Tartsa kézben Praxisát!

Rendeljen bárhol, bármikor szabadon! Használja laptopon, táblagépen vagy akár mobiltelefonján. Tapasztalja meg a valódi szabadságot, rendeljen informatikai feladatoktól mentesen

Refenciák

Válassza az Ön által használt szoftverről áttért referenciákat, vagy böngésszen és olvassa a többi elégedett ügyfél élménybeszámolóit.

Ügyfeleink véleménye a NetDoktorról

” Jól áttekinthető felület, a legfontosabb adatok néhány másodperc alatt elérhetőek, gyorsan képbe tud kerülni az orvos a helyzetét illetően. A kiváló integrált EESZT funkció miatt elfelejtettük a leletek kézi felvételét, nincs elhagyott kihagyott lelet. “

Dr. Czifra Árpád / Visual Ixdoki

Debrecen - felnőtt háziorvos

“A legfontosabb, hogy mindig innovatív és felhasználóbarát, a betegellátást így egyre könnyebbé és magasabb színvonalúbbá teszi a szoftver. Szeretek a csapattal együtt dolgozni, mert a kollégák nagyon készségesek és gyorsak. Mindent megtesznek azonnal, amit kérünk.”

Dr. Hasitz Ágnes / MedMaxPro

Szentendre - felnőtt háziorvos

“Immár több éve használom a NetDoktort. Soha nem “fagyott le” a rendszer, megbízhatóan működik. A piacon kapható rendszerek közül kiemelkedő kíváló program a NetDoktor.”

Dr. Juhász Attila / MedMax

Nagymaros - felnőtt háziorvos

Dr. Hasitz Ágnes / Átállás MedMaxPro: 2019.03.23.

Dr. Hasitz Agnes

Dr. Hasitz Ágnes
Szentendre – felnőtt háziorvos

“A legfontosabb, hogy mindig innovatív és felhasználóbarát, a betegellátást így egyre könnyebbé és magasabb színvonalúbbá teszi a szoftver. Szeretek a csapattal együtt dolgozni, mert a kollégák nagyon készségesek és gyorsak. Mindent megtesznek azonnal, amit kérünk.”

Átállás: MedMaxPro – 2019. 03. 23.

Dr. Mérnyi Ágnes / Átállás MedMaxPro: 2020.09.21.

 

 

Dr. Mérnyi Ágnes

Nyíregyháza – házi gyermekorvos

“Sokkal jobban szeretjük a NetDoktort mint a MedMaxProt, sokkal több lehetőséget látunk a NetDoktorba. A szülők sokkal elégedettebbek hogy emailen is megkaphatják a dokumentumokat. Imádjuk a statisztikákat, grafikonokat a programba. A járvány alatt a programban található naptár is nagy segítség számunkra.”

 

 

Dr. Bojti István / Béres Henrietta APN / Átállás MedMaxPro: 2019.02.11.

Dr. Bojti István 

Nyíregyháza – felnőtt háziorvos

 “Bármikor hozzáférek a háziorvosi praxis adataihoz, akár egy telefonon is.”

Béres Henrietta APN

 • A keresés (pl. diagnózis, intézmény, páciens stb) egyszerűbb, nem jelent problémát.
 • A beállítási lehetőségek száma sok, és folyamatosan növekszik, így felhasználónként személyre szabható.
 • A gyógyszerfelírás könnyebb, egyszerűbb, áttekinthetőbb.
 • A figyelmeztetések beállítása és megjelenítése könnyíti a szakmai munkát.
 • A jelentések küldése rövidült.
 • Nincs szükség rendelés végén mentéseket végezni, ami eddig akár 20 percet is igénybe vett, nincs szükség egyéb biztonsági mentésekre.
 • A fejlesztőktől jövő értesítések és tájékoztatások ( pl. EESZT rendszer leállásról stb) nagyon hasznos.
 • Fejlesztési igény felmerülésekor közvetlen kapcsolatfelvétel a rendszeren belül, és a válaszértesítések azonnali megjelenés is támogató.
 • Dokumentumok rögzítése, ami az adminisztrációs munka jelentős részét képezte jelenleg csak minimális időt vesz igénybe.
 • Prevenciós feladatok elvégzésére van lehetőség, mely szűrhető, statisztikázható.
 • Szakmai munkát segíti a SCORE, CV rizikó besorolás, és a FINDRISC szerinti meghatározások.
 • Saját sablonok, kérdőívek illeszthetők be a programba.
 • Ellátás megnyitása nélkül lehet adminisztrálni a páciens kórelőzményével, életmódjával, stb kapcsolatban.
 • Sokkal több statisztika készíthető el.
 • Határidőnapló jól használható.
 • Elvégzendő feladat, feljegyzésekre, üzenet hagyására van lehetőség.
 • Csoportos e-mail, sms küldhető a programból.
 • Dokumentum tárban is könnyebb a keresés, és leválogatás.
Dr. Kováts György / Átállás MedMaxPro: 2018.12.03

Dr. Kováts György 

Himesháza – felnőzz háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

A DeriCom Kft.-vel az évek során kialakult bizalmi kapcsolat, illetve az informatikai teendők alóli mentesülés voltak számomra a fő érvek a NetDoktor mellett.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

A szoftverváltás korrekt és hibamentes volt, mondhatni tökéletes szervezés mellett.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

A gyors elérhetőség fontos szempont számomra, illetve a mentés és a karbantartás kényelmetlenségeivel sem kell többé szembenéznem.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?
A supportos kollégák korrektek, mindig elérhetőek, és mindig találnak megoldást a problémáimra.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

A sebesség az, amiben a legnagyobb változást tapasztaltam, pillanatok alatt tudok váltani ellátási részt, olyan mintha egy könyvet lapozgatnék.

Dr. Poór László / Átállás MedMaxPro: 2019.04.15.

 

Dr. Poór László
Budapest- felnőtt háziorvos

 

 Mióta praktizál, hány beteget lát el, mióta partnere a DeriComnak és mikor kezdte használni a NetDoktort?

Belgyógyászként kezdtem a pályafutásom 1999 – től egészen 2005-ig tartott. Háziorvosként 2006-ban kezdtem el dolgozni és azóta vagyok Dericom Kft. partnere. Jelenleg egy 2050 fős praxist látok el. A Netdoktorra 2019-ben tértem át.

 Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

A GDPR életbelépése komoly feladatokat ró az adatbiztonság terén az orvosokra is. A praxis pacientúrájának adatbiztonságát egyértelműen a praxis vezetőjének kell biztosítania, és megtennie minden olyan biztonsági intézkedést, ami az adatincidens esélyét minimalizálja. Ez komoly technikai felkészültséget igényel. Aki ezzel nem rendelkezik, jobb, ha szakértőt bíz meg a feladattal. A NetDoktor on-line használata esetén, a betegadatok a DeriCom banki biztonságú szerverein vannak, amelyek adatvédelmét és adatbiztonságát a cég szavatolja. A rendelőben használt gépeken semmilyen adat, és program nincs eltárolva, és ezzel a megoldással a mentések és program frissítések feladata sem terheli a praxis dolgozóit. A munkatársaimmal nagyon megszerettük, hogy azokkal az adminisztrációs feladatokkal, melyekkel nem feltétlenül szükséges nekünk magunknak foglalkoznunk, valaki megbízható módon elvégzi helyettünk. A NetDoctor online használata lehetővé teszi azt is, hogy az okos telefonomon a betegágy mellett is használhassam, megtekinthessem a páciens kórtörténetét, tájékozódjak a rendelet gyógyszereiről és felvigyem az ellátást, megelőzve ezzel, hogy a rendelőbe visszatérve kelljen azt rögzíteni.

Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

Szerencsére a rendszer olyan technológiákat használ, hogy szinte bármilyen eszközön futtatható, ami képes csatlakozni a világhálóhoz. Úgy működik mint, amikor a böngészőben megnyitunk egy weboldalt. A kialakításának köszönhetően reszponzív, és a képernyő méretéhez igazodva jelenik meg a felhasználói felület. Már kis sávszélesség mellett is megbízhatóan használható.

 Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során?

Leginkább az adatkonvertálás és a betanulás menete miatt aggódtunk, de mint kiderült feleslegesen. A DeriCom munkatársai több próba konvertálást is elvégeztek és volt lehetőségünk az új adatbázisba átkerült adatok ellenőrzésére is. A hiányzó adatokat a munkatársaimmal néhány óra alatt rögzítettük, és ezt követően indult élesben a rendszer. A betanulást a személyes tanácsadás mellett oktatófilmek és online elérhető tesztrendszer is segítette.

 Voltak-e személyre szabott kéréseik a beállításokat illetően és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

Természetesen mint minden új felhasználónak voltak kéréseim, szerencsére volt lehetőségem személyesen is találkozni néhány kollégával. A Dericom Kft. munkatársaitól maximális kiszolgálást kaptam és azóta is bármikor a rendelkezésünkre állnak.

 Hogyan fogadták a kollegák az új rendszer bevezetését?

Az újtól való félelem érzést segített legyűrni, az a hatékony segítségnyújtás, melyet a Dericom ügyféltámogatást végző munkatársai részéről tapasztaltak, ám az igazi áttörést a személyes tapasztalatok és sikerélmények hozták meg.

 A lassan egy éves együttműködés tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

Megbízhatóság, színvonalas ügyfélszolgálat, a korszerű technológiák alkalmazása a rendelőkben zajló munkafolyamatok gyorsabb és hatékonyabb elláthatósága érdekében.

Dr. András János Béla / Katona Adrienn asszisztens / Átállás MedMaxPro: 2020.04.06.

 

Dr. András János Béla
Tapsony- Vegyes körzet

Miért választotta a NetDoktort?

Egy pályázat kapcsán modernizáltuk informatikai eszközeinket, új laptopokat szereztünk be. Ekkor úgy döntöttem, hogy MedMaxPro szoftverünket is újabbra, korszerűbb megoldásra cserélné.

Katona Adrienn – asszisztens

 

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról? 

Abszolút pozitív volt a szoftveráltás, minden gördülékenyen ment, a kollégák óramű pontossággal tartották magukat a megbeszéltekhez.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

A nyomtatványok könnyen, gyorsan előhívhatók, a páciens adatai, diagnózisa, stb. beemelhetők.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Amikor segítséget kértem, mindig azonnal reagáltak, tartották magukat a megbeszéltekhez.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Az internetes felület miatt gyorsabb a működés, emellett szabadságot ad, hogy nem kell heti mentéseket végrehajtani.

Dr. Cserni István Szabolcs / Átállás MedMax: 2019.02.18.

Dr. Cserni István

Verőce – felnőtt háziorvos

Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

Elsősorban a mobilitás, webes elérhetőség miatt döntöttem a NetDoktor mellett. Fontos számomra, hogy otthonról is bármikor teljes funkciójában el tudom érni az adatbázist. Fontos, hogy helyettesítés esetén a kolléganőm a saját rendelőjéből egy kattintással el tudja érni az adatbázisomat.

Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

Nem volt szükség új infrastruktúrára

Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

A magisztrális receptek és 17 év szkennelt dokumentumainak a konverziója nem volt egyszerű művelet, de néhány hét alatt sikerült megoldani.

Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

2-3 hét alatt beletanultunk az új rendszer működésébe.

Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

Nagyon együttműködő a NetDoktor csapata. Nyitottak a szakmai kérdésekre, nyitottak a korrekt szakmai megvalósításra. Azt gondolom, hogy a fejlesztések jó irányba haladnak, ehhez próbálok minden szakmai segítséget én is megadni.

Miért javasolná az ERODIUMot használó orvosoknak, ügyfeleinek a NetDoktort?

Az Erodium Rendszer a NetDoktorral alakította ki a legkomplexebb együttműködést. Közös webablakban tudunk dolgozni, meg tudjuk nyitni a pácienskarton közvetlen a behívással, illetve az otthon rögzített adatok egyrészét már képesek vagyunk automatikusan átadni Netdoktornak.

Azt gondolom, hogy jelenleg a piacon a Netdoktor a legkorszerűbb, leginnovatívabb háziorvosi szoftver, ami jól illeszkedik az Erodium rendszerhez.

Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

Nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Mindig megkapom a szükséges segítséget, rövid időn belül.

Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

A laboratóriummal való közvetlen kommunikációs csatornát nem sikerült még kialakítani, pedig ezen már régóta dolgozunk. Persze be kell vallanom, hogy itt inkább a labor fogadókészségével van a probléma, mindenesetre, ez nagyon fontos lenne, hogy megvalósuljon.

Dr. Juhász Attila / Járkai Zoltánné asszisztens / Átállás MedMax: 2019.03.25.

 

Dr. Juhász Attila

 Nagymaros -felnőtt háziorvos  

 

 

Korrekt és részletes tájékoztatást kaptam a programmal kapcsolatban a HAOSZ kongresszuson akkor, praktikusnak találtam már első ránézésre. Immár több éve használom a NetDoktort ami mindenképpen ki emeli a többi szoftver közül az webes felület, lehet látni a nyomtatványos előnézetét és könnyű szerkeszthetőséget biztosít a program. Soha nem “fagyott le” a rendszer, megbízhatóan működik. A piacon kapható rendszerek közül kiemelkedő kíváló program a NetDoktor.

 

Járik Zoltánné asszisztens

 

Miért választották a NetDoktort?

Amiatt, hogy a szoftver internetalapú, bármilyen böngészőben és bármilyen PC-n, tableten és mobiltelefonon használható, így nagy rugalmasságot ad a betegellátásban illetve könnyen hozzáférhetek a pácienseim ellátási adataihoz a rendelőn kívül is. Emellett részletes ismertetőt kaptam Skype-on keresztül a szoftver működéséről, funkcióiról.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Rövid határidőn belül elvégezték a konvertálást, a folyamat korrekt és gyors volt, nálam szinte nem is volt adatvesztés

 Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Átlátható, az alapfunkciók használata nagyon könnyen megtanulható volt, egy ablakon belül elérhető minden. Nekem kifejezetten megkönnyíti a munkát, hogy az Erodium betegbehívó rendszer be van építve a programba, ahogy a pácienst behívom egy gombnyomással, azonnal megnyitja a kartonját. Az EESZT tökéletesen, stabilan működik rajta, funkciói gyorsak. A beutalóknál, nyomtatványoknál (pl. igazolások, jogosítvány, NRSZH beutaló) automatikusan megjelenik egy nyomtatási előnézet kifejezetten esztétikus formátumban, szerkeszthetően. A külön modulok közül számomra a legpraktikusabb az Indikátor modul, amely jelzi, hogy milyen vizsgálatot szükséges még elvégeztetni illetve melyik indikátorral kell még foglalkozni az adott páciensnél.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Abszolút korrekt, segítőkész ügyfélszolgálat.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

A Medmaxról tértem át, a legfontosabb különbség a rugalmasság, hogy interneten keresztül bárhonnan elérhető.

  

Dr. Várkonyi Katalin / Átállás MedMax: 2020.01.06.

Dr. Várkonyi Katalin 

Szeged – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

Az online elérhetőség volt a fő szempont, mivel helyfüggetlen a munka, a nappaliból vagy a teraszról is tudok receptet írni. Előfordult, hogy hétvégén, otthonról nyitottam meg egy leletet, COVID-19 tesztet, amit nagyon vártunk, persze ez nem egy hétköznapi eset, mégis jól példázza, milyen fontos az orvosi szoftver állandó hozzáférhetősége.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Egészen jól ment a folyamat, egyedül az összefoglaló orvosi vélemények (“4oldalas”) dokumentumok nem jöttek át, ez nem volt megoldott akkoriban.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

A NetDoktort a kolléganők használják többet a mindennapokban, én inkább lekérdezéseket indítok. A lehetőségek közül a távoli EESZT bejelentkezést tudnám kiemelni, gond nélkül be tudom léptetni az asszisztenseket az EESZT-be.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Kapcsolattartónk munkájával tökéletesen elégedett vagyok. Nem tudtuk még olyan problémával felhívni, amire ne tudott volna megoldást találni.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Az online hozzáférés óriási előny.

 

Dr. Bányai Mónika / Átállás MedMax: 2020.05.25.

Évekkel ezelőtt a betegirányító rendszer bevezetése nagy változást hozott praxisunk életébe, alapjaiban megváltozott a komfortérzetünk a mindennapi rendelések során. Az Erodium betegirányító rendszer alapító háziorvosától hallottam először a Netdoktor szoftverről.

A betegirányító rendszer előnyei megtanítottak arra, hogy érdemes nyitottnak lenni az innovatív megoldások irányába . Szerettem volna megismerkedni a Netdoktorral annak ellenére, hogy korábbi szoftveremmel elégedett voltam. A próbakonvertálást követően először nem volt elég kapacitásom erre, de pár hónappal később a járvány kapcsán kiderült, hiba volt a váltás halasztása. Nagy szükség lett volna rugalmas működésre, de sajnos korábbi szoftveremnél erre nem volt lehetőségem. Így mielőbb Netdoktorra váltottam.

A rendelőben mindig adott volt két korszerű munkaállomás, a váltás miatt fejlesztésre nem volt szükség. Ugyanakkor a meglévő eszközeinket jobban kihasználjuk. A mindennapi betegellátás részévé vált az okostelefon, mely lehetőséget teremt a gyors és egyszerű szkennelésre, diktafon használatra, betegekkel történő kommunikációra. Több háziorvosi szoftverváltást megéltünk az elmúlt 10 évben. Tapasztalatunk szerint zökkenőmentessé lehet tenni az átállást, ha szánunk időt az új program megismerésére.

A Dericom Kft. oktatással foglalkozó kollégájának segítsége, illetve a rövid oktató videók megnézése nagyon sokat segített számunkra és nehézségek nélküli indulást tett lehetővé. Nagyon pozitív, hogy a Netdoktorral való ismerkedés nem rendelői számítógéphez kötött, hanem bárhonnan elérhető internet hozzáférés esetén. Ilyet korábban máshol nem tapasztaltam. Sajnos előfordult rendelői számítógépem sérülése során, hogy a rendelői munka átmenetileg leállt és új számítógép beszerzésére, újratelepítésre volt szükség. Mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor nincs elég gyors segítség. Ez ma már nem fordulhat elő, mert az adatok nem a rendelői számítógépen tárolódnak, hanem……passz…??  Eddigi munkám során dolgoztam Visual Szolga, Visual x, Medmax szoftverekkel. Ezen programok adta lehetőségeket – főleg az xDoki esetében – igyekeztünk maximálisan kihasználni. A jól bevált, megszokott funkciókat kerestük mindig az új szoftverekben több-kevesebb sikerrel.

A Netdoktorban megtalálom egyben az eddig külön-külön hasznosnak tartott funkciókat, és személyes kedvencem is lett. Sokszor látom, hogy felmerül fórumokon a programváltás kérdése. Milyen programra érdemes váltani? Általában ilyenkor az érdeklődőnek mindenki a saját szoftverét javasolja. Azt gondolom, hogy nem lehet egyetlen jó szoftvert megnevezni. Abban hiszek, hogy mindenkinek a saját magához leginkább illőt kell megtalálnia, hisz nem vagyunk egyformák. Ahhoz hogy ez megítélhető legyen, érdemes nyitottnak lenni, többet megismerni, kipróbálni. Korábban azt gondoltam, hogy a Netdoktor legnagyobb előnye a böngészőből történő elérhetőség lesz.

A rugalmas felhasználási lehetőség mellett azonban kiemelném, hogy rendkívül könnyen kezelhető, letisztult, felhasználóbarát, magam igényeire szabható könnyen, egyszerűen. Egyedülálló innovatív megoldásokat használ, folyamatosak a fejlesztések. Szeretem a saját levelezőrendszert, a dolgozók közti chat lehetőséget, post it funkciót. Pácienseink részéről nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a mobilapplikáció használatát illetően. A legidősebb felhasználónk 82 éves. Hangsúlyoznom kell, hogy különösebb informatikai szaktudás nélkül valósítható meg mindez. Pár hónapja még nem tudtam elképzelni a webes felület használatában rejlő szabadságot, ma pedig már el sem tudom elképzelni, hogy másképp legyen. Személyes kapcsolattartóm rendkívül segítőkész, de ez elmondható a Dericom Kft. teljes csapatáról is.

A járvány miatt megváltozott a betegellátás módja. Fontos volt az új helyzethez alkalmazkodnunk, hogy a korábbinak megfelelően hatékony maradhasson. Az állandó telefoncsörgés szervezéssel mérsékelhető. Bevezettük a tömeges e-mail tájékoztatást, mely jelentősen segítette pácienseink informálását. A pár hónap alatt kialakult új rendnek megfelelően pácienseink többsége ma már előnyben részesíti a telefonnal szemben az e-mailben, mobilapplikáción, Erodium felületén keresztül történő kommunikációt segítve minket, hogy munkánk nyugodt körülmények között végezhető legyen.

A Netdoktor kommunikációs modul és az Erodium telefonközpont használatával tényleg elértük, hogy nem csörög többet a telefonunk, mint a járvány előtti időszakban. Köszönöm a Dericom Kft csapatának, hogy részese lehetek az élménynek és gratulálok a Netdoktor háziorvosi szoftver megalkotásához.

I
Ha NetDoktorral rendel nincsenek informatikai feladatai

Dr. Cserni István Verőce – felnőtt háziorvos

” Egyrészről a személyiségemből fakadóan szeretem azt, ami újszerű, ami innovatív, ami új távlatokat, új lehetőségeket nyit. Fontosnak tartom, hogy használjuk ki a korunk adta technológiai lehetőségeket, amelyek megkönnyítik a munkánkat, amik a minőségi munkavégzést elősegítik.”

Átállás: MedMax – 2019. 03. 23.

Dr. Békássy Szabolcs / Átállás Visual Ixdoki: 2018.11.26.

 

Dr. Békássy Szabolcs

 Dunavarsány – felnőtt háziorvos

 

Egyértelműen a felhő alapú adatbázistárolás, és a szoftver webböngészőből történő elérésének köszönhető mobilitás miatt döntöttem a váltás mellett, hiszen tevékenységemet több telephelyen végzem egyidejűleg.

Az új szoftverre történő áttérés egyáltalán nem igényelt infrastruktúra fejlesztést. A háziorvosi munka igen nagy részét a háziorvosi szoftverekbe történő adatrögzítés teszi ki, mely egy idő után természetes módon automatizmusok útján működik. Szoftverváltás során az új felhasználói környezetre történő átlállás természetes módon kisebb nehézségeket, az adminisztráció lassulását jelenthetik. Az új informatikai környezethez történő alkalmazkodásban a Dericom munkatársai készségesen rendelkezésünkre álltak telefon és számítógépes távelérés útján egyaránt.

A program felhasználóbarát mivoltának köszönhetően kollégáim könnyedén elsajátították a program használatát, pár nap alatt fennakadások nélkül folytatódhatott a megszokott ritmusban a rendelés. A felhasználói felület egyszerű kezelhetőségének köszönhetően pár hét elteltével már dinamikusabbá is vált az ügykezelés.

A program használata során folyamatos fejleszési igényekkel éltünk, melyeket a lehető legrövidebb időn belül a Dericom szakemberei megvalósítottak.

Miért javasolná az ERODIUMot használó orvosoknak a NetDoktort?

Az Erodium és a NetDoktor illesztésének köszönhetően felhasználóbarát módon, egy felületen kezelhetőek az Erodium bizonyos funkciói, illetve a NetDoktor adatbázisa. Bizonyos funkciók automatikus integrációjára is lehetőséget biztosít a két szoftver közös illesztése.

Dr. Lovas Krisztina / Átállás Visual Ixdoki: 2018.03.12.

 

Dr. Lovas Krisztina

Nyírgyulaj – vegyes praxis

 

 

Miért választotta a NetDoktort?

 Az előző rendszer nagyon lassú volt, a helyettesem győzött meg a NetDoktor használatáról. Úgy gondolom, jól döntöttem.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Az adatáthozatal gördülékeny volt, ami elmaradt hamar pótolták. A NetDoktor használatába gyorsan beletanultunk, magától értetődő volt a felület. Amikor mégis elakadtunk, számíthattunk a DeriCom Kft. munkatársainak támogatására. 

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Amikor arra gondolok, hogyan segíti a NetDoktor a mindennapjaimat, elsősorban nem a funkciók jutnak eszembe, hanem az internet alapúság, a szabadság, hogy bárhol tudok dolgozni. Mobil token segítségével telefonról bárhol bejelentkezhetek az EESZT-be, nem kell a kártyaolvasóval bajlódnom. Szintén fontos számomra, hogy a munkatársak azonnal segítenek, az előző szoftvernél napokat vártam a kapcsolatfelvételre.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?  

100%-ig elégedett vagyok a munkatársakkal, kapcsolattartónkkal jól össze tudunk dolgozni. A NetDoktort az elsők között kezdtük el használni, ha bármit jeleztem, nagyon gyorsan lereagálták, akkor is ha fejlesztést kellett végrehajtani. 

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Szerencsére elég hamar elfelejtettük az előző szoftvert, A gyorsaság, átláthatóság, felhasználóbarát felület mindenképpen nagy előnye a NetDoktornak. A betegeket jobban tudom rendezni, a doktárban bármelyik pácienst megtalálom. Könnyebbek a beállítások is, evidens, hogy a képernyőn mit hol keressek. Az előjegyzési naptárat és V.I.R. betegbehívót is használjuk, melynek jó az összhangja a NetDoktorral.

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Barkaszi Sándor / Átállás Visual Ixdoki: 2019.07.08.

 

Dr. Barkaszi Sándor
Kocsord- felnőtt háziorvos

 

Korábban a Visual X rendszerét használtuk, viszont az elmaradó fejlesztések miatt új program bevezetésén gondolkodtunk. Egy előadáson találkoztam Horváth Lajossal, a DeriCom Kft. Ügyvezetőjével, aki bemutatta a NetDoktor működését. Megtetszett nekünk a lehetőség, – különösen az okos eszközökről való elérhetőség miatt, – így váltunk végülis NetDoktor felhasználókká. 

Sokat segít, hogy vényíráskor lehetőségem van a szakorvosi javaslat másolására, így nem kell egyesével felvinnem azt minden gyógyszernél. A Közgyógy adatok kitöltése szintén egyszerűsíti a gyógyszer adminisztrációt, mivel azután jelzi a rendszer, ha egy készítmény közgyógyra is kiváltható. Minden egy gombnyomásnyira van, minél több adatot viszek fel, annál okosabb lesz a program. A NetDoktor szinte teljesen kiváltotta a kézi adminisztrációt, csak a táppénzes naplót muszáj úgy is vezetnünk. Nagyon szeretem a NetDoktor rendszerét, bátran ajánlom másoknak is.

Kiemelt kapcsolattartónk munkájával nagyon elégedett vagyok.

Ahogy mondani szokás, a jót könnyű megszokni. A régi szoftvert is szerettem, de az új nagyságrendekkel jobb.

Dr. Czifra Árpád / Átállás Visual Ixdoki: 2018.09.10.

Dr. Czifra Árpád

 Debrecen – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

 Az előző rendszer nem volt túlságosan megbízható, nem frissítették megfelelően. Hátránya volt még, hogy csak egy gépen használhattuk, az asszisztenssel nem tudtunk párhuzamosan dolgozni. Régóta foglalkoztatnak az online szoftverek, mivel a felhasználóknak nem kell a technikai részletekkel foglalkozniuk, kevesebb informatikai probléma terheli őket, ráadásul a segítségnyújtás is egyszerűbb a számukra. 

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

A szoftverváltásnál voltak nehézségek, az első 1-2 hónap döcögős volt.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Kiemelném az Orvos applikáció szkenner funkcióját, illetve a dokumentumok mobilitását. A páciensek dokumentumai, központi helyen érhetők el, rendszerezetten. A jól szervezett dokumentum rendező teljes egészében kiváltja a hagyományos, fiókos adminisztrációt. Az EESZT kapcsolódás remekül működik, könnyű letölteni leleteket, figyelemmel kísérni gyógyszereket (pl. felírás, lejárat, kiváltás dátuma). A statisztikai rész is stabilan működik már, szűrhető például, hogy hány beteg szed 1 bizonyos gyógyszert, ki járt a rendelésen 1 hónapnál régebben stb. Szintén hasznosnak találom a Kommunikációs Modult, hiszen sok beteg e-mailezik, a fiatalok pláne.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Az előző rendszernél szinte elérhetetlen volt a támogatás, a szoftveres problémákat távolról nehezen tudták megoldani. A felhasználó informatikai tudásától függött sok minden. A DeriCom Kft. munkatársai mindig elérhetőek, emellett az ‘írásos’ hibabejelentés is jól működik. Meglepően gyorsan reagálnak, akár aznap megoldják a problémát. NetDoktort használó kollégáim szerint is kiemelten jó a support. 

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

A fő erősség az online koncepció, a felhasználónak csak a böngészőjét kell tudnia használni, annak is ajánlott, aki jobban, annak is, aki kevésbé ért a számítógépekhez. A környezet felhasználóbarát, a használatához azonban mindenképpen szükséges internet elérés. Nem bízunk semmit a véletlenre, vezetékes internettel és mobilnettel is rendelkezünk annak érdekében, hogy a kisebb internet kimaradásokat kezelni tudjuk. Mindez egyáltalán nem számít plusz költségnek napjainkban, hiszen ha valaki nem online rendszert használ, neki is ugyanúgy szüksége van stabil internet kapcsolatra az EESZT csatlakozás miatt. Kollégáim gyakran érdeklődnek a szoftverről, leginkább az online elérés lehetősége foglalkoztatja őket.

 

I
Ha NetDoktorral rendel nincsenek informatikai feladatai

Dr. Békássy Szabolcs
Dunavarsány – felnőtt háziorvos

” Rugalmasan állnak hozzá a fejlesztők a felhasználók részéről megfogalmazódó igényekhez, a szoftver innovatív megoldások egész tárházát sorakoztatja fel (indikátor figyelés, mobiltelefonos applikáció), nem utolsó sorban pedig webes platformjának köszönhetően bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről elérhető a praxis teljes adatbázisa. Mindez olyan előnyt jelent egyéb Magyarországon elérhető szoftverekkel szemben, mely személyes döntésemet a szoftverváltás tekintetében jelentősen elősegítette.”

Átállás: Visual Ixdoki: 2019. 03. 23.

Dr. Tóth Katalin/ Átállás Ixnet: 2019.12.02.

Dr. Tóth Katalin

Dunakeszi – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

Alapvetően azért választottam a NetDoktort, mert az interneten érem el a szoftvert, használata nem géphez kötött. Az otthoni betegellátás a COVID-19 járvány idején rengeteget segít.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

 A korábbi szoftver szolgáltatóval voltak problémák az adatok átadásakor, azóta sem tudjuk elérni régebbi adatainkat, a frissebbekkel szerencsére nincs gond az EESZT rendszere miatt. Az első 1-2 nap nehéz volt, néhány funkció teljesen más az előző szoftverhez képest. Ha az ember agya egyszer átáll, minden megy magától. 

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

 A supportos kollégák kedvesek és segítőkészek. Hatékony, hogy távoli asztalról belépnek a szoftverbe, gyakorlatilag mindent megoldanak.

 Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Rendelkezünk Erodium betegbehívó rendszerrel is, ami a NetDoktorral egységként működik, ilyen lehetőséget nem kínált a korábbi szoftverünk. További pozitívum, hogy könnyű a jelentés küldés, mindig naprakész, nem kell frissítenem.

Viktória

Dr. Egyed Péter/ Átállás Viktóra: 2019.02.12.
“Az EESZT bevezetése mellett, otthonról is könnyen tudjuk segíteni a betegek mindennapjait munkaidőn kívül is akár, a sablonok segítségével gyorsan tudok egy betegdokumentációt végezni”
Dr. Csordásné Juhász Judit / Átállás Viktóra: 2019.02.04

“Az előzőleg használt szoftver nem volt online, mindenképpen szerettem volna több platformon dolgozni, ezt a NetDoktorral könnyedén megtehetem. A beteghez is elég egy laptop vagy tablet, és teljes mértékben tudom használni a programot. A  Dericom Kft. munkatársa eljött, személyesen bemutatta a NetDoktort, meggyőző volt, azóta is folyamatos a fejlődés, törődnek velünk.”

Praxis Plus

Dr. Kondor Andrea / Átállás: Praxis Plus: 2018.12.17.

Dr. Kondor Andrea

 Szigetmonostor – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

A Praxisközösség tagjaként miatt adott volt a választás, a közösség ezt a szoftvert tervezte használni az adatátvitel könnyebbsége miatt.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Az adatkonvertálás összességében sikeres volt, hiszen a korábbi adatok zöme átjött. A NetDoktor elsajátítása könnyen ment, sok segítséget kaptunk.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Előfordult már, hogy távgyógyászatban tevékenykedtem, otthonról. Mivel szimultán dolgozom a kolléganővel, egyből látjuk a felvett adatokat, változtatásokat. A pandémia döbbentett rá bennünket, mennyire lényeges a távoli elérés. Általánosságban elmondható, hogy a NetDoktort könnyedén használjuk, ha mégis ki kell emelnem hasznos funkciókat, akkor az állandó gyógyszerek felírását, beutalók létrehozását emelném ki. Sokat segít az előzmények, sablonok beemelésének lehetősége.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Pozitív tapasztalataink vannak, főleg a kapcsolattartónkat kedveljük, aki ismeri a rigolyáinkat, mindenre válaszol, ha egy probléma megoldása kicsit hosszabb időt igényel, akkor visszahív bennünket.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Az előző rendszerünk “18. századi” volt, ég és föld a különbség a két szoftver között. A kezelőfelület, modern, az EESZT kapcsolódás, feltöltés, adatlekérdezés, illetve a leletek beemelése flottul megy. A NetDoktorhoz kiegészítő modulok is bekapcsolhatók, bár ezekről nincsenek igazán naprakész információink.

Dr. Hintalan Ádám / Átállás: Praxis Plus: 2018.09.10.

Dr. Hintalan Ádám

Miskolc – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

A NetDoktor pozitívuma, hogy nem helyhez kötött, felülete újszerű, változatos, emellett sok lehetőséget kínál. Használata előtt a DeriCom Kft. munkatársaitól demót kértem, ami meggyőző volt.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Jóval összetettebb, mint a korábbi szoftver, amit használtam, a folyamatok kezdetben több lépésből álltak, melyeket folyamatosan optimalizáltak és persze én is rutinosabbá váltam közben. A konvertálás jól ment, nem jelentkezett adatvesztési probléma.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Leghasznosabbnak az EESZT lelet letöltést, illetve a gyógyszer előzmények, – pl. kiváltás dátumának megtekintését – tartom. Előszeretettel használom az anamnézis összefoglalót, mely alapján dátum szerint áttekinthetem, milyen vizsgálatokon jártak pácienseim, mi történt velük korábban. 

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Első osztályú a támogatás. Nagyon jó az online hibajelzési lehetőség, gyorsan válaszolnak, akár visszahívással. Igyekszem kevésszer telefonálni, először megpróbálok magam boldogulni, például a NetDoktor funkcióit bemutató videók segítségével.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Az e-mailes tájékoztatás, leletküldés, illetve a pecsét és aláírás illesztési lehetőség a beutalóra az általam leghasznosabbnak vélt funkciók.

Dr. Szrudoki Virág / Átállás: Praxis Plus: 2020.05.04.

Dr. Szurdoki Virág 

 Tiszaújváros – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

A NetDoktor választása mellett a legfőbb érv az online hozzáférhetőség volt. Bárhonnan elérhető, ami különösen fontos számomra, hiszen több faluban dolgozom és helyettesítek egyszerre. A NetDoktort barátnőm régebb óta használja, ő ajánlotta a figyelmembe a szoftvert.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

A háziorvosok, asszisztensek általában nem rendelkeznek kiemelkedő számítástechnikai ismeretekkel. A 3G-pályázatban vásárolt telemedicinális eszközök kapcsán kellett informatikailag képeznünk magunkat, ezért nekünk most az átlag feletti informatikai tapasztalatunk van. Ezen sikeren buzdultunk fel és döntöttünk a program váltás mellett. Sajnos általánosságban elmondható, hogy a kollégák ha egy szoftvert megszoknak, rutinszerűen használnak, nem mernek újra váltani- pedig véleményem szerint nagy szükség lenne arra, hogy országosan egységes szoftverben dolgozzanak a háziorvosok és erre a Netdoktort alkalmasnak is tartanám. A NetDoktor rendszerét hamar sikerült megtanulnunk, 1-2 hét alatt minden főbb funkciót gördülékenyen tudtunk használni.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Legjobban azt tetszik a rendszerben, hogy a használt felületen kiválaszthatom, hogy milyen adatokat lássak egy beteg kapcsán, egy oldalon. Számomra így rögtön átláthatóak a beteg azon adatai, ami kapcsán “képbe” kerülök. A beutalók szerkeszthetősége nagyon jó, mert minden leletből át tudok ide emelni adatokat, információkat, hogy a beutaló szakmai tartalma korrekt legyen. Hasznos, hogy egyéni sablonokat lehet készíteni szinte a program bármelyik felületén. A laborok közé, minden általunk területileg használt ÁNTSZ beutaló felvitelre került így ezeket sem kell kézzel kitölteni már. A szkennelős lehetőség szuper az Orvosi mobil appban- mindent rögzíthető így nagyon gyorsan pl beteg által írt otthoni vérnyomásnapló. A kommunikációs rendszer hatékonyan támogatja a rendelést. Aktualitásokról, a rendkívüli rendelési idő változásról, most az influenza oltás mikéntjéről stb. kör e-mailt küldünk a betegek számára. A Netdoktor rendszer használata a COVID járvány alatt nemcsak az egészségügyi személyzetet segíti, a betegeket is. Hiszen gyakori probléma a hétvégén megérkező COVID PCR lelet, amit a korábbi szoftver használata mellett csak munkanapokon tudtunk megnézni. A járványhelyzet miatt a páciensek már megszokták, hogy e-mailben küldik például a gyógyszer igényüket, amióta Netdoktort használjuk az emaileket ezen keresztül bonyolítjuk. Terveink között szerepel, hogy a Páciens appot elkezdjük betegeink körében használni, hogy a előjegyzés kérése még egyszerűbben menjen.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

 A programon belüli naptár lehetőség jelentős előrelépés számunkra, eddig papir alapon vezettük az előjegyzést ami sokszor kaotikus és átláthatatlan volt. Jelenleg a rendelés csak előjegyzés alapján történik, az előjegyzést a programon belüli naptár felületen vezetjük, így bármikor tudunk rendelési időn kívül is időpontot adni, illetve tudom mennyire kell sietnem reggel, mikorra van beírva az első beteg. Az INR értékek nyomonkövetését szolgáló oldal is elkészült, ami szintén támogatja munkánkat. Nagyon sok funkció van, amit még nem ismerek, sok mindent tudnék még a magam ízlésére alakítani- remélem egyszer erre is lesz időm. Kiemelném, hogy a betegdokumentációs rendszer az előírásoknak megfelelő, nincs szükség külön adminisztrációra.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

A naptár lehetőség jelentős előrelépés számunkra, eddig nem használtunk előjegyzést. Az INR oldal is elkészült, ami szintén támogatja munkánkat. Nagyon sok funkció van, amit még nem ismerek, sok mindent tudnék még a magam ízlésére alakítani. Kiemelném, hogy a betegdokumentációs rendszer az előírásoknak megfelelő, nincs szükség külön adminisztrációra. 

 

 

 

 

 

 

Dr. Debreceni Rita / Átállás: Praxis Plus: 2020.04.30

Dr. Debreceni Rita

Szentendre – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

A jó tapasztalatok alapján, hiszen a szoftvert már korábban, saját praxisom indítása előtt megismerhettem.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Elégedett vagyok a szoftverváltás folyamatával, minden szükséges adatot sikerült áthozni az előző rendszerből.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

A NetDoktort leginkább egyszerűsége miatt szeretem használni. A funkciók közül kiemelném a vénykezelést, ami jelentősen megkönnyíti a rendelés adminisztrációját.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

A kollégák nagyon közvetlenek, rugalmasak és könnyen elérhetőek.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

A beutalóra egyszerű átemelni a szükséges információkat, mint pl panasz, anamnézis stb, ez nagy könnyebbséget jelent a munkavégzésben

Praxis-Pro
Dr. Barta László / Átállás: PraxisPro: 2019.03.19.

Dr. Barta László

Budapest – felnőtt háziorvos

 

“A NetDoktornak köszönhetően a Covid-19 járvány alatt is biztonságban eltudtam látni a betegeimet, minden dokumentumot egy gombnyomással továbbíthattam a pácienseim e-mail címére.”

Dr. Száray Eszter / Átállás: PraxisPro: 2019.09.02.

Dr. Száray Eszter

 Biatorbágy – gyermek háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

 Korábbi szoftverünk, a Praxis Pro elavult, olyan új szoftvert kerestünk, amely alkalmas arra, hogy a több telephelyen működő rendelők közötti adatok hordozását ki tudja küszöbölni. Erre a bárhonnan elérhető NetDoktor tökéletes.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

 Nem egyszerű semmilyen váltás, de alapvetően könnyen ment, kapcsolattartónk nagyon sokat segített a zökkenőmentes átállásban. Az adatokat megtartva tértünk át az új szoftverre

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?.

A legfontosabb, amit már említettem, hogy minden honnan elérhető. Az adminisztrációban is rengeteget segít különböző sablonokkal, melyeket saját Magam tudok létrehozni és beállítani. A NetDoktor emlékszik oltás számokra, gyorsabbá teszi a rendelést azzal, hogy feldobja az előzményeket. Mondanom sem kell, hogy gyermekorvosként ez mennyire fontos, hiszen nekünk a rendelések egy része a tanácsadásokon folyik. A dokumentumok, igazolások, jogosítvány körüli teendők is gördülékenyen mennek a NetDoktorban. Persze a hatékony működéshez az elején bele kell fektetni energiát, fel kell tölteni adatokkal és sablonokkal a szoftvert.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Korábban voltak hiányosságok, viszont amióta saját kapcsolattartót kaptam, tökéletesen működik a támogatás. A support nincs teljesen összhangban a rendelési időnkkel, hiszen mi délután 4 után is rendelünk, igaz ekkor is van lehetőségünk az ügyeletet hívni.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Amikor megfelelően működik az EESZT, és stabil az internet kapcsolat, sokkal kevesebb probléma adódik a NetDoktorral, mint a PraxisPro-val. A stabilitás mellett további pozitívum, hogy teljesen úgy állítom be a programot, ahogy nekem az megfelelő. Meghatározhatom például, hogy milyen ikonokat lássak, testreszabhatom a sablonokat. A vényfelírás is jól átgondolt, az engedélyek lejáratkor nem enged felírni a rendszer, valamint az EESZT szinkronizáció is támogatja munkámat, rögtön látom a visszajelzést feltűnő színekkel ábrázolva, amikor felmegy EESZT-be valami. Összességében egy korunk kihívásainak megfelelő, az adminisztrációs munkánkban minden segítséget megadó szoftvert választottam.

 

Dr. Kiss Sarolta / Szilágyi Hedvig asszisztens Átállás: PraxisPro: 2018.04.03.

Szilágyi Hedvig – asszisztens

Anyukám az orvos én asszisztensként segítem a mindennapi munkáját. A Dericom kft-vel 15 éve állunk kapcsolatban.  Egyértelmű volt a választás az online programmal semmi nem tud versenyezni.

Örülök, hogy átléptünk a NetDoktorra azóta az üzemorvosi szoftverét is használom, nagyon jó a rendszer. Maximálisan elégedett vagyok a kapcsolattartómmal.

Otthonról vagy a páciens lakásáról is könnyedén feltudjuk küldeni az EESZT-be a páciensek receptjeit.

Dr. Gulyás Gertrúd / Átállás: PraxisPro: 2019.07.23.

Dr. Gulyas Gertrud

Dr. Gulyás Gertrúd

Budapest – felnőtt háziorvos

 

“A NetDoktorra való áttérés mellett azért döntöttem mert a rendelőnkben több kolléga már használja a programot és dicsérték , valamint a csoport praxis használata miatt is célszerű volt az áttérés. Csak közvetett módon ismerem a többi használatban lévő programot, de mindenek előtt ezt preferálják, azok, akiknek van összehasonlítási alapjuk.”

Dr. Szkenderovics Károly / Átállás: PraxisPro: 2018.01.29.

Dr. Szkenderovics Károly

Budapest – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

Egyértelműen az online rendszer miatt.

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

A kezdeti nehézségek után mára kiforrott lett a NetDoktor rendszere. A szoftver sokoldalú, például beépített sablonok segítik a munkámat. Folyamatosan kapcsolatban állok a fejlesztőkkel, akik nyitottak a javaslataimra, persze a fejlesztések végrehajtása nem mindig megy azonnal.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Elégedett vagyok a szoftverrel, legnagyobb előnyének az online elérést tartom, mely elsősorban a helyettesítések alkalmával hasznos számomra. Mobiltelefonról nem használom a NetDoktort, de ez az én személyes tapasztalataim miatt alakult így. Évekig házhoz jártam, vittem magammal a laptopot. Körülményes és lassú volt a beteg panaszait így felvennem, a rendelőben, segítséggel ez sokkal gördülékenyebben megy . Amennyiben szükséges, persze “online” is ellátom a beteget.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Nagyon korrekt a kapcsolattartóm, segítőkész, mindent meg szokott oldani.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Korábban Praxis Pro-t használtam, ami funkciókban nagyon jó volt, de mára elavult. Az Xdoki nagy hátránya pedig elsősorban az volt, hogy nem online rendszer. Mindent alárendeltem a helyettesítésnek, a NetDoktor segítségével más címen lévő orvos is tud helyettesíteni, így nem az orvosok mennek “idegen” rendelőbe, hanem a betegek érkeznek egy másik helyszínre a helyettesítések alkalmával. Az előző rendszerekkel szinte lehetetlen volt az adminisztráció helyettesítések alkalmával, rengeteg plusz munkát jelentett az adatok rögzítése a rendelés után.

Dr. Kutas Katalin / Heffler Enikő asszisztense / Átállás: PraxisPro: 2020.06.22

 

 Dr. Kutas Katalin

Budapest – gyermek háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

A NetDoktor mellet internet alapú működése és bővíthető extra funkciói mellett döntöttem.

Heffer Enikő – asszisztens

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Az EESZT-gyors kapcsolódása és az internet alapúság által biztosított lehetőségek kihasználása, a helyszíntől való kötetlenség az, ami a legnagyobb segítséget nyújtja számomra.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

Teljes mértékben elégedett vagyok a supporttal, kiemelném a gyorsaságot és a rendelkezésre állást, a kollégák mindig felveszik a telefont és egyből tudnak segíteni.

 

Nucleus

Dr. Kutnyánszky Valéria / Átállás: Nucleus: 2020.03.02.

Dr. Kutnyánszky Valéria 

Bükkösd – vegyes praxis

Azért döntöttem a NetDoktor mellett mert ez már a jövő- nálunk mindhárman (2 ápoló) egymástól függetlenül használjuk folyamatosan-nincs főgép,nem kell hálózatban lennünk. Bárhonnan be tudok lépni,akár Indonéziából is,bármilyen eszközön (TAB,mobiltelefon). Az ápolónőm   otthonról is betud lépni a programba. Az EESZTt bárhonnan bármikor elérhetem, a másik hatalmas előny,hogy nem kell menteni 1-2 naponta,mert automatikusan folyamatosan ment a felhőbe mindent. Nem igényelt fejlesztést a szoftverváltás. 
Az előző szolgáltatótól az adatok átkonvertálása akadozott,pedig az előző szolgáltató nagyon készséges volt,csak nem keresték meg. A Visual SZOLGA szoftverből a Nucleusra az áttérés nehezebb volt,mert csak komoly összeg befizetés után engedtek el,akkor is nehezítették az adatátadást
A NetDokorra váltást Jól fogadták,hamar átálltunk, csak az adatátvétel volt nagyon nehézkes,de a mienk egyedi eset volt
A  Dericom Kft mindig készségesen segítettek és személyre alakították és alakítják
A nucleustól jöttem,az is jó volt-de előnyök: automatikus folyamatos mentés a felhőbe, bárhonnan,bármilyen eszközről tudom használni, sok automata sablon van-panasz,státusz,nyomtatványok, gyógyszerek stb., Be lehet lépni személyivel, vagy TOKEn-el, (szolgába csak személyivel-ilyen van az ügyeleten)
van hangrögzítő, minden dokumentet (fényképeket amiket én készítek,TEEKG, ABPM, Holter, táblázatokat) be tudom emelni a beteg dokumentációjába. Beteg Applikációval kommunikáció-oda vissza egyszerű (leletek, tanács,fényképek stb)Ügyfélszolgálat készséges,segítőkész.
A NetDoktor egy nagyon praktikus, folyamatosan fejlődő szoftver és alkalmazkodik az előírásokhoz, és körülményekhez-segítve a munkánkat.

Visual SZOLGA

Dr. Kutnyánszky Valéria

Dr. Kutnyánszky Valéria 

Bükkösd – vegyes praxis

Azért döntöttem a NetDoktor mellett mert ez már a jövő- nálunk mindhárman (2 ápoló) egymástól függetlenül használjuk folyamatosan-nincs főgép,nem kell hálózatban lennünk. Bárhonnan be tudok lépni,akár Indonéziából is,bármilyen eszközön (TAB,mobiltelefon). Az ápolónőm   otthonról is betud lépni a programba. Az EESZTt bárhonnan bármikor elérhetem, a másik hatalmas előny,hogy nem kell menteni 1-2 naponta,mert automatikusan folyamatosan ment a felhőbe mindent. Nem igényelt fejlesztést a szoftverváltás. 
Az előző szolgáltatótól az adatok átkonvertálása akadozott,pedig az előző szolgáltató nagyon készséges volt,csak nem keresték meg. A Visual SZOLGA szoftverből a Nucleusra az áttérés nehezebb volt,mert csak komoly összeg befizetés után engedtek el,akkor is nehezítették az adatátadást
A NetDokorra váltást Jól fogadták,hamar átálltunk, csak az adatátvétel volt nagyon nehézkes,de a mienk egyedi eset volt
A  Dericom Kft mindig készségesen segítettek és személyre alakították és alakítják
A nucleustól jöttem,az is jó volt-de előnyök: automatikus folyamatos mentés a felhőbe, bárhonnan,bármilyen eszközről tudom használni, sok automata sablon van-panasz,státusz,nyomtatványok, gyógyszerek stb., Be lehet lépni személyivel, vagy TOKEn-el, (szolgába csak személyivel-ilyen van az ügyeleten)
van hangrögzítő, minden dokumentet (fényképeket amiket én készítek,TEEKG, ABPM, Holter, táblázatokat) be tudom emelni a beteg dokumentációjába. Beteg Applikációval kommunikáció-oda vissza egyszerű (leletek, tanács,fényképek stb)Ügyfélszolgálat készséges,segítőkész.
A NetDoktor egy nagyon praktikus, folyamatosan fejlődő szoftver és alkalmazkodik az előírásokhoz, és körülményekhez-segítve a munkánkat.

PraxiDoc

Dr. Szőke Attila / Juhászné Csoma Ildikó asszisztens Átállás: Praxi Doc: 2019.05.06.

Dr. Szőke Attila 

Felsőtárkány – felnőtt háziorvos

Miért választotta a NetDoktort?

Korábban a TDR6 programot használtuk, azonban az nem volt EESZT kompatibilis, így váltottunk a PraxiDoc Plus-ra, – ami pedig mint később kiderült, – nem felelt meg az igényeinknek. Következő szoftverként a MedMaxPro-t szerettük volna használni, azonban a DeriCom Kft. a korszerűbb technológia miatt a NetDoktor rendszerét javasolta.

Juhászné Csoma Ildikó – asszisztens

Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

Az első szoftverről való áttéréskor nagyon sok adat elveszett. Amikor a NetDoktorra váltottunk, szerencsére minden korábbi adatot láttunk, viszont a legelső szoftverből még mindig egyesével kell áthoznunk dolgokat.

Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

Nagyon elégedett vagyok a rendszerrel. Nem én dolgozom a programért, hanem a program dolgozik értem. A beépített sablonok, valamint a gyógyszer, panasz, javaslat és beutaló funkció lehetőségei nagyban megkönnyítik a munkámat. Hasznos megoldásnak tartom, hogy a betegkarton megnyitása nélkül is látom a páciens főbb adatait, illetve előzményeit. Rengeteg előnnyel jár, hogy nem vagyunk számítógépeinkhez kötve. Szőke Doktor Úr például tableten is használja a NetDoktort, én pedig mobilommal, a NetDoktor Orvos app segítségével fotózok sérüléseket, szkennelek dokumentumokat stb. A fiatal betegek is élnek a technika nyújtotta lehetőségekkel, előszeretettel használják a NetDoktor Páciens applikációt, mely segítségével időpontot kérnek. A NetDoktor rendszerét szívesen ajánlom másoknak is.

Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

NetDoktoros indulásunkat egy rövid bemutató előzte meg, ahol ismertették a program főbb funkcióit. Használat közben persze felmerültek kérdéseink, de a supportos kollégák közül mindenki kedvesen és előzékenyen segített. Állandó kapcsolattartónkkal nagyon elégedett vagyok.

Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

Hosszú lenne felsorolni, a NetDoktor minőségi javulást hozott munkánkba.

Váltson NetDoktorra

Maximális támogatással!

99%-os adatkonvertálás az előző rendszerből

A rendszerhez kidolgoztunk egy egységes adatmigrációs interface-t és adatkonvertálási technológiát. Ennek köszönhetően szinte minden magyar orvosi rendszerből 99%-os lefedettséggel tudjuk átemelni a praxis adatait az új rendszerbe. A próbakonvertálás során az orvos meggyőződhet a konvertálás sikerességéről. Esetleges hiány esetén a hiánypótlással 100%-ossá tehető az adatáthozatal.

%

Szoftverváltás – trauma nélkül
A programról röviden Egyedülálló fejlesztés a magyar piacon, mellyel igyekeztünk mindennapi problémáira megoldást találni. Megoldottuk, hogy kézbe vehesse praxisát és intézhesse ügyeit korlátok nélkül, szabadon, bárhol, bármikor. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, az oldal alján lévő kapcsolati űrlapon jelezze nekünk! Kollégánk rövidesen egyeztet Önnel egy időpontot, hogy akár rendelőjében kipróbálhassa szoftverünket. Első lépések Kérhet online vagy csoportos helyszíni bemutatót. GDPR adatnyilatkozat, próbakonvertálás, gyakorlás és oktatás saját adatokkal, adatellenőrzés, éles adatkonvertálás, rendelés indulása helyszíni segítséggel, folyamatos támogatás, távsegítség 8-20 óra között. Próbakonvertálás Amennyiben megrendeli a NetDoktor szoftvert, kollégánk egyezteti Önnel az adatkonvertálás időpontját, illetve a szükséges modulokat. Kérjük, használja az oldal alján található kapcsolati űrlapot!  
Partnereink