NetDoktor Praxisközösség modul

Praxisközösségi csoportmunkát támogató medikai rendszer  

Miért Praxisközösség?

Az 53/2021. (II.9) Kormányrendelet anyagilag támogatja a háziorvosok (felnőtt-, gyermek- és fogorvosok) “laza” vagy “szoros” praxisközösségben történő csoportmunkáját.

Míg a “laza” praxisközösségekben a közösen kialakított helyettesítési és ügyeleti rend, meghatározott prevenciós rendelés és közös módszertan alkalmazása az előírás, Addig a “szoros” praxisközösségek esetén ezen felül más szakképesítésekkel rendelkező kollégák többletszolgáltatásaiért többletfinanszírozás igényelhető. Mind a “laza” mind a “szoros” praxisközösségek esetén előírás praxis és praxisközösségi szintű morbilitási, mortalitási és egyéb statisztikák, jelentések folyamatos készítése.

 Miért NetDoktor?

A Dericom Kft. tagja volt a 2012 és 2016 közötti SH/8/1 Svájci Projekt fejlesztői konzorciumának, amely az alapellátási praxisközösség modell informatikai hátterét dolgozta ki. Az itt szerzett tapasztalatokat is kamatoztatja a NetDoktorban.

Az alapellátásban egyedülálló on-line technológián működő NetDoktor flexibilisen testre szabható mind a laza, mind a szoros praxisközösségek igényeihez, bármikor a praxisok egymással öszekapcsolhatók “laza” módon a helyettesítéses illetve ügyeleti csoportmunka érdekében. Számtalan PK szintű prevenciós, morbilitási, forgalmi stb. statisztika és jelentés érhető el a rendszerben. 2018 óta a NetDoktor több Praxisközösség számára biztosít  teljeskörű informatikai hátteret.

A NetDoktor felhasználóbarát, gyors, a betegágy mellett is elérhető, egyénre szabható használhatósággal bír, és a krónikus beteggondozást kifejezetten támogatja. Praxisközösség esetén pedig felbecsülhetetlen a praxisközösségi modul használata, amely más program esetén nem áll rendelkezésre!

Dr. Hasitz Ágnes

háziorvos, , diabetológus, üzemorvos, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség szakmai vezetője

Mindenplatform

A projekt során a projekt vezetés és a felügyeleti szervek által elvárt összesítések, statisztikák, jelentések előállítása.

Kiknek ajánljuk a NetDoktor Praxisközösség Modult?

R

Azon praxisoknak, akik “laza” vagy “szoros” praxisközösségekben gondolkodnak.

R

Azoknak a praxisközösségben résztvevőknek, akiknek fontos a hatékony csoportmunkát támogató informatikai háttér.

R

Akiknek fontos, hogy többlet adminisztráció
nélkül, határidőre el tudják látni a praxisközösségi feladataikat.

R

Akinek fontos, hogy bárhol, bármikor, szinte bármilyen eszközzel
tudjanak rendelni, egymást helyettesíteni.

A Praxisközösségi modul szolgáltatásai

  • Praxisok flexibilis összekapcsolhatósága Praxisközösséggé a PK vezető által meghatározott jogosultságok mellett.
  • Praxisok közötti helyettesítések, ügyeleti ellátások igény szerinti kialakítása.
  • A praxisközösséghez tartozó praxisok számára közös informatikai felület biztosítása és adatszolgáltatás támogatása.
  • A praxisközösségi munkatársak feladatvégzésének összehangolásához automatikusan szinkronizálódó közös naptár és közös adminisztrációs felület biztosítása.
  • A PK management számára praxisközösségi riportolási, statisztikai és jelentési felület biztosítása.
  • A felmerülő informatikai igények rugalmas megvalósítása.
  • Lakossággal történő kapcsolattartás kommunikációs hátterének biztosítása.

Miért ajánljuk a NetDoktor teljeskörű szolgáltatását?

A jó szoftver csak az alap. A rendszerbevezetés akkor lesz sikeres, ha a szállító kiforrott szoftverbevezetési módszertannal és folyamatos fejlesztésekkel, szerteágazó integrációs lehetőségekkel, valamint rugalmas ügyfélszolgálattal áll az ügyfelek rendelkezésére.

A  Netdoktor egy új generációs rendszer. Szokták ezt így használni a gyógyszer csoportoknál is. Ez teljesen hasonló. Csak az alap verziót lehet összehasonlítani a többivel, de nyilván úgy is sokkal jobb. Viszont ha komplexen nézem, akkor nem lehet összehasonlítani, mert az olyan, mintha az almát a krumplihoz hasonlítanánk, tehát értelmezhetetlen.”

Dr. Bányai Mónika

Pécs - háziorvos

Mindenplatform

A rendszer már bizonyított a PRAXISKÖZÖSSÉGEK LÉTREHOZÁSÁRA IRÁNYULÓ EFOP 1.8 PÁLYÁZAT nyerteseinek körében.

A galéria megtekintséhez kattintson a képekre.

Jellemzők

Integrált működés

A háziorvosi szoftver és a praxisközösségi platform összekapcsolása lehetővé teszi az adatok oda-vissza áramlását. Az orvos direktben delegálhattuk a pácienseket az egészségügyi állapotfelmérést követően a szükségesnek ítélt foglalkozásokra, és az azokon rögzített adatok, visszakerülnek az adott páciens háziorvosának medikai szoftverébe, a beteg dokumentációjába.

Egészségterv generálás

A kérdőívek beviteli adatai alapján a rendszer automatikusan létrehozza az egészségtervet, mely igény szerint módosítható. Az egészségtervet elektronikusan, e-mailben elküldheti vagy a NetDoktor Páciens applikáción keresztül is értesítheti pácienseit. 

Kevesebb adminisztráció

A praxisokban végzett egyéni állapotfelmérések informatikai támogatása, adatok rögzítése a praxisokban szereplő adatok felhasználásával, az EÁF lapokkal kapcsolatos adminisztráció és adatszolgáltatás támogatása.

Távoli elérés

Az online működésnek köszönhetően az orvos és asszisztens akár otthonról rendelhet, vagy alakíthat ki más praxissal helyettesítést, anélkül, hogy a rendelőben bármit át kéne alakítania.  A technológiából adódóan a rendszer teljesen flexibilisen tud két vagy több praxist ideiglenesen vagy állandó módon összekapcsolni.

Ügyféltámogatás

A rendszerbe épített online help-desk funkció és napi 12 órás telefonos ügyfélszolgálat áll a felhasználók rendelkezésre.

Közös naptár

A NetDoktorban található naptár segítségével könnyedén áttekinthető a praxisközösségi munkatársak tevékenysége. A naptár automatikusan aktualizálódik, jelzi a szabad időpontokat, melyekre a páciensek közvetlenül a szoftverből delegálhatók.

Kérdés-Felelet

Kapunk segítséget, hogy könnyedén elsajátítsuk a szoftvert?
A praxisközösségi orvosok, nővérek és munkatársak folyamatos informatikai támogatása és oktatása.
Hogyan tudom követni a prevenciós tevékenységem teljesítményét?

Az ellátáshoz a praxisközösségi tevékenységek hozzácsatolhatók, és ezek a szolgáltatások a riportokban könnyedén lekérdezhetők és összesíthetők. A program ellenőrzi az OKFŐ által az egyes tevékenység csoportokra meghatározott pontarányokat (15%, 30%) is.

Hogyan láthatom a praxisközösségi munkatársak foglalkozásait?
A NetDoktorban található naptár segítségével könnyedén áttekintheti munkatársai tevékenységét, illetve beírhatja páciensét egy kiválasztott  eseményre.  
Hogyan készítsem el a negyedéves jelentést?

A jelentés benyújtását a praxisközösségi vezető felelősségi körébe sorolja a rendelet. A NetDoktor könnyű összekapcsolhatóságának köszönhetően hatékonyan képes támogatni a jelentések elkészítését és a vállalt kötelezettségek teljesítésének folyamatos összehangolását, nyomon követését a teljes praxisközösség egészének tekintetében.

Honnan érem a NetDoktor Praxisközösség modulját?

A NetDoktor praxisközösségi modulját számítógépéről egy böngészőn keresztül, vagy bármilyen okos eszközről elérheti.

Lépjen kapcsolatba velünk!