A napokban megjelent friss hír, hogy a Vakcinainfó oldalon már a 16-18 évesek oltásigényét is rögzíteni lehet.
(forrás: Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete)

Dr. Szabó László, a Heim Pál Gyermekkórház osztályvezető főorvosától megtudhattuk, hogy a 16-18 éves kor közötti, krónikus betegek oltása már el is kezdődött.

A Pfizer–BioNTech és a Moderna már hetekkel ezelőtt több vizsgálatot elindított a 6 hónaposnál idősebb gyermekek körében a vakcinák tesztelésére. A Pfizer–BioNTech Comirnaty vakcinája már rendelkezik is az FDA és az EMA sürgősségi felhasználási engedélyével a 16 évesnél idősebbek vonatkozásában.

Az Országos Oltási Munkacsoport és az NNK egyetértésével a cisztás fibrózisban szenvedő 16-18 év közötti fiatalok oltását kezdték meg Pfizer vakcinával a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben, mivel ez az örökletes betegség súlyos légúti és emésztőszervi szövődményeket okoz. Ám amíg nem áll rendelkezésre elegendő vakcina, addig nem várható, hogy a gyerekek körében el tudják kezdeni a tömeges oltást. Viszont célszerű felkészülni rá, hogy a nyár folyamán, már a fiatalabb korosztályok körében is elindulhat az oltás. Ezért a házi gyermekorvosokat tömörítő szakmai szervezet kezdeményezte a NEAK, az OKFŐ és az EMMI illetékeseinél, hogy az oltó orvosok névsorába kerüljenek felvételre a házi gyermekorvosok is. Tegyék számukra is lehetővé, hogy részt vegyenek az oltás rendszerszintű koordinációjában a saját pácienseik körében.

NetDoktor Oltástámogató Panel

A NetDoktor Oltástámogató Panel a háziorvosi szoftveren belül kezel minden, az oltáshoz kapcsolódó információt. Az oltásra regisztráltakat folyamatosan, naprakészen tartja nyilván. Alkalmas arra, hogy a regisztráltak közül a különböző szempontokat figyelembe véve le lehessen válogatni azokat a pácienseket, akiknek a beoltása leginkább sürgető, és akik számára rendelkezésre áll a megfelelő oltóanyag. A leválogatott páciensek előjegyzése és kiértesítése is kezelhető ugyan ezen a panelen.
A NetDoktor Oltástámogató Panel az excell táblák helyett egy átlátható felület jelent. Egyszerűbbé és megbízhatóbbá teszi az oltási listák kezelését.

További információ a használatáról >>>