Meddig véd az oltás? A mutánsok ellen újabb oltások lesznek majd? Meddig fog tartani az „oltási kampány”?

Még nincs egy éve, hogy az első oltóanyagokkal elkezdtek oltani. Nem lehet biztosan tudni, hogy hat hónapra, nyolc hónapra vagy esetleg éven túl is védettséget jelent-e a beadott oltás. Agresszíven terjed a brit, a brazil és a dél-afrikai variáns, melyekre újabb oltóanyagokat fejlesztenek. Valószínűsíthető, hogy az oltásszervezés sprint és maraton is lesz egyben.

Sok praxis munkáját szinte teljesen ellehetetleníti a rengeteg telefonálás. A páciensek is ezt szokták meg, sokáig nem is nagyon volt más lehetőség. Ma viszont számos online kommunikációs csatorna is rendelkezésünkre áll, melyeket egyre többen használnak. Felmérések igazolják, hogy a pandémia alatt az idősebb korosztály is aktívabbá vált az informatikai eszközök használatában.

Korábbi bejegyzésekben már többször írtunk arról, hogy milyen megoldások vannak a NetDoktorba beépítve, amelyek az oltásszervezést hatékonyan támogatják. Megosztottuk Önökkel az egyik pécsi háziorvosunk beszámolóját is arról, hogy ő hogyan csinálja. Most egy másik, mátészalkai háziorvos tapasztalatit tesszük közzé, bízva benne, hogy Önök is hasznosítani tudják saját praxisukban!

A Szalka Praxis háziorvosa is a NetDoktor Kommunikációs Moduljára támaszkodik nagy részben, amikor az oltásra hívja be a pácienseket, és a NetDoktor Orvos Appot használja, amikor nyilatkoztatja az oltáson megjelent személyeket.

Oltás időpont értesítő

„A NEAK által kiküldött listából kimásolom azoknak az email címeit, akiket értesíteni kell. Kiválasztom a Kommunikációs Modulban a használni kívánt email sablont, és miután megnyitottam, beillesztem a címeket. A Dokumentumtárba feltöltött biankó oltási nyilatkozatot és a megfelelő oltási tájékoztatót hozzá csatolom az email üzenethez, és elküldöm a pácienseimnek. A levélben arról is tájékoztatom őket, hogy a csatolt dokumentumokat nem kell kinyomtatniuk, csak elolvasniuk. Így a pácienseimnek lehetőségük van nyugodt körülmények közt megismerni az oltással kapcsolatos tájékoztató tartalmát. Előzetesen meg tudják fogalmazni mik azok a kérdések, melyekre nem kaptak választ. Ezeket meg tudjuk beszélni az oltás beadása előtt.”

Zöld oltási nyilatkoztatás

„Az oltás napján az érintett pácienseknek ellátást nyitok, és a program a tárolt adatok alapján kitölti a hozzájárulási- és beleegyező nyilatkozatot, valamint az oltási igazolást. A nyilatkozatokat nem nyomtatom ki, hanem a beteggel egyeztetve – ha szükséges – korrigálom, kiegészítem. Ezek után a páciens a tablet, vagy a telefon képernyőjén elhelyezheti az aláírását, amit a megnyitott NetDoktor Orvos Applikációval azonnal be tudok illeszteni a dokumentumokba. Azok ezt követően bekerülnek egy digitális tárba. Szkennelni sem kell. A dokumentumtárba elmentett nyilatkozatok bármikor előhívhatók. Visszakeresésük gyors és egyszerű.”

Oltási igazolás

„Az oltás beadását követően a program által kitöltött oltási igazolást kinyomtatom, és átadom az érintettnek. Az igazolásra automatikusan rákerül a visszahívás dátuma, sőt ígéretet kaptam arra is a DeriComtól, hogy az időpont hamarosan az előjegyzések közé is rögzítésre kerül.”

NetDoktor Orvos Applikáció

Ha szeretne többet megtudni az app rendelést támogató funkcióiról, nézze meg a bemutató videót.

A NetDoktor-Orvos alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play (android) és az AppleSore (iOS – iPhone) ) on-line áruházakból. Használja Ön is!

Praxis weboldal

A praxis weboldalán közzé tett információk és dokumentumok szintén hasznos segítséget jelentenek mind a páciensek, mind a praxis dolgozói számára.

Ma már valamennyi generáció az internetet használja, ha információra van szüksége valamiről. A hazai internethasználatra vonatkozóan 2020 januárjában közzétett adatok azt mutatják, hogy a 15-69 éves lakosság 87%-a legalább havonta egyszer meglátogatja a világhálót, ami azt jelenti, hogy 6.175.500 fő internetezik hazánkban. (forrás: NRC Kft)

Ha valakinek vízvezeték szerelőre van szüksége, fellép az internetre, és elindít egy keresést. Ha lakásbiztosítást szeretne kötni, online kiválasztja a számára megfelelő szolgáltatást, sőt még a szerződést is megkötheti a neten.

Ezért most egy olyan szolgáltatást indítunk, ami valamennyi netdoktoros praxis páciense számára megteremti annak a lehetőségét, hogy ha háziorvosi ellátással kapcsolatban szeretne információhoz jutni, azt megtalálja a számítógépén vagy az okostelefonján. A NetDoktor Praxis Weboldal szolgáltatásának keretében minden netdoktoros praxis néhány perc alatt egyszerűen, minden informatikai tudás nélkül létrehozhatja és adminisztrálhatja saját weboldalát. A lap kinézete, színvilága egyedileg beállítható, és az is, hogy milyen elemeket tartalmazzon. Az egyszerű 1-2 menüpontos bemutatkozó honlaptól egészen a praxis szolgáltatásait és díjait, a betegellátással kapcsolatos tudnivalókat, hirdetményeket, híreket, orvosi tanácsokat, letölthető dokumentumokat, stb. tartalmazó összetett weboldalig ki tudja alakítani praxisának páciensei felé megjelenő felületét.

Kérje kijelölt tanácsadó munkatársunk segítségét, vagy jelentkezzen a témában hamarosan meghirdetésre kerülő online fórumunk egyikére!