Mi a Netdoktor?

A NetDoktor több mint egy orvosi program. Egy olyan medikai rendszer, mely számos önálló szoftver közt létesít kapcsolatot.
Jelenleg fut egy fejlesztés, melynek a keretében egy az orvos és a pacientúrája közti intelligens kapcsolatot támogató applikáción dolgozunk. Ez az app az egészségmegőrzés, a prevenció és a betegellátás területén egyaránt hatékonyan alkalmazható lesz. A projekt keretében elkészülő okos telefonon futó, és az ellátást végző orvos szoftverével kommunikáló app számos kényelmi megoldást is nyújt majd.

NetDoktor-Lakossági Applikáció

Az applikációban megadott feltételek szerint kereshető lesz az ország összes orvosa, egészségügyi intézménye és patikája.
A páciens az appon látja az orvosának a rendelési időszakát és a foglalható szabad időpontokat. Az előjegyzéskor megadhatja a vizit okát, feltölthet leletet, stb. Az orvos pedig a NetDoktor naptárában illetve a NetDoktor orvosi appjában egyből látja a foglalt időpontot, a pácienst és a foglalás okát.
A NetDoktor értesítési modulja is kapcsolódni fog a lakossági mobilapplikációhoz, így a páciens az időszerű eseményekről (pl. védőoltások, szűrések, státuszvizsgálatok, gondozások, lejáró jogosítvány alkalmassági, KGY igazolvány, TP igazolás) nem csak az orvosának megadott e-mail címére kaphatja majd meg az automatikus értesítéseket, hanem az applikáción keresztül is. A funkció támogatja a pácienseket a tudatos egészségmegőrzés terén, az orvosokat pedig az aktuális indikátor célértékek elérésében.

Telemedicina

A NetDoktor pilotként szerepel az ÁEEK Telemedicina Projektjében. Ennek keretében illeszteni fogjuk a NetDoktor apphoz a projektben résztvevő eszközöket is. A lakossági appban a beteg által mért mérési értékek (vérnyomás, vércukor, testsúly, stb.) rögzíthetők a mérési naplóban, vagy akár a mérőeszközök automatikusan is át tudják azokat adni. A beküldött adatok felkerülnek az orvosi rendszerbe, a páciens kórtörténetébe is, jelezve, hogy azok a beteg által mért értékek.
További illesztéseken is dolgozunk. Az OMRON magyarországi képviseletével született megállapodás alapján 2020-ban a NetDoktorba automatikusan bekerülnek az Omron-Medistance Telemedicina Projektben résztvevő háziorvosok által kihelyezett telemedicina eszközök mérési értékei. A Szegedi Tudományegyetemmel is dolgozunk egy telemedicina modulton, amelyen keresztül a fejlesztés alatt lévő mobil apphoz kapcsolható lesz egy olyan holter EKG eszköz, amely 2-3 napon keresztül lehet a páciens mellkasán, úgy hogy az nem zavarja a mindennapi életben (nincs külön vezeték, doboz, fürödhet vele, stb.) és folyamatosan szolgáltatja az EKG jeleket Bluetoothon keresztül az app felé. Az SZTE által kidolgozott algoritmussal a jelek feldolgozásra és értékelésre kerülnek, és pitvarfibrilláció gyanúja esetén alarm jelet küld a háziorvos illetve igény esetén a bevont kardiológus felé.

Hiszünk benne, hogy az online technológiák hatékonyan alkalmazhatók a betegellátás és egészségmegőrzés területén is.