A koronavírus összes negatív hatásán túl számos pozitív hozadéka is volt a járványnak. Gyors és hatékony előrelépést hozott számos kutatás-fejlesztési területen, csakúgy mint az online szolgáltatások között.

A járvány miatt néhány nap alatt kellett átszervezni az egészségügy működését. Az alapellátásban a hangsúly a távkonzultációk és az on-line megoldások irányába tolódott el, ami felértékelte a NetDoktor orvosi szoftver nyújtotta szolgáltatásokat. Szoftvercsaládunk legújabb tagja egy online működő, platformfüggetlen rendszer, melyet a felhasználó bárhonnan, bármikor, bármilyen informatikai eszközzel használhat, és számos adatbázissal van összekötve.

Az orvos informatika területén eltöltött évtizedek alatt, többször kellett fejlesztési irányokat meghatároznunk. Ezeknek a döntéseknek a meghozatala előtt mindig feltettük magunknak azt a kérdést, hogy mitől lesz igazán jó egy szoftver?  Úgy gondoljuk, hogy nem elég, ha egy program rendelkezik a szükséges funkciókkal, de szerethetőnek is kell lennie. Ehhez az kell, hogy könnyen kezelhető, a felhasználó számára jól áttekinthető legyen.

Fejlesztési stratégiánk

Fejlesztéseink során arra törekszünk, hogy

  • megbízható, átlátható, könnyen és gyorsan használható programot hozzunk létre,
  • amiben minden felhasználó megtalálja az egyszerű felület és a szakmai segítség számára optimális elegyét.

A NetDoktor szoftver alapkiépítésben rengeteg funkciót, nézetet és beállítási lehetőséget tartalmaz. A rendeléshez szükséges alap funkciók mellett számos extra szolgáltatást biztosít a szoftverkövetési alapdíj fejében.

Alapfunkciók

  • teljeskörű dokumentumtár,
  • komplex előjegyzési naptár és határidő napló,
  • teljeskörű EESZT funkcionalitás (pl. EHR dokumentumok le- és feltöltése, kiváltott vények megjelenítés),
  • komplex statisztika tetszőleges adatokról,
  • több ezer beépített sablon és magi,
  • diktafon, mobil scanner, digitális aláírás a kapcsolt mobil applikációval,
  • többféle ellátásnézet,
  • teljeskörű mobilitás.

A még teljesebb funkcionalitás érdekében a NetDoktor orvosi szoftverhez érdemes a napi feladatokat leginkább támogató modulokat is bekapcsolni. Minden modul kipróbálható, bekapcsolást követően egy hónapig díjmentesen éles módon használható.

Nézetek beállítása

A NetDoktor program nem csak személyre szabható, hanem személyre is kell szabni. Minden típusú számítógép, tablet, laptop, operációs rendszer, böngésző, videókártya, monitor más-más megjelenítést fog eredményezni a NetDoktor megnyitásakor. A rendszer képes minden felületen a lehetőségeknek és igényeknek megfelelő nézetet megjeleníteni, de ehhez szükség van a felhasználó részéről a neki megfelelő beállításokra. A Beállítások/Ellátás/Általános menüpontban más-más beállítás között lehet barangolni. Érdemes őket kipróbálni, hogy lássuk mit tudnak, és ezekből mik hasznosak a számunkra. Minden táblázat nézetben, ahol oszlopok vannak, azok egyenként be- és kikapcsolhatók. Annak megfelelően, hogy melyek azok, amik feltétlen fontosak, érdemes úgy beállítani a nézetet, hogy azok teljes terjedelmükben olvashatók legyenek.

A felhasználói visszajelzések folyamatosan igazolják, hogy jól határoztuk meg a fejlesztés fő csapásvonalát a NetDoktor szoftverünk kapcsán.

„A NetDoktor felhasználóbarát, gyors, a betegágy mellett is elérhető, egyénre szabható használhatósággal bír, és a krónikus beteggondozást kifejezetten támogatja.”
(DR HASITZ ÁGNES háziorvos, diabetológus, üzemorvos, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség szakmai vezetője)