A mai húsz évesek már beleszülettek az internet világába, míg a negyvenes-ötvenes korosztály digitális bevándorlónak tekinthető. Mégis, ha különböző mértékben is, de ma már valamennyi generáció az internetről szerzi az ismeretek nagy részét.

A hazai internethasználatra vonatkozóan 2020 januárjában közzétett adatok azt mutatják, hogy a 15-69 éves lakosság 87%-a legalább havonta egyszer meglátogatja a világhálót, ami azt jelenti, hogy 6.175.500 fő internetezik hazánkban. Megyénkénti vizsgálat szerint, míg Somogy megyében 70%-os az internetpenetráció, addig Budapesten 96%, Pest megyében 94%, Győr-Moson-Sopron és Baranya megyében is már 90%-os az internetezők aránya. Az adatokat publikáló piackutató cég arra számít, hogy a pandémia következtében a „Baby boomerek”, azaz a 55-73 évesek körében is jelentős nőni fog az internetezők aránya, és ezzel év végére el fogjuk érni a 90%-os internetpenetrációt a 15-69 évesek körében. (forrás: NRC Kft)

Infromáció éhség és közléskényszer. Régóta létező fogalmak, melyek az internet megjelenésével új szintet léptek. Azokon, akik a lakosság széles körét érintő tevékenységet folytatnak nagy a nyomás, hogy a közösséget érintő információkat online elérhetővé tegyék. Ám közülük sokan úgynevezett digitális bevándorlók, akik már érett fejjel kezdtek bele a digitális technológiák megismerésébe és a használatuk elsajátításába. Ezért ők mindennél jobban értékelik a felhasználóbarát megoldásokat Legújabb fejlesztésünkkel rájuk is gondoltunk.
Bő egy évtizeddel ezelőtt indult el az a hullám, hogy a kis és közepes vállalkozások is elkészíttették a saját weboldalukat. Viszont a közzétett tartalmak hamar elavultak, és frissítésük hol ebből, hol abból az okból kifolyólag elmaradt. Az oldalak aktualizálása vagy azért nem került sor, mert a fejlesztő túl sokat kért érte, vagy mert már nem volt elérhető, vagy mert a weboldal olyan technológia alkalmazásával készült, aminek a támogatása időközben megszűnt.

Ezért hiánypótló szolgáltatást indítunk azzal, hogy valamennyi netdoktoros praxis számára megteremtjük annak a lehetőségét, hogy egy folyamatosan frissülő, saját weboldala legyen.

A NetDoktorra a kezdetektől fogva rendszerként hivatkozunk, mert a NetDoktor több mint egy hagyományos orvosi szoftver. A NetDoktor fejlesztése során alkalmazott modern internetes technológia számos program és adatbázis összekapcsolását teszi lehetővé. Ez azt is jelenti, hogy az egyik helyen rögzített adatok több alkalmazás, több felület is használja. Ezen alapul a NetDoktor Orvos és NetDoktor Páciens applikáció, és erre épül rá legújabb fejlesztésünk a NetDoktor microsite szolgáltatás is.
A NetDoktor microsite szolgáltatás igénybevételével, valamennyi netdoktoros felhasználónk praxisa felkerülhet a világhálóra. Az oldalon közzétett adatok jelentős része, pl. előjegyzési naptár, rendelési idő, stb. a NetDoktor rendszeréből automatikusan lefrissül, így nem szükséges manuálisan aktualizálni a praxis weboldalát. További információk megosztásához sem kell speciális informatikai ismeret, mert az oldal a medikai szoftveren belül szerkeszthető.

Néhány felhasználó közreműködésével már teszteljük a szolgáltatást, és hamarosan széles körben is elérhetővé tesszük.