A koronavirus.netdr.hu oldal által nyújtott szolgáltatások

Ha az orvos egy koronavírus fertőzésre utaló hívást kap, akkor a telefonáló által megadott e-mail címre el tudja küldeni az NNK ajánlásának megfelelően összeállított, online kitölthető COVID-19 csekklistát, amit a betelefonáló az otthonában ki tud tölteni, és egy gombnyomással vissza tud küldeni kiértékelésre. Az orvos a kiértékelés eredményét is itt tudja rögzíteni. Az eltárolt információk az orvos által visszakereshetők és különböző szempontok alapján szűrhetők.

Természetesen gondoltunk azokra a betegekre is, akik nem rendelkeznek e-mail címmel. Az ő esetükben ugyan ezt az űrlapot a hívást fogadó egészségügyi dolgozó is kitöltheti és eltárolhatja.

Az űrlapsablont az NNK járványhelyzet alakulásának megfelelően kiadott ajánlásainak az alapján folyamatosan frissítjük.

Regisztráció

A szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 9 jegyű OEP kóddal és pecsétszámmal illetve az adatkezelési tájékoztató beleegyezésével lehet, függetlenül attól, hogy milyen orvosi szoftvert használnak a rendelőben. A regisztrációt követően kiküldésre kerül egy megerősítő e-mail a regisztráló orvos e-mail címére. Ha az üzenetben található „Regisztráció megerősítése” linkre rákattintva jóváhagyja a regisztrációját, akkor az azt következő üzenetben szereplő „Belépés” linkre kattintva már el is érhető a szolgáltatás.

A regisztráció során minden orvos számára önálló adatbázist hozunk létre. Ezzel biztosítjuk, hogy mindenki csak azoknak a betegeknek az adatait lássa, akik nála jelentkeztek. Ily módon a GDPR feltételeinek a rendszer eleget tesz.

Szolgáltatás

A bejelentő, a páciens és a bejelentett eset adatai nyilvántartásba kerülnek. Az űrlap adatai alapján az orvos az esetet véleményezheti és ez alapján intézkedhet. Elrendelheti a házi karantént, virológiai vizsgálatot kérhet e-mailen keresztül elküldött virológiai vizsgálatkérővel, vagy mentő szállítással beküldheti a beteget valamely intézménybe. A esethez tartozó dokumentációt e-mailen tovább küldheti vagy kinyomtathatja.

Kapcsolat

Amennyiben kérdésük van az oldal használatával kapcsolatosan írjanak nekünk az info@dericom.hu e-mail címünkre!