Kedves Kollégák!

 

Dr. Bányai Mónika vagyok. A praxisomban a napokban megkezdtük a koronavírus elleni védőoltás beadásának a megszervezését. A feladat nem könnyű. Oltóközpontban önkéntes oltóorvosként tapasztaltam, hogy a tömeges vakcinálás csapatmunka. Öt ponton történnek a különböző munkafolyamatok:

1-2.: kérdőívek töltésének, átnézésének segítése, EESZT adminisztráció (a védőoltás beadását a “felhőben” minden esetben rögzíteni kell)

3.: oltóanyag beadása, melyben orvos és asszisztens vesz részt a kérdőíven szereplő információk átnézését követően

4.: megfigyelő helyiség – külön személyzettel

5.: vakcinát felszívó szakdolgozók, akik egész nap az új ampulla felbontásával és kiadagolásával foglalkoznak.

Ebben nincs benne az a szervezési munka, ami alapján a pácienseket az oltóközpontba hívják. Ezekre a munkafolyamatokat a praxisban ketten fogjuk ellátni, ezért a pácienseimtől aktív közreműködést kérek, és felhasználok minden rendelkezésre álló technikai lehetőséget, ami a munkánk megkönnyítheti.

Tájékoztatás

A Praxis Weboldal Hirdetményei közé kitettem egy tájékoztatót arról, hogy az oltás egy meghatározott lista alapján, hogyan történik. Ebben felhívtam a figyelmet arra is, hogy az oltási tervre nincs hatásom, az oltóanyaggal nem rendelkezem, feladatot hajtok végre. Nem tudok válaszolni arra, hogy a további korcsoportok mikor kerülnek sorra és arra sem, hogy milyen oltóanyag áll majd akkor rendelkezésre.

Behívás

Amikor értesítést küldök az aktuálisan oltandóknak, akkor ezt a NetDoktor Kommunikációs Moduljából csoportos e-mail kiküldésével teszem.

 

Akik közös családi e-mailt használnak, azokkal szükség esetén pontosítok. A rendszer a páciens adatlapján elmenti, hogy milyen értesítést mikor küldtem ki a számára, illetve, hogy milyen dokumentumok kerültek esetleg csatolásra. Ez nagyban megkönnyíti a szervezés adminisztrálását.

Mindenkit érintő általános információ esetén tömeges e-mailt küldök.

 

Nyilatkozatok

A Praxis Weboldalunkról letölthetővé tettem azokat a nyilatkozatokat, amelyekre szükségesek az oltás beadásához.

Megkértem az érintetteket, hogy ezeket otthon nyomtassák ki, és kitöltve hozzák magukkal a rendelőbe. Az idős pácienseimtől kiemelten kértem, hogy bátran kérjenek segítséget a feladathoz rokonaiktól, ismerőseiktől. A nyilatkozatokat a NetDoktor Orvos applikációval szkennelem, és a páciens kórlapjához fűzve, elektronikus formában is eltárolom.

Tapasztalat csere

Tervezem, hogy az aktuálisan beadott oltásokkal kapcsolatban rövid beszámolókat a honlap “AKTUÁLIS” rovatában közzé fogok tenni.

A praxis weboldala elérhető az alábbi linken:  https://h1193.netdoktor.hu/

Jó munkát kívánok!

 

NetDoktor Kommunkációs modul:

 

NetDoktor PraxisWeblap:

 

TARTSA KÉZBEN PRAXISÁT ÉS EGÉSZSÉGÉT!
Bármikor, bárhol, bármilyen eszközön…