A napi feladatok megkönnyítése érdekében könnyen kezelhető, egyszerű és gyors adatbevitelt lehetővé tevő rendszerünk intelligens adatbázisokkal rendelkezik.

A leggyakrabban előforduló feladatok egyike a gyógyszerfelírás. Ezt a folyamatot azzal kívánjuk gyorsabbá és gördülékenyebbé tenni, hogy a NetDoktorban a gyógyszertörzsön belül különböző színeket használunk.

Az azonos feltételeknek megfelelő szereket azonos betűszínnel és betűtípussal jelenítjük meg.

  • A vény nélkül kapható szerek szürke színűek
  • A vénykötelesek feketék
  • A bordó szín jelentése, hogy az adott gyógyszer csak szakorvosi javaslat esetén írható,
  • A kék arra hívja fel a figyelmet, hogy azt csak szakorvos által rendelhető
  • A félkövér betűtípussal szereplő készítmények közgyógy igazolásra, Eü emelt illetve Eü kiemelt támogatási jogcímmel is felírhatók

Lehetőség van rá, hogy a teljes gyógyszertörzset bizonyos szempontok szerint szűkítsük. A vényírás menüben a gyári készítmények listázására kattintva a keresésben beállíthatunk szűrési feltételeket, például hogy csak a forgalomban lévő gyógyszerek szerepeljenek a megjelenő listában. Ha azt szeretnénk, hogy a készítmények listája, mindig ezeknek a feltételeknek megfelelően jelenjenek meg, akkor a felhasználó nevére történő kattintást követően a beállítások menübe kell mennünk, és az ellátáson belül a vényírást kell választanunk, ahol a gyógyszerlista ablakban be tudjuk állítani az általunk preferált szempontokat.

A NetDoktor szoftver ilyen, és ehhez hasonló megoldásai mind azt szolgáltatják, hogy megkönnyítsék a program használatát, ezzel segítsen abban, hogy az orvos több időt tudjanak a pácienseire fordítani.