Mire alapozva állítjuk azt, hogy a NetDoktor a legjobb ár-érték arányú háziorvosi szoftver jelenleg a piacon?

Amikor valaki egy új autó vásárlását tervezi, általában alaposan áttanulmányozza, hogy mit tartalmaz az alapáras modell. Mert bár az alap modelleknek is meg kell felelniük valamennyi jogszabályban előírt követelménynek, az egyes márkák mégis különböző funkcionalitással dobják piacra a belépő kategóriás modelleket. Így versenyeznek a vevőikért. Mindenki annak örül, ha ugyan azért az árért a lehető legtöbb olyan beépített funkciót megkapja, ami a személyes szempontrendszere szerint prioritást élvez. Viszont nem örül annak, ha olyasmit is meg kell vennie, amire valójában nincs semmi szüksége.

A NetDoktor is ezt az üzletpolitikát követi a medikai szoftverének a beárazásakor. A NetDoktor mindent tud, amire szükség van a betegellátás során, sőt számos extra szolgáltatást is tartalmaz az alapár. Hogy mik ezek? Néhány kiragadott példa. Az alapár magában foglalja a Határidő napló, a Dokumentum tár, a szkennelő, a hangfelismerő használatát, a helyettesítések támogatását a praxisok összekapcsolásával, továbbá az automatikus biztonsági mentések futtatását, a szerver üzemeltetést és a tárhely szolgáltatást.

A kezdetektől fogva elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a betegellátás menetét a lehető legszélesebb funkcionalitással támogassuk. Ezért fejlesztőink folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szoftver újabb és újabb modulokkal bővülve egyre biztonságosabbá és kényelmessebbé tegye a Felhasználóink munkáját.

A NetDoktor egyes moduljai a praxis pénzügyi menedzselését hivatottak támogatni. A NEAK modul használatával kontrollálható, hogy a NEAK, ill. a praxis által nyilvántartott bejelentett betegek száma között mekkora a különbség, valamint nyomon követhetők a praxis finanszírozási tételei hónapról hónapra. Az Indikátor modul figyelemmel követi az indikátor pontszámok alakulását és ajánlásokat tesz a pontszámok maximalizálására.
A NetDoktor további moduljai sok plusz munkát vesznek le a praxis dolgozóinak a válláról. Ezek közé tartozik a Kommunikációs modul, a VIR Beteghívó modul és a Számlázó modul. A legújabb fejlesztésünk a praxis weboldal – NetDoktor Micosite – is ebbe a sorba illik bele.

Sok munka áll ezek mögött, ami anyagi ráfordítást kíván a cégünk részéről. Mivel viszont nem szeretnénk abba a hibába esni, hogy olyan szolgáltatást is kifizettessünk a Felhasználókkal, melyeket nem kívánnak használni, ezért az egyes modulokat külön bekapcsolhatóvá tettük. Az autóvásárlásos példával élve egy vonóhorog mint alapfelszereltség, kevés vevő számára jelent hasznosságot, viszont a többség nem szívesen fizetne érte. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Felhasználóinkra bízzuk, ki mely szolgáltatásunkat kívánja az alapfunkciókon túl igénybe venni. A döntésük meghozását több módon is támogatjuk.  Weboldalunkon részletes leírást tettünk közzé az egyes modulok működéséről, mely alapján könnyen megítélhető a hasznosságuk. Másrészt az egyes modulokat egy hónapig ingyen kipróbálhatóvá tettük.

Az évek óta erősödő orvos és asszisztencia hiány, valamint a 2020-ban kialakult pandémiás helyzet is gondolkodás-váltásra kényszerítette a szakmát. Előtérbe került a telemedicina, az adminisztrációs feladatok automatizálása, az egymást segítő csoportmunka támogatása és az orvos-asszisztens közötti hatékony munkamegosztás. Ezért a betegellátáshoz nélkülözhetetlen funkciókon túl a NetDoktor alapmodelljét ebben az évben is újabb és újabb extrákkal bővítettük, új modulokat kapcsoltunk be, és a rendszert megnyitottuk a lakosság felé.

Ebben a munkában nagy segítséget jelentettek a Felhasználóinktól érkező visszajelzések. Mert hát ki tudhatná jobban, hogy mitől lesz jobb és szerethetőbb a program, mint az, aki nap mint nap használja.