1991. augusztus 6-án Tim Berners-Lee, a CERN tudósa útjára indította a világ első weboldalát, amely mindössze néhány mondatot és néhány linket tartalmazott. Habár az oldal eredeti tartalmával már nem létezik, egy 1992-es – kibővített – másolata még mindig látogatható. Miután a CERN 1993-ban szabadon felhasználhatóvá tette a World Wide Web technológiát, a világháló rohamos fejlődésnek indult. 29 évvel ezelőtt még csak egyetlenegy weboldal működött, ma már több mint 1,7 milliárd van belőlük.

Legyen Öné a következő!

Míg 30 évvel ezelőtt újsághirdetést adtunk fel, ha szerettünk volna eladni valamit, ma már elég egy adás-vételre szakosodott weboldalra regisztrálnunk, és máris emberek millióihoz juttathatjuk el a hirdetésünket. Míg 30 évvel ezelőtt műsorújságot vásároltunk, ha arra voltunk kíváncsiak, milyen filmet vagy színdarabot nézhetünk meg, ma már elég a böngészőben rákeresnünk a műsorra, sőt még a jegyet is megvásárolhatjuk vagy lefoglalhatjuk online.

Ma már valamennyi generáció az internetet használja, ha információra van szüksége valamiről. A hazai internethasználatra vonatkozóan 2020 januárjában közzétett adatok azt mutatják, hogy a 15-69 éves lakosság 87%-a legalább havonta egyszer meglátogatja a világhálót, ami azt jelenti, hogy 6.175.500 fő internetezik hazánkban. Az adatokat publikáló piackutató cég arra számít, hogy a pandémia következtében a „Baby boomerek”, azaz a 55-73 évesek körében is jelentős nőni fog az internetezők aránya, és ezzel év végére el fogjuk érni a 90%-os internetpenetrációt a 15-69 évesek körében. (forrás: NRC Kft)

Ha valakinek vízvezeték szerelőre van szüksége, fellép az internetre, és elindít egy keresést. Ha lakásbiztosítást szeretne kötni, online kiválasztja a számára megfelelő szolgáltatást, sőt még a szerződést is megkötheti a neten.

Ezért most egy olyan szolgáltatást indítunk, ami valamennyi netdoktoros praxis páciense számára megteremti annak a lehetőségét, hogy ha háziorvosi ellátással kapcsolatban szeretne információhoz jutni, azt megtalálja a számítógépén vagy az okostelefonján.

A NetDoktor MicroSite szolgáltatás keretében minden netdoktoros praxis néhány perc alatt egyszerűen, minden informatikai tudás nélkül létrehozhatja és adminisztrálhatja saját weboldalát. A lap kinézete, színvilága egyedileg beállítható, és az is, hogy milyen elemeket tartalmazzon. Az egyszerű 1-2 menüpontos bemutatkozó honlaptól egészen a praxis szolgáltatásait és díjait, a betegellátással kapcsolatos tudnivalókat, hirdetményeket, híreket, orvosi tanácsokat, letölthető dokumentumokat, stb. tartalmazó összetett weboldalig ki tudja alakítani praxisának páciensei felé megjelenő felületét.

A NetDoktor Microsite nagy előnye egy külső cég által kifejlesztett orvosi honlappal szemben, hogy teljesen integrált a NetDoktor Medikai szoftverrel, a NetDoktor Orvos Mobil App-al, a NetDoktor Páciens Mobil App-al és a NetDoktor VIR betegbehívó modullal. Így a honlapon megjelenő információk nagy része a medikai rendszerből származik, nem kell külön feltölteni illetve aktualizálni őket.

Néhány felhasználó közreműködésével már teszteljük a szolgáltatást, és hamarosan széles körben is elérhetővé tesszük.