Az utóbbi években több olyan program is elindult, melyek célja az egészségügyi ellátórendszer módszertani, informatikai fejlesztése, a szűrések és prevenciós tevékenységek bővítése, a betegellátás színvonalának emelése, hatékonyságának javítása, valamint a humánerőforrás megtartása és bővítése. Ebbe a sorba illeszkedik a CSOPORTPRAXISOK, PRAXISKÖZÖSSÉGEK támogatása és a „HÁROM GENERÁCIÓVAL AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM I-II.” (továbbiakban 3G) elindítása.
A NetDoktor támogatja a Praxisközösségeket és a 3G program résztvevőit a kötelezően előírt adatok gyűjtésében és rögzítésében, valamint a megkerülhetetlen adminisztrációs feladatok gördülékeny elvégzésében.
Az adminisztrációs feladatokat a rendszer nem csak a felhasználó által felvett saját ellátási sablonokkal hanem komplett orvos szakmai sablonokkal is segíti. Továbbá gyorskeresők és orvos-szakmailag támogatott automatizmusok is beépítésre kerültek a hatékony munkavégzés biztosítása érdekében.

A NetDoktor jelenleg a következő támogatásokat nyújtja:

  • A praxisközösségben résztvevő praxisok közötti informatikai kapcsolat kialakítása, amely alapja a praxisközösségi csoportmunkának.
  • A praxisközösség munkatársai és az együttműködő EFI iroda dolgozói számára informatikai felület biztosítása (NetDoktor szoftveren belül) a nyújtott többletszolgáltatások adminisztrálására.
  • A praxisokban végzett egyéni állapotfelmérések informatikai támogatása, adatok rögzítése a praxisokban szereplő adatok felhasználásával, az EÁF lapokkal kapcsolatos adminisztráció és adatszolgáltatás támogatása.
  • A praxisközösségi munkatársak (dietetikusok, gyógytornászok, egészségpszichológus, stb.) által nyújtott többletszolgáltatások közös naptáron keresztüli tervezésének, ütemezésének, adminisztrálásának teljes körű biztosítása.
  • A projekt során a projekt vezetés és a felügyeleti szervek által elvárt összesítések, statisztikák, jelentések előállítása.
  • Folyamatos kapcsolattartás a praxisközösség szakmai képviselőivel.
  • A praxisközösségi orvosok, nővérek és munkatársak folyamatos informatikai támogatása és oktatása.
  • A felmerülő igényekkel kapcsolatos informatikai fejlesztések megvalósítása a projekt időtartama alatt.

Jelenlegi felhasználóink körében a szoftver már bizonyított.

„A NetDoktor felhasználóbarát, gyors, a betegágy mellett is elérhető, egyénre szabható használhatósággal bír, és a krónikus beteggondozást kifejezetten támogatja. Praxisközösség esetén pedig felbecsülhetetlen a praxisközösségi modul használata, amely más program esetén nem áll rendelkezésre!”
(DR HASITZ ÁGNES háziorvos, diabetológus, üzemorvos, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség szakmai vezetője)

A korábban felsorolt szolgáltatások közül a NetDoktor közös naptár funkciójának bemutatásába kicsit részletesebben is belemegyünk, azért, hogy azok is kedvet kapjanak a NetDoktor kipróbálásához, akik még nem találkoztak ezzel az orvosi programmal. Szoftverünk támogatja a praxisközösségek és a 3G programban résztvevő orvosok, dietetikusok, gyógytornászok, egészségpszichológusok munkájának a tervezését, ütemezését és adminisztrálását. A NetDoktor határidő naplójában meg tudjuk tekinteni adott kolléga, adott napra vonatkozó bejegyzéseit. A legördülő listából ki tudjuk választani azt a munkatársat, akinek a bejegyzéseit látni szeretnénk. Kiválaszthatjuk azt is, hogy milyen típusú bejegyzéseket szeretnénk megtekinteni, például a visszarendeléseket, az előjegyzéseket, stb.
További lehetőség, hogy adott betegre vonatkozó bejegyzések közt keressünk. Ehhez meg kell adnunk a páciens nevét, majd a találatok közül a név mellett megjelenő további információk (születési dátum, kartonszám, TAJ, stb.) alapján ki kell választanunk a kívánt beteget. Ezt követően megjelennek az adott pácienshez tartozó bejegyzések, melyek közt kereshetünk, és a kiválasztott bejegyzést szerkeszteni is tudjuk.
A határidő napló kezelését egy rövid videó is bemutatja.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje bemutatónkat!