A második negyedévtől a háziorvosok az oltásra regisztráltak teljes listáját megkapják a NEAK-tól. Továbbra is elsőbbséget élveznek az idősek és az alapbetegségben szenvedők.
A háziorvosok szakmai vezetői összeállítottak egy ajánlást, ami segítséget jelent annak eldöntésében, hogy mely csoportok oltása a sürgetőbb. A szakmai ajánlás 4 preferencia szintet jelöl meg.

oltas_preferencia

A DeriCom fejlesztő gárdája beépített az orvosi szoftverbe egy új funkciót, ami többek közt segítséget jelent a 4 preferencia szint figyelembevételével szervezni az oltást.

NetDoktor Oltástámogató Panel

A NetDoktor Oltástámogató Panel a háziorvosi szoftveren belül kezel minden, az oltáshoz kapcsolódó információt. Az oltásra regisztráltakat folyamatosan, naprakészen tartja nyilván.

Leválogatások

Alkalmas arra, hogy a regisztráltak közül a különböző szempontokat figyelembe véve le lehessen válogatni azokat a pácienseket, akiknek a beoltása leginkább sürgető, és akik számára rendelkezésre áll a megfelelő oltóanyag. A leválogatott páciensek előjegyzése és kiértesítése is kezelhető ugyan ezen a panelen.

A NetDoktor Oltástámogató Panel az excell táblák helyett egy átlátható felület jelent. Egyszerűbbé és megbízhatóbbá teszi az oltási listák kezelését.

A LISTA

A Covid19 lista a Riportokon belül található. Automatikusan frissül a betegek kórtörténeti adataiból. Betölti azoknak az adatait, akik kórtörténetében szerepel, hogy már be lettek oltva valamely Covid19 vakcinával. Ugyanakkor a NEAK által megküldött lista is ide tölthető be. Az adatok importálása során a program azokat a rekordokat kihagyja, amely olyan személyekhez tartozik, akik már szerepelnek a listában, vagy nem a praxishoz tartoznak. Ezzel megelőzhető, hogy egyes páciensek többször is szerepeljenek a kimutatásban. Ha a páciensnek a személyes adatai között még nincs rögzítve az e-mail címe, vagy a telefonszáma, akkor a program a NEAK listában szereplő adatokkal feltölti az üres mezőket.

A felületen keresztül jól követhetők az oltásra váró és a már beoltott páciensek. Megjelenítésre kerül, ha már megtörtént az adott személy értesítése, és az is, hogy visszaigazolta-e a felajánlott oltást és az előjegyzett időpontot. A lista azt is mutatja, hogy ki, mivel, mikor lett beoltva, hol került sor az oltásra, valamint, hogy hány oltást kapott már meg.

Előjegyzés és értesítés

Az előjegyzés generálás funkció indításával az adott szempontok alapján leválogatott páciensek számára az oltási időpont is lefoglalható. Az előjegyzések automatikusan bekerülnek az előjegyzési naptárba.
Az előjegyzési időpont kezdő és záró időpontja, azon belül az oltások ütemezése tetszőlegesen beállítható. Ha rögzítve van a programban, hogy adott oltóanyag esetén hány nap elteltével javasolt a második oltás beadása, akkor lehetőség van rá, hogy a második oltásra is megtörténjen már ezen a ponton az időpontfoglalás.
Az adott csoport számára ezt követően az e-mail értesítés is kiküldhető. Ehhez már szükség van a NetDoktor Kommunikációs Modul használatára is. Az értesítés kiküldéséhez beépítésre került egy e-mail sablon. A sablon szövege tetszőlegesen módosítható, sőt az e-mailhez akár melléklet is csatolható (pl. oltási nyilatkozat). Az e-mail címzettjei előtt a további címzettek rejtve maradnak, ezzel is védve a személyes adatok biztonságát.

Szerkesztő ablak használata

A lista egy-egy rekordjának megnyitásával lehetőség van az egyes mezőkbe új információkat rögzíteni. Ha a páciens visszaigazolja, hogy a számára felajánlott oltóanyagot és időpontot elfogadja, vagy éppen hogy elutasítja, akkor ez, mint új információ bekerül a rendszerbe. Ha ebben az ablakban átírásra kerül az oltási időpont, akkor az automatikusan átvezetésre kerül az előjegyzési naptárban is, és fordítva. Ha az ellátás során a programba rögzítésre kerül, hogy a páciens az oltást megkapta, akkor az automatikusan bekerült a Covid19 listába is.

Színek jelentése

Azért, hogy ez a rengeteg információ jobban követhető legyen a riporthoz egy színkód is tartozik.

oltas_lista_szinek

Oltási nyilatkozatok kezelése

Azok a praxisok, amelyek használják a NetDoktor Orvos applikációt a kitöltött nyilatkozatokat egyszerűen szkennelni tudják, és elektronikus formában azonnal hozzáfűzhetik a pácienseik kórlapjához. Másik lehetőség, hogy az oltási nyilatkozatot a pácienssel történt egyeztetést követően az érintett egy tablet, vagy egy telefon képernyőjén aláírja, és a NetDoktor Orvos Applikáció azonnal beilleszti a dokumentumba, majd a szoftver elmenti a digitális tárba. A dokumentumtárba elmentett nyilatkozatok bármikor előhívhatók. Visszakeresésük gyors és egyszerű.

Ha szeretne többet megtudni az app rendelést támogató funkcióiról, nézze meg a bemutató videót.

A NetDoktor-Orvos alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play (android) és az AppleSore (iOS – iPhone) ) on-line áruházakból. Használja Ön is!

Oltóanyag leltár

Extra szolgáltatásként a NetDoktor Oltási Panel egy Oltóanyag Leltárt is tartalmaz. Amennyiben rögzítésre kerül az egyes oltóanyagokból bevételezett mennyiség, akkor a programból lekérhető a felhasznált, a már lefoglalt és a még szabad oltóanyag.

NetDoktor Oltástámogató Panel használatát bemutató videó

 

A NetDoktor Oltástámogató Panel használatát bemutató videó tartalma:

0:00-5:30
Az Oltásszervezési Panel átfogó bemutatása
5:30-7:20
Lista feltöltése
7:20-12:55
Leválogatások
12:55- 16:20
Mezők szerkesztése
16:20-25:00
Előjegyzés, oltás értesítés
25:00- 31:30
Színkódok

EESZT kapcsolat

A szoftverben rögzített információk átadására más, központi rendszerek felé (pl. EESZT) abban az esetben kerülhet sor, ha ez központilag engedélyezésre kerül. Addig a covid19 oltásokat a https://portal.eeszt.gov.hu felületen is szükséges adminisztrálni.