Megkérdeztük a felhasználóinkat, hogy mit tartanak a legnehezebben megoldható feladatnak a munkájuk során. A válaszadók döntő többsége az első három hely egyikén az információk páciensekkel történő gyors és hatékony megosztását jelölte meg. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a NetDoktor Praxis Weboldal szolgáltatásunkkal.

A NetDoktor Praxis Weboldal szolgáltatás igénybevételével a NetDoktor medikai rendszeren belül bárki létrehozhatja a praxisa honlapját különösebb informatikai ismeret nélkül. Egy friss hír közzététele nem sokban tér el attól, mint a beteg kórlapjának a kitöltése. A NetDoktor Praxis Weboldal Moduljának használatával megspórolható egy weboldalfejlesztő bevonása. Az oldal karbantartásával és a tartalmak frissítésével nem kell egy külső szolgáltatóra várni, mert a felhasználó maga is könnyen és gyorsan el tudja végezni.

Mit jelent mindez? Lássuk lépésről lépésre.

Saját Praxis Weboldal létrehozása

Első lépésben el kell dönteni, hogy mi legyen a weboldal URL címe! Az URL-t a NetDoktor fejlesztője, a DeriCom Kft állítja be.

A weboldal URL címe alaphelyzetben www.<<licenc-szám>>.netdoktor.hu (pl. H4001.netdoktor.hu), de ha szeretné lehet pl. www.<<saját név>>.netdoktor.hu, vagy www.<<rendelő név>>.netdoktor.hu is. Ez utóbbi változatok esetén a páciensek könnyebben rá tudnak találni a weboldalára az interneten külön (SEO) beállítások nélkül is.

A Praxis Weboldal tartalommal való feltöltése

Ha megvan a weblap URL-je, hozzá is lehet látni az oldal megfelelő tartalommal való feltöltéséhez. Ehhez rendelkezésre állnak előre létrehozott sablonelemek, képek és ikonok. Egyes tartalmi elemek automatikusan feltöltésre kerülnek a NetDoktor rendszerben már szereplő információk alapján.

Elérhetőségek

A weboldal felső részén jelennek meg a praxis elérhetőségei.
A praxis elérhetőségei között a cím és telefonszám mellett szerepel az e-mail cím is. Így a páciensek gyorsan és egyszerűen tudnak e-mail üzenetet küldeni.
Az elérhetőségeket a NetDoktor alkalmazás automatikusan feltölti a már előzőleg, a Praxis adatok között megadott adatokból. Így itt nem feltétlen kell újra megadnia azokat.
FONTOS: Ha a praxis adatok között is az orvos saját e-mail címe van felvéve, de azt nem szeretné publikussá tenni, vagy szeretné, hogy a praxis weboldalán egy olyan e-mail cím jelenjen meg, melyhez a munkatársaknak is van hozzáférése, akkor célszerű az e-mail címet átírni.
A weboldal Kapcsolat menü pontja alatt megjelenő űrlap használatával a páciensek üzenetei a praxis e-mail fiókjába és a Kommunikációs Modulba is megérkeznek.

ÁSZF és Adatvédelem

A praxissal kapcsolatba lépő személyek adatainak kezeléséről szóló Adatkezelési Tájékoztatót is megjelenítjük a praxis weboldalán. Biztosítunk egy minden részletre kitérő sablont, amiben a Felhasználónak csak saját adatait kell kitölteni, és máris eleget tesz a honlapja minden GDPR követelménynek. Természetesen más dokumentum is használható, ha a praxis rendelkezik ilyennel.

Intro kép vagy másnéven Borító kép

Képet választhat a NetDoktor Praxis Weboldal közös képtárából, vagy feltölthet saját képet is. FONTOS: A képen megjelenő Praxis név mező kitöltése során célszerű a pácienskör által ismert rendelőnevet megadni.

Infó dobozok
Rendelési idő

A páciensek szempontjából ez egy kiemelt fontossággal bíró információs panel, ezért érdemes minden esetben megjeleníteni ezt az infó dobozt a weboldalon. Ha a NetDoktor szoftverben a Praxis rendelőinek az adatai között meg van adva a rendelési idő, akkor az ide áttöltődik. Ha a rendelési időben változás történik, akkor az adatok automatikusan szinkronizálásra kerülnek az orvosi szoftver és a Praxis Weboldal között.

A NetDoktor Praxis Weboldal másik nagy előnye, hogy közös Tudástárral rendelkezik. A Tudástár a Szolgáltató DeriCom Kft által és a felhasználók által feltöltött tartalmakkal folyamatosan bővül. A közös dokumentumtár minden felhasználó számára szabadon elérhető és felhasználható a saját Praxis Weboldalán.

Aktualitások, Hirdetmények

Az Aktualitások és Hirdetmények részen megjeleníthetők a lakosság széles körében érdeklődésre számot tartó tájékoztatók. A bal oldali szalagon kiválasztva a megfelelő kategóriát lehet új dobozt létrehozni, a korábbi tájékoztató szövegeket szerkeszteni, törölni, vagy a dobozt elrejteni.

Letölthető dokumentumok

Itt tehetők közzé a letöltésre szánt dokumentumok. Ezeket a felhasználók maguk is létrehozhatják, vagy használhatják a közös Tudástár anyagait is. A saját maguk által létrehozott tartalmak megosztásával maguk is gazdagíthatják a közös Tudástárat.
Néhány kattintással olyan hasznos dokumentumok tehetők elérhetővé a páciensek számára mint, oltóanyag tájékoztatók, oltási nyilatkozatok, betegtájékoztató, állapotellenőrzési napló, járványügyi nyilatkozat, EESZT lakossági tájékoztató, stb.

Tekintsen meg néhányat a NetDoktor Praxis Weboldal szolgáltatásaival létrehozott honlapok közül, és inspirálódjon!

Dr. Hasitz Ágnes – Szentendre, háziorvos weboldala
Dr. Bányai Mónika – Pécs, háziorvos weboldala

Kérje kijelölt tanácsadó munkatársunk segítségét, vagy jelentkezzen a témában hamarosan meghirdetésre kerülő online fórumunk egyikére! Írjon nekünk!