Hamarosan elérkezik a nyári szabadságolások ideje, ezért egy rövid összefoglalóval szeretnénk segíteni abban, hogy a helyettesítések zavartalanul menjenek.

Helyettesítések alkalmával a helyettesítő orvos a saját belépésével tudja ellátni a kollégája betegeit is, de csak abban az esetben, ha az ágazati portálon be van állítva az összerendelés.
Az adott praxis helyettesítésére jogosult orvos(oka)t a praxisban adminisztrátori jogkörrel felruházott személy tudja felvenni az ágazati portálra való bejelentkezést követően. Figyelem: Ehhez ismernie kell a helyettesítéssel megbízott orvos pecsét számát is. Nagyon fontos még, hogy a helyettesítő orvos a saját nevében jelentkezzen be az orvosi programba – akár a NetDoktort, akár a MMPro szoftverünket használja – és a saját eSzemélyi igazolványával csatlakozzon az EESZT-hez.

Több alkalommal is jelezték felénk a felhasználók, hogy mindezt megtették, de még sem látják adott páciensről az EESZT-be korábban feltöltött információkat és a számára korábban kiállított elektronikus vényeket. Ennek leggyakrabban az az oka, hogy az EESZT-ből ezek az adatok csak azt követően válnak elérhetővé, miután az adott orvos a beteg kezelőorvosává vált. Ehhez az kell, hogy legalább egyszer ellátást nyisson neki. Figyelem: Arra is érdemes odafigyelni, hogy az EESZT kapcsolat a bejelentkezést követően csak nyolc órán keresztül aktív. Ha ezt meghaladóan kívánják a Tér szolgáltatásait használni, akkor újra be kell jelentkezni.

Reméljük, hogy hasznos információkkal tudtuk segíteni a helyettesítések zökkenő mentes lebonyolítását!

Jó munkát, a szabadságra készülő Felhasználóinknak kellemes pihenést kívánunk!