Elindult a lakossági oltási időpontfoglaló oldal: eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Miután a két napos teszt időszak sikeresnek bizonyult, széles körben elérhetővé vált az az online felület, ahol bárki foglalhat oltási időpontot, aki előzőleg már sikeresen beregisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A lakosság számára összefoglaltuk, mi az, amit mindenképp érdemes tudni az időpontfoglalás menetéről.

Lakossági oltási időpontfoglalás

FONTOS: Csak kórházi oltópontokra lehet időpontot foglalni ezen az oldalon, háziorvoshoz nem.
Az időpont foglalás előtt érdemes ellenőrizni, hogy az oltási regisztrációt érvényesítette-e már a rendszer! Ezt ezen az oldalon tehetik meg: vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio
Az időpont foglaló felületre a TAJ és a születési dátum megadásával lehet belépni. Ezt követően lehet kiválasztani, hogy melyik napon, milyen időpontban, melyik település, melyik kórházi oltópontján kívánjuk felvenni az oltást.
FONTOS: Az időpontfoglalás nem módosítható, és csak egy lehetőséget biztosít a rendszer. A sikeres időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt küld a rendszer a regisztráció során megadott e-mail címre.

A háziorvosok és a házi gyermekorvosokat számára szeretnénk bemutatni, miként tudják az praxisba bejelentett páciensek oltási információit egyszerűen kezelni.

Oltástámogató panel

Azért, hogy a háziorvosok követni tudják, hogy mely pácienseik lettek már beoltva oltóponton, a NEAK-tól megkapják a praxisba bejelentett és már beoltott személyek teljes listáját. Annak érdekében, hogy a páciensek oltással kapcsolatos adatai ne külön-külön listákon szerepeljenek, érdemes ezeket a NetDoktorba betölteni. Erre a Riportok menü pontban van lehetőség. Így előáll egy összesített lista melyen minden oltásra regisztrált szerepel, külön megjelölve, hogy kapott-e már oltást (akár a rendelőben, akár oltóponton) vagy még nem.
A NEAK listában szereplő információk rögzítve lesznek a betegadatok közt is. A regisztráció során megadott e-mail cím és telefonszám bekerül az elérhetőségek közé. Az oltás pedig bekerül a kórtörténeti adatok közé. Az EESZT-ből lekérhetők lesznek az egyes oltott páciensek COVID-19 oltással kapcsolatos adatai (amit az oltóponton feltöltöttek) és ezt a NetDoktor beimportálja a páciens kórtörténeti adatai közé, illetve az oltást támogató listába.

A NetDoktor Oltástámogató Panel az excell táblák helyett egy átlátható felület jelent. Egyszerűbbé és megbízhatóbbá teszi az oltási listák kezelését.

Ha még nem használja, próbálja ki!

További információ a használatáról >>>