Friss hír, hogy a praxiskezelő OKFŐ a praxisközösségi tevékenységek elszámolásához szükséges információk strukturált formában történő rögzítését az EESZT rendszerében kívánja megvalósítani.

A napokban a DeriCom Kft bevonásával lezajlott a fejlesztés tesztelése. A NetDoktor medikai szoftverből a pilot során sikerült az alapellátási eseményeket a praxisközösségi tevékenységeket is tartalmazó adatokkal kibővítve továbbítani az EESZT felé.

A kötelező tartalmi elemeken túl számos egyéb olyan funkciót is beépítettünk a szoftverünkbe, melyek a szorosan együttműködő praxisközösségi tagok munkáját könnyebbé teszik.

  • Megoldottuk a praxisok összekapcsolhatóságát, melynek köszönhetően támogatni tudjuk a vállalt kötelezettségek teljesítésének összehangolását és folyamatos nyomon követését a praxisközösség egészének tekintetében.
  • A praxisközösségi tagok számára számos lehetőséget biztosítunk a telemedicinális ellátások végzéséhez és a lakossággal történő online kommunikációhoz.
  • A praxisközösségi management számára külön vezetői felületet alakítottunk ki, a praxisközösség teljesítményének folyamatos monitoringjához, hogy már a beszámolási kötelezettség előtt be tudjon avatkozni, ha a praxisok egybeszámított teljesítménye nem az elvárásoknak megfelelően alakul.
  • Nagy hangsúlyt helyezünk a kérdőív alapú kommunikációra, adatgyűjtésre, kiértékelésre. Ezen keresztül a praxisokban hatékonyan kezelhetőek a pacientúrával kapcsolatos prevenciós és gondozási feladatok, de jelentős segítséget nyújt a betegellátás gyorsításában is (pl. védőoltások, jogosítvány alkalmassági, stb.).
  • Megoldottuk a prevenciós ellátások szervezését, ütemezését és ezek praxisközösségi szintű kontrollját, amely alapján a praxisközösségi vezetők folyamatos képet kapnak a praxis közösségi tagoktól elvárt teljesítésekről.

Bővebben >>>

A praxisközösségi tagsággal vállalt plusz feladatok nem kell, hogy plusz adminisztrációs terhet jelentsenek. A praxisközösségek számára előírt többletfeladatok teljesülését újabb és újabb összesítések készítése nélkül is nyomon lehet követni.

 

Szeretnénk a most felálló szoros praxisközösségek tagjainak segíteni az új szabályok közti eligazodásban. Szeretnénk azokat a háziorvosokat és házi gyermekorvosokat is megszólítani, akik eddig információ hiányában nem tudtak megalapozott döntést hozni a szoros praxisközösségi csatlakozásról. Ezért előadásokat szervezünk az ország több pontjára, hogy tájékoztassuk az érintetteket

  • a szoros praxisközösségek számára javasolt prevenciós és kiegészítő tevékenységek dokumentálásáról, a hozzájuk rendelt pontok számításáról,
  • a közös ellátási rend használatáról,
  • a kompetencia térkép elkészítéséről,
  • a kérdőíves szűrésekről,
  • a praxisok teljesítményeinek összesítéséről.

Az előadáson be fogunk mutatni olyan technikákat, melyek a szoros praxisközösségek tagjait és vezetőit hivatottak támogatni szakmai munkájukban.

Amennyiben Ön is szívesen részt venne egy ilyen ingyenes előadáson, kérem, jelezze felénk a alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével, vagy írjon nekünk az info@dericom.hu e-mail címre, hogy tájékoztatni tudjuk a részletekről.
Jelentkezési űrlap>>>