biztosítani tudja a kártyaolvasóval történő bejelentkezéssel azonos funkcionalitást (e-recept, beutaló, szakorvosi javaslat, ambuláns lap, stb…). A mobilToken használatának további előnyeiről alábbi bejegyzésünkben olvashat.

    Részletek
    Az EESZT mobilToken telepítéséhez kövesse a segédletek utasításait!
    Android segédlet
    iOS segédlet

    Mi szükség van a „TAJ ütköztetésre”?

    A praxisban kezelt adatok a NEAK adataitól sok esetben eltérnek, mivel a páciensek sokszor úgy kerülnek át másik szolgáltatóhoz, hogy az előző háziorvosuk erről nem kap tájékoztatást. Ezért célszerű időről időre összevetni a praxisban kezelt adatokat, a NEAK nyilvántartásával. Erre szolgál a NetDoktorban a “TAJ ütköztetés” funkció.
    Részletek

    Praxis weboldal védett oldal – új menü

    Az átláthatóbb navigáció érdekében mostantól nincs megjelenésbeli különbség a NetDoktor Páciens mobil alkalmazás és a Praxis weboldal védett oldala között. A korábbi szerkesztőfelület tetszés szerint egy gombnyomással bármikor visszaállítható.
    praxis weboldal új menü
    Nagyításhoz kattintson a képre!
    praxis weboldal új menü
    Nagyításhoz kattintson a képre!

    Ukrajnából érkezők gyógyszer és GYSE felírása vényre

    Az emberi erőforrások minisztere 10/2022. (III. 25.) számú egyedi utasítása az Ukrajnából 2022. 02. 24-én vagy azt követően érkező személyek részére vényen rendelhető gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök felírásáról, kiadásáról, elszámolásáról az alábbi gombra kattintva olvasható.
    Részletek
    A menekültek ellátásának rögzítéséről korábbi hírlevelünkben írtunk, melyet az alábbi gombra kattintva olvashat.
    Bővebben

    Gyakori Kérdések – Válaszok

    Hírleveleinkben ezzel az állandó rovattal szeretnénk segíteni kedves ügyfeleinket a gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával.

    A táppénzes jelentés eredménye PDF formátumban megtekinthető, nyomtatható

    A riportok fülön belül, a táppénzes menüpontban, táppénz jelentés létrehozása után a létrehozott rekordra kell kattintani. A képernyő alsó részén megjelenik a tételes lista fül, ahol maga a táppénzes jelentés megtekinthető. A táppénzes jelentés eredménye a letöltés gomb megnyomásával PDF formátumban automatikusan mentésre kerül a számítógép kiválasztott mappájába. A nyomtatás nyomógomra kattintva lehetőségünk van a táppénzes jelentés kinyomtatására is.
    táppénz jelentés pdf
    Nagyításhoz kattintson a képre!

    NetDoktor Naptár új beállításai

    Az új fejlesztések célja, hogy minden, a betegellátással kapcsolatos tevékenységet nyilván lehessen tartani akár egyszerű bejegyzésként, akár kategorizált, tevékenységekhez kötött időszeletek szerint. Így a naptár alkalmas (az eddig megszokott módon) egyszerű időponthoz kötött bejegyzésre is, és összetettebb ellátási folyamatok kontrollált szervezésére, time-manegement feladatokra is. A naptár kezelni tudja a több felhasználó – több rendelő – több szak – több típushoz tartozó bejegyzéseket, privát és publikus jogosultságokat, láthatóságokat, több napos bejegyzéseket is.
    A naptár használatához segítséget az alábbi gombra kattintva talál:
    Naptár segédanyag

    Miért nem mindig aktuális a COVID státusz és
    COVID oltási lista

    A COVID státusszal és oltásokkal kapcsolatos aktuális adatokat az EESZT szolgáltatja. Mivel az EESZT nem biztosít csoportos lekérdezési lehetőséget (napi státuszfrissítés a praxis bejelentett paciensei részére), így egy adott páciens COVID státusza akkor frissül, amikor ellátás nyitás történik, és a NetDoktor lekérdezi az EESZT-től TAJ alapján a 6 hónapon belüli COVID oltásokat, CRP teszteket és RAT tesztet, COVID fertőzöttség BNO-ját. Amennyiben az adott beteg nem volt ellátáson és így nem történt adatlekérés, illetve az orvos sem rögzítette az adatokat a NetDoktorban, akkor az nem kerül be a rendszerünkbe.
    Dolgozunk azon a megoldáson, hogy rendelési idő után, este vagy rendelési idő előtt reggel 7-kor (amikor az EESZT-t nem terheljük a napi terhelés mellett) az orvosnak lehetősége legyen egy automatikus sorozat-lekérdezésre, ahol a bejelentett TAJ-okon végigmenve az EESZT-ből frissítjük az összes páciens státuszát. Ehhez azonban szükségünk van még az EESZT hozzájárulására.

    e-Beutaló kérdések

    Az e-beutaló felküldés működik abban az esetben, ha a publikus intézmény lista tartalmazza a 6 és 9 jegyű OTH szervezeti egység azonosítót. A beutaló létrehozása, és a mentés gomb megnyomása után automatikusan felkerül az EESZT- be, amennyiben az előző két feltételnek megfelel. Ezek az azonosítók az OKFŐ által publikált intézmény listában találhatóak meg, de sajnos a mai napig nincs meghatározva minden magyar eü. intézményhez a két kód.

Írja meg kérdését!

Amennyiben a NetDoktor használatával, működésével kapcsolatban kérdései, észrevételei merülnek fel, írja meg nekünk az info@netdoktor.hu e-mail címre!
     Rendeljen bárhol, bármikor kompromisszumok nélkül…
NetDoktor minden eszközön

 

Maradjunk kapcsolatban!

Továbbra is várjuk NetDoktorral kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, melyek alapján segítő videókat készíthetünk Önnek és kollégáinak.

DeriCom Kft. 1095 Budapest, Ipar u. 2./B info@dericom.hu www.dericom.hu Copyright ©  Dericom Kft. – Minden jog fenntartva